Моля някои който вече е минал по този път да сподели каква е точно процедурата. Разбрах, че канадският акт за раждане трябва да има печат АПОСТИЛ, за да бъде признат в България. От коя институция се поставя този печат? Какви други документи се изискват? Възможно ли е да се издаде български акт за раждане от българското посолството в Отава. Ако майката пътува с бебето за България без бащата, то необходимо ли е бащата да подписва някакво пълномощтно за да може майката да извади акт за раждане на бебето от България, ЕГН на бебето и български паспорт на бебето. Приблизително колко време трае цялата процедура? Доколкото знам, с канадският паспорт бебето може да пребивава максимум 30 дни в България.
Ако майката стои в България за 3 - 4 месеца, ще й бъде ли спряно майчинството ( защото не е в Канада по същото време). Същото ли се отнася за детските надбавки за бебето при положение,че и то не е в Канада за същият период от време.
Българско гражданство за бебе родено в Канада?
Re: Българско гражданство за бебе родено в Канада?
Не няма да бъде спряно майчинството. Не е задължително да си в страната по време на майчинството. Детските също, ти все още се грижиш за детето. Детето може да седи в България с канадски паспорт до 3 месеца.D&N написа:....
Ако майката стои в България за 3 - 4 месеца, ще й бъде ли спряно майчинството ( защото не е в Канада по същото време). Същото ли се отнася за детските надбавки за бебето при положение,че и то не е в Канада за същият период от време.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.
Радой Ралин
Без да разводнявам темата, но случвало ли се е при някой баба да извади акт за раждане и да вземе българско гражданство на внучето си, родено в Канада, докато родителите му и самото то не са в България? Т.е. мога ли да подготвя всички документи от тук и майка ми да подаде документи за българско гражданство на детето ми?