Âïå÷àòëåíèÿ çà Êàíàäà îò òðèãîäèøåí èìèãðàíò

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
Marto

Мнение от Marto »

Rinko написа:Личи си,че автора на статията е с много малък канейдиън експирианс макар и да се е постарал човка да бъде обективен. :D
bateto кога го пуснахте обратно бе?
Rinko

Мнение от Rinko »

Струва ми се ,че си с грешка колега.Тоя образ даже и не го познавам.
danielle

Мнение от danielle »

Sliven написа:Останлите коментари , в които членове на форума си позловляват и епитети за автора на постинга от типа на "писмо за наивници" са недобронамерени. Всеи си има право на мнение, ако някои не споделя вашето именно, не го превръщайте непремнно в повод за остроумие.
Сливене, първо прочети правилата за писане на мнение и ако ни уважаваш, започни да пишеш на кирилица. Не знам за кой ли път ще ти направят забележка или най-вероятно мнението ти те види кофата.

Второ, твоя приятел като е толкоз курназ, защо сам не го е написал това, ами трябва да ползва твоите услуги. Грамотен човек е и не виждам причина да не го напише от собствено име.

А, това че съм нарекла Писмото my меко казано за наивници, трябва да ти кажа, че заставам зад това си мнение.

Няма как да ме обори твоя приятел, че в Canada е само мед и масло.

Хайде, остани си по-живо по-здраво и кажи на твоя приятел, че наивниците тук се броят на пръсти. Ние отдавна сме свалили розовите очила и виждаме по-добре. :wave2:
Rinko

Мнение от Rinko »

Аз уважавам наред ,независимо дали ша пише на кирилица,на латиница или на мандарен. :o
По_здрави.Бат Ринко,Бургас. :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

От заглавието излиза, че имигранта е на 3 години.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
KVS

Мнение от KVS »

Искам да споделя скромния си опит със здравната и образователна система в Канада. През зимата получих херния. Имам вече една операция и знаех какво ми се е случило. Януари минах в поликлиниката (СЛСЦ или каквото беше там) и след като ми провериха кръвно и температура, 5 часа чаках за рандеву с доктор. Той ме погледна за 10 секунди, потвърди за хернията и ми даде направление за клиника. Час в клиниката ми дадоха за след три седмици, където ме погледнаха, потвърдиха диагнозата и ми дадоха направление за друга клиника. След още няколко седмици в поредната клиника ми потвърдиха диагнозата и ми казаха, че ще ме извикат за операция в болница Жан Талон. В началото на април ме викнаха в болницата и ми направиха предглед на сърцето и подробен разпит за алергии и т.н. И на 16 април за 12о минути от заспиването до събуждането бях готов. Тази операция ми отне около 100 дни от първия преглед до деня Х. Два часа след операцията ме изгониха и се прибрах у дома.
Изкарах три нива КОФИ в СЕДжЕП Вю Монреал. Техниката която е вътре ми напомни 80-те години в УПК-то. и т.н. ТНТМ. Трагедия. Забиват едни маркучи от дупка в дупка, за да изкарат въздуха от определено място. Ужас! Имам една колежка, която втора година кара курсове по математика (разбрах, че е изкарала един курс и сега катери нагоре). Написах и на един лист:

а2+b2=?

и тя каза:
Това е много лесно:

a2+b2=ab2

(a2) - a на квадрат

Попитах я, чувала ли е за Питагор, а тя вика:

Кой е тоя???

И за мен въпроса приключи.
Избийте балъците и тарикатите сами ще измрат!
kurta007 написа: Жени ,ти щом мислиш/макар да стана ясно че не ти се отдава много/ ...
mwanza написа: ако си на социал и деливъри си там форевър.
Аватар
valioiko
Модератор
Обратна връзка:

Мнение от valioiko »

Човек, аз ако взема да споделя своя опит с българското здравеопазване (по-скоро бих го нарекъл геноцид), няма да ми стигне мястото на сървъра дето се хоства форума.
kralimarko

Мнение от kralimarko »

Евала..и на мен ми се иска да имам търпение да пиш толкоз много ..ама ме мързи...Но Оттава е нашият град след като булката завърши университета тук (1 год)
Sliven

Мнение от Sliven »

згсдгдгфдф
Sliven

Мнение от Sliven »

Аз вярвам и на онези, които са имали положителен опит в сферата на образованието/здравеопазването/услугите и на онези, които са имали отрицателен. Това, че на някой са му обърнали своевременно внимание някъде не значи,че така е било с всички навсякъде.
Никъде не сме писали нито аз, нито жена ми, че в Канада всичко е по мед и масло, както е интерпретирал думите й Danielle. Това не променя фактът,че ние сме много доволни да сме тук. Имали сме трудности, но по-големи аз лично съм имал в България и други Европейски страни. Намирането на първата квалифицирана работа в България без връзки, за мен например, когато нямах опит все още, отне повече време и беше съпроводено с повече унижения.
Имам чувството,че някои хора определно се дразнят, когато прочетат,че на други тук им харесва и се чусват по-добре сравнено с България. Както казвах и в други свои постинги-опитът определя личнот мнение. Моето лично мнение засега си остава,че в Канада постигнахме повече за три години отлкото за 5 след дипломирането в България и сме наистина щастливи,че дойдохме тук.
danielle

Мнение от danielle »

Сливен, ами че аз това се опитах да ти кажа. По-добре напиши твоите ЛИчНИ впечатления от 3-годишния си опит в Canada, отколкото да цитираш някакви си откъси от писъмце, което е доста прехвалено и отгоре на това е на някого, когого за нас си остава "Mr. Nobody" :wink:
Не съм се подразнила от факта, че пишеш. Сега с последния си постинг виждам, че си ме разбрал правилно. Не ми остава нищо друго, освен да ти пожелая успехи на теб и жена ти и незабравяйте и друг път да пишете.:wink:
Hullman

Мнение от Hullman »

Даниели написа:
По-добре напиши твоите ЛИчНИ впечатления от 3-годишния си опит в Canada, отколкото да цитираш някакви си откъси от писъмце
С други думи ти казват пиши в стил Хълман.
Линчни впечатления искат хората. Ето примери.
Бах лично на дипломатическо парти, лично танцувах с дъщерята на този или онзи.
Лично направих това, лично купих онова.
Хората такъв стил харесват.:)
Тогава всички вярват на писанията ти , никой не спори с теб и ставаш респектирана, уважавана публична личност във форума.:)
bp_de

Мнение от bp_de »

valioiko написа:Човек, аз ако взема да споделя своя опит с българското здравеопазване (по-скоро бих го нарекъл геноцид), няма да ми стигне мястото на сървъра дето се хоства форума.
Въобще и не се съмнявам че ще е така но разликата е че Бг се води развиваща се държава ... и там всякакви гадни определения могат да и се лепнат -ама Канда се води към страните с наи добър стандарт....
danielle

Мнение от danielle »

Hullman написа: Бах лично на дипломатическо парти, лично танцувах с дъщерята на този или онзи.
Лично направих това.
Хехехее, сега да не кажеш, че ЛИЧНО си се запознал и с шефа на Плейбой и си си докарал някоя hot плейбой-ка y канадско... :lol:
Sliven

Мнение от Sliven »

Това са глупости. Предлено ясно е, че който и да е авторът на писмото , той разказва ЛИЧНИТЕ СИ впечатления. Само защото той няма ЛИЧНО регистрация във форума,а аз съм копирал и поубликувал тук част от негово писмо писано до близки хора не означава, че мнението му става невалидно. Аз напълно споделям наблюденията изразени от автора, просто нямам дар словото и търпението да седя да опиша така подробно нещата както го е направил той.
Публикувай отговор