Някои въпроси за пътуване Бг-Канада с малки деца

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Bessy

Някои въпроси за пътуване Бг-Канада с малки деца

Мнение от Bessy »

Здравейте,

Предстои ни да пътуваме с LOT (София-Варшава-Торонто-Уинипег) след месец. Моля , ако имате впечатления по следните въпроси, споделете:
- Ръчния багаж с LOT 6кг./на човек ли е, включително дете до 2 години?
- Какви и колко детски храни, тип пюрета и сокчета се предлагат в самолета (ако изобщо се предлагат) и колко и какви мога да си нося (малкото дете е на 1,5 год.)
- 10 кг. ли е багажа (извън ръчния), който е позволен за Инфант без място;
- Ако се сещате друго важно за пътуване с деца на 4.5 год и 1.5 год (играчки, които можем да вземем за самолета, храна за голямата или друго)? :)

Чела съм страницата на LOT и съм питала агенцията, с която сме направили резервациите, но ще съм благодарна ако споделите от личен опит. :)
emimilanova

Мнение от emimilanova »

Ние пътувахме с Еър Франс и незнам доколко ще ти е от полза опита ни, но все пак ...
За ръчния багаж - полага се за всеки, вкл. и за бебето. Никой не го е теглил на летището.
Другия багаж - 10 кг. за бебето (нашия малко надвиши, но не правиха проблем)
В самолета от София местата ни изобщо не бяха съобразени с това, че сме с бебе без място и беше ужасно тясно и притеснено. Ако имате възможност да изберете местата си, възползвайте се!
Храна му носехме ние. Спокойно вземай каквото сметнеш за нужно - никой няма да ти направи проблем, като е за децата. В самолета нямаше специална храна за бебета, а и да имаше, едва ли щях да я му я дам ... :roll:
Пожелавам ви лек път :D
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Различно е за всеки превозвач, може би е по добре да звънете да ги питате директно тях.
Все пак моя опит. Аз пътувах с Луфтханза. За бебето ( на отиване беше на 7 месеца, на връщане 9) имах право за него на един куфар от 23 кг и количка или чанта от 10кг , едно от двете, не може и двете. Храна за бебето на борда нямаше. Бях му взела пюрета в бурканчета ( 6 за всеки случай) сухо мляко и сок . За децата над 2 години мисля, че има храна. На по големите деца даваха книжки за оцветяване и моливи, на моя му дадоха една плюшена играчка, но само на единия полет. Добре при излитане и кацане да им се дава да пият нещо, за да преглъщат. С Луфтханза за дете до 2 години ти дават кош , който предварително трябва да заявиш и те да ти потвърдят. Когато си с бебе местата са от пред точно зад тоалетните или първа класа, по удобно е , може да си опънеш краката. за забавлението нямам представа, моя беше малък и спеше по време на полетите.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
marinero

Мнение от marinero »

.
Последно промяна от marinero на Сря Сеп 28, 2011 12:41 am, променено общо 1 път.
Mimkata

Мнение от Mimkata »

Ние пътувахме с ЛОТ до Торонто през юни с бебе на 11 м. Храната си я носехме ние - пюрета, сухо мляко, вода , сок - никой не ни направи проблем. В самолета нямаще храна за бебето. Багажа ни надвишаваше лимита (всички куфари), но в София се смилиха над нас и не платихме нищо, иначе за бебето ни казаха, че се полагат само 10 кг. За полета Варшава - Торонто ни дадоха места в средната редица към края - през едно място, те са три, средното беше свободно, така че ползвахме и трите.
toni_mitko

otgovor

Мнение от toni_mitko »

ние пътувахме с ЛОТ на 11.07.о8. От БГ. багажа ни бе6е по - тежък ,но не направиха проблем,имахме 4 куфара по 23-26кг и 1-10кг за детето.Носихме за малката в ръ4ния багаж сухо мляко,пюрета,бисквити и 6и6е с вода.В самолета и дадоха 2 пъти децко меню и напитки без ограни4ение.Ръ4ния багаж ни бе6е-2 раници,децката 4анта и дамска 4анта.Малката спа през пове4ето време и вси4ко мина добре.Бяхме взели и коли4ка за детето ,която не се брои за багаж и ни бе6е от полза по лети6тата.Във Вар6ава имахме 1 ,3h престои ,достатъ4но за малко по4ивка и да се прека4и6.Ние сме доволни като цяло от ЛОТ,вси4ко мина добре и без проблеми.
tochica

Мнение от tochica »

искам да добавя че храна за бебета има на борда , стига предварително да се заяви .
"искам да ми е интересно , иначе няма да играя "
карлсон , който живее на покрива .
pumpy

Мнение от pumpy »

това за храната за бебета е голяма мистерия и за мен. Лично съм правил десетки пакета с бебешка храна, за различни авиокомпании, понеже работех в авиокухнята на ПЕТ. И в същото време колкото пъти съм пътувал с бебето, никога не сме получавали храна.
Само за информация, това което ние сме предлагали, тук в Монреал са били три броя букранчета: плодово, местно и зеленчуково.

Аз лично винаги съм си носел бурканчета и готово мляко в шишета. Вземете си няколко екста, ако полета закъснее, да не търсите по летищата.
За голямата: дано да има индивидуален телевизор на дългия полет - няма да й чуете гласа ;)

лек път
survivor

Мнение от survivor »

Потвърждавам че бебешката храна трябва предварително да се заяви. Опитът ми е от Френските авиолинии, програмата се казва Planète blеue- Дават и малки подаръчета на бебчовците, има и други услуги:

http://www.airfrance.ca/CA/en/common/gu ... dgfndgij.0
Аватар
Bessy

Мнение от Bessy »

Много благодаря на всички за конструктивните съвети! :)
Ще поръчаме бебешка храна, а и ще си вземем от Бг.
Сокче 200мл. дали позволяват или трябва да е не повече от 100 мл. за да ни пуснат на летището?
Предполагам, че в нашия случай ще е късно, но знаете ли как се запазват тези места, които имат повече място отпред (тъй като там където се правят резервациите в интернет не се вижда къде са)?
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Когато правите резервацията поискайте да имате кош за бебе. Добре е да има те потвърждение за коша . Него могат да го закачат само на стена затова ще бъдете отпред. Аз носех две сок-чета от малките на хип, не сами правили проблеми на летищата. Мисля, че едно беше около 120мл.

Радой Ралин
natalia

Мнение от natalia »

Здравеите.Искам да ви попитам-нещто не ми стана ясно.Когато пьтуваш с бебе в самолета, можеш ли да вземеш детската количка на детето заедно сьс сиежката и те кьде пьтуват-заедно с вас в самолета или при останалия багаж.Предстои ни пьтуване с бебето до БГ и не ми е много ясно какво мога да взема.Благодаря ви
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Зависи от превозвача. С луфтханза даваха да си вземем количката и 23 кг куфар за бебе то. Отделно възрастния има право на 2 куфара по 23кг и ръчна чанта до 10 кг. Аз пътувах с една чанта горе долу 10 кг,количката и 3 куфара ( сака) в единия от тях беше кошчето за кола.

Радой Ралин
Аватар
Bessy

Мнение от Bessy »

Доколкото знам всички авиокомпании превозват безплатно бебешки колички, но преди качването ти я взимат и ти я дават на следващото летище (трябва да е сгъваема). Не е с теб в самолета. В самолета май разрешават само едни доста малки сгъваеми колички, но за това трябва специално да се пита (за да влиза под седалката).
Това е отделно от другия багаж.
natalia

Мнение от natalia »

ok, благодаря ви.
Публикувай отговор