Да или не

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

abe i na dvete mesta e trudno
v Canada e po trudno shtoto ne moje da si ostaviash decata sami dokato sa na 12 (mai)
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
Аватар
debel
Мнения: 33
Регистриран на: Пон Яну 19, 2004 3:04 pm

Мнение от debel »

[quote="Lub0"]....... шанс има и няма да е проблем. Съседката ми е самотна майка рускиня с 2 близначета и се справя чудесно, ........

Любо, тази същата дама случайно да не би да има и ФЕРАРИ ????

---------
Недей да дразниш,моля ти се.Или пиши с другия си ник поне... :wink:

Кума Лиса
Аватар
Lub0
Мнения: 6899
Регистриран на: Вто Авг 26, 2003 11:42 am
Местоположение: Sunnyvale Trailer Park, Nova Scotia
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Случайно НЕМА!!!!
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Аватар
avve
Мнения: 155
Регистриран на: Сря Мар 31, 2004 6:51 am
Местоположение: Montréal
Обратна връзка:

Мнение от avve »

според мен първо трябва да разбереш дали ще те одобрят - сама жена с две деца? аз самата се питам за себе си - имам син на 6 години и ще трябва сама да кандидатствам! навсякъде е трудно човек да се справя сам с такава отговорност, но ние си знаем защо правим такива напъни, нали?
защо не си провериш шансовете и за Австралия, например?
Аватар
KolioBalkanski
Marquis de Suhindol
Мнения: 9069
Регистриран на: Пет Авг 29, 2003 8:40 am
Местоположение: j-cowboyland, Toronto
Обратна връзка:

Мнение от KolioBalkanski »

avve написа:според мен първо трябва да разбереш дали ще те одобрят - сама жена с две деца? аз самата се питам за себе си - имам син на 6 години и ще трябва сама да кандидатствам! навсякъде е трудно човек да се справя сам с такава отговорност, но ние си знаем защо правим такива напъни, нали?
защо не си провериш шансовете и за Австралия, например?
da, v Avstralia biaha zakasali za jeni i po edno vreme davaha vizi mnogo po leno na tiah
Помогнаха на бай Ганя да смъкне от плещите си агарянския ямурлук, наметна си той една белгийска мантия - и всички рекоха, че бай Ганьо е вече цял европеец.
LaRue
Мнения: 2647
Регистриран на: Сря Мар 03, 2004 2:13 pm
Местоположение: Карлуково, избягал от Психиатричната Клиника

Мнение от LaRue »

За Австралия процедурата е в пъти по-скъпа от тази за Кбебек, а и изискванията и сроковете са по-големи
alexa
Мнения: 180
Регистриран на: Сря Авг 13, 2003 5:29 am

Мнение от alexa »

Rosi, ne bih si gubila vremeto dati otgovariam,no si mislia che po-dobre shte napravish ako ne komentirash s tozi ton.Anyway......
Koito se spravia sam s dve deca v Bg kum dneshna data/ne govoria za minalata godina ili za 1995,primerno/,sum ubedena che sus sigurnost shte se spravi i v Canada.Za samotna maika s dve deca detskita nadbavki sa po 16 lv.,izdrugkata ot drugiia roditel /ako izobshto ima takava/mnogo riadko nadvishava 20-30 lv.Babi i diadovci /ako pomagat/pomagat s pensii :? .Maikata ako raboti, raboti za zaplata ,koiato v Bg moge i da e i neriadko e minimalna.Tova e sredniia sluchai i ne moga da razbera kakvo chudno ima edna jena s takuv dohod i v takava situaciia da ne se spravia v durgava,v koiato min zaplata e 7-8 CAD na chas.
I ako zapochnesh sega da mi obiasniavashq che s minimalna v Canada si jiv-umrial-aide niama nugda!!!
Hranata i elementarnata poddrugka na givota po statistika v BG struvat suizmerimo s tova koeto struvat v Canada.
I oshte neshto-kogato niakoi kandidat imigrant vuv foruma zadade vupros, po-polezni mogem da mu budem ako mu dadem kuraga da produlgi, zashtoto nikoia samotna maika s dve deca niama da trugne ot glupost ili ot avanturizum da se preselva na krai sveta ,ako glada i mizeriiata ne tropat na vratata i.
Vervai mi!!!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

Mнение

Мнение от Linko »

Напълно съм съгласен с Алеxa и макар да не съм самотна майка с две деца, искам да споделя своя личен опит, или по-точно този на бившата ми съпруга, по повдигнатия въпрос.

Ние се разделихме с бившата ми съпруга преди 7 години по взаимно съгласие и децата ни - момиче и момче, тогава съответно на 10 и 9 години, останаха при нея. Издръжката я актуализираха на два пъти и в момента възлиза на 46 лв, общо и за двете деца. Плащам я редовно и освен това винаги съм гледал да помогна с каквото мога - дрехи, колела, ролери, ваканционни лагери и т.н.
Бившата ми съпруга и аз сме от един и същи град, родителите и на двама ни са пенсионери, а тя има и две неомъжени и по-големи от нея сестри. Всички тези хора са имали винаги огромното желание да помагат и са помагали но...възможностите им постоянно намаляваха. Родителите в момента са с по 70 - 80 лв. пенсия, а сестрите - на 120 - 150 лв. заплата.
След 5 години робски труд за грешни пари ( и пак добре, че имаше работа), тя направи своя избор и замина за Германия. При децата отиде да живее една от сестрите й, а от миналата година взех сина си при мен с нейно разрешение, защото имаше нужда от здрава ръка.
Вече две години работи там нелегално и пак робски труд, но всеки месец изпраща 200 - 300 евро на децата. Миналото лято изкараха ваканцията си при нея, а също и Коледа и Нова година.

Та подкрепата на баби, дядовци и т.н. е наистина много важна и особено финансовата, но когато нямат възможности за такава и моралната е от изключително значение. Защото в града ни болшинството от хората я упрекват и осъждат.

Всичките тези лични неща ги споделям само заради "добронамерените съветници", които разсъждавайки от собствената си гледна точка дават "умни" съвети, без да познават дереджето на нуждаещия се.
А жената в случая се нуждае единствено от морална подкрепа и точна информация с какво й предстои да се справи и дали Квебек предлага някакви улеснения и помощи. Тя единствено си знае положението и ще си направи сама преценката дали и какво си струва да предприеме.

Нека да предложим помощта си с каквото можем, а не да й даваме акъл.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
margo
Мнения: 2
Регистриран на: Сря Апр 07, 2004 2:18 am
Местоположение: Sofia

......

Мнение от margo »

Dobre razbrah 4e iskate da pomognete no zasto e nujno da se karate.Tuk b BG sutuaciata ne e beznadejna, no kato se ima predwid narastwastata wazrast za edna jena i decata i 4owek trabwa da se opita da promeni nestata.Kakaw e min broi to4ki za da se klasirash
BabaPena
Мнения: 976
Регистриран на: Съб Мар 06, 2004 12:20 pm
Местоположение: Winnipeg, MB

Мнение от BabaPena »

Pretseni sama:

Za Kvebek:

http://206.162.174.213/dpi/index.jsp?languageCode=en (tuk shte ti kajat minavash ili ne, ne znam da ima minimum tochki za Kvebek, no az ne sam spets, niakoi shte me dopalni, ako barkam)

Za federalnata programa:

http://www.cic.gc.ca/english/pdf/kits/guides/EG7.pdf (imashe i avto self test link niakade za Federalnata, no ne moga da go nameria v momenta, v guide shte mojesh da si smetnesh shansovete s kalkulatorche) Za Federalna Kanada iskat 67 v momenta

Uspeh!
Linko
Напуснал форума
Мнения: 4846
Регистриран на: Вто Яну 13, 2004 3:36 pm
Местоположение: Montreal
Обратна връзка:

За точките

Мнение от Linko »

Марго, ето ти един линк http://www.iijcan.org/qc/regl/rcqc/2004 ... /tout.html за да си изясниш точковата система за селекция от Квебек.
Дано да се справяш с френския, но ако нещо не ти е ясно - питай.
В сайта на министерството по имиграцията не се дават такива подробности, а се предлага онлайн-проверка за съответствие на условията за селекция, както разбра от предния постинг.
Проверката можеш да я правиш колкото си искаш пъти, като всеки път можеш да променяш входните данни. Важното е да си записваш промяната на входните данни, защото при положителен резултат от онлайн-проверката, тези същите данни задължително трябва да влязат в Молбата за селекция до посолството във Виена.
И най-важното е да не забравяш, че всички данни трябва да можеш да ги докажеш документално.

И бъди по-конкретна във въпросите си, като не забравяш, че е нужна и доста лична информация за да им се отговори компетентно.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аватар
goliama mechka
Син на Великата Мечка
Мнения: 2082
Регистриран на: Нед Окт 05, 2003 4:20 am

Мнение от goliama mechka »

според мен проблема ти тук ще дойде само от това,че няма кой да ти гледа децата.някой те пита колко са големи,това е много важно.Ако сте двама,и единия работи,другия ще ги гледа.може единия да работи денем,другия вечер.ти като сама нямаш да имаш тази възможност.Детето си тук не можеш да оставиш само,камо ли да заключиш в къщи,мисля до 12 годишна възраст.Тук хората са големи клюкари,и някой комшия ако те види,веднага ще те "изпее".Тъй че според мен всичко се върти около годините на децата.А,и ако започнеш работа,и намериш гледачка за тях,парите ти няма да стигат само за нея и за кватрирата.Абе кой ще ми отрече,че двама е по-добре от един(за имиграцията специално).Линко ти писа за бившата си жена,ама обърни внимание,че сестра и е отишла да и помага.Ти след колко време ще можеш да поканиш някой да ти помага.Не те отказвам,само ти казвам евентуалните трудности.Може би се замисли на варианта ако всичко мине нормално да ги оставиш в БГ поне за първите месеци.А ако са по-големи-няма никакъв проблем,и те ще помагат с работа през ваканциите.Какъвто и да е варианта при теб,желая ти успех.Със сигурност ако успееш да емигрираш,след време няма да съжаляваш.
Заключено