доказателство за пари в Канада

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
prace

доказателство за пари в Канада

Мнение от prace »

Кажете, ми моля ви,

как показвате с какви пари разполагате, когато пристигнете в Канада? В брой ли ги носите или показвате писмо от банката с колко пари разполагате?
Ако носите пари в брой, как минавате българската граница? Трябва ли някъде да ги декларирате когато напуската милата ни родина?
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Показват тези, на които изрично им бъде поискано да покажат, не показват всички. И естествено всеки ще покаже това което носи - кеш, пътни чекове, ценни книжа и т.н.
Всяка държава си има опредлен лимит, над който задължително декларираш пренасяната сума.
И пак си остава да важи правилото - показва този, от когото митничарят изрично поиска да му покаже каквото и да било.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
dairymaid

Мнение от dairymaid »

Здравей prace,

Помня че и ние се чудехме на времето как точно се минават границите и къде какво се декларира. Мисля че има разни теми в архива на сайта, които можеш да прегледаш с различни случаи.
При нас беше напълно безпроблемно. Доколкото помня на българската граница пишеш във формуляра колко изнасяш в брой. Има лимит, който ако помня правилно беше 10,000 евро. Ако си над него трябва да показваш документ за произход. Не ни поискаха да броят парите, но с митничарите на аерогара София всичко е според случая както предполагам знаеш.
На канадската граница всичко е описано като за идиоти (поне така е на летище Ванкувър, където кацнахме ние). Четете табелите и се редете последователно на гишетата. Служителите сами ще ви кажат какво да показвате и какви документи искат да видят. Ако имате късмет да няма много полети се минава много бързо. Декларираш на формуляра който ти дават в самолета само ако носиш над 10,000 CAD и после ти го прибират на вратата преди да излезеш от основната зала и толкова.
Ако се държите нормално и не се червите и потите на гишетата едва ли ще ви проверяват. Тук не обичат много да се престарават :)

Лек път
Весела
mwanza
Обратна връзка:

Мнение от mwanza »

И мен никой не ме е карал да показвам пари. Никъде.
На Трюдо само ме питаха колко аз казах, Х и те записаха Х в документа и това е.
Аватар
Павел
.

Мнение от Павел »

На излизане от Бг могат законно да се изнасят без деклариране до 10 000 евро на човек. За суми отгоре, се взима разрешение от БНБ.

При влизане в Канада, суми до 10 000 канадски се внасят без вписване в декларацията, която се попълва в самолета. Пред им. офицера (да не се бърка с митничаря) се декларира всичката сума за цялото семейство, коиято се внася, независимо колко е тази сума. Повече от желателно е тя да е според минимума за съответния брой членове на семейство. Само защото на някого не са му броили парите, не означава, че и на вас няма да ви ги преброят!!! - Тази сума им. офицера я вписва някъде си. След това същия офицер ви праща на едно друго гише - Каса, където се попълва още един документ за тази сума. Дали им. фицера ще ви поиска лично да види и брои парите си зависи само от него и няма нищо общо с двата (или трите, в случай че сумата е над 10 000 канадски и се попълва онзи документ в самолета) документа, касаещи вноса на пари, които задължително се попълват.
peter_pan
Обратна връзка:

Мнение от peter_pan »

mwanza написа:И мен никой не ме е карал да показвам пари. Никъде.
На Трюдо само ме питаха колко аз казах, Х и те записаха Х в документа и това е.
принципно това е ситуацията, само дето те искат да знаят каква сума че после социалъджиите трябва да доказват че са изхарчили тези пари, които са декларирали преди да получат социала; от тази гледна точка, бъдещите социалъджии би трябвало да декларират колкото се може по-малко - примерно 2 000 на човек; мисля че има изиксвания в Кебек за 3000 на човек ако е сам и в това има смисъл защото 1000 са му минималните разходи на месец с квартирата;
точно така мисля по въпроса:)
Публикувай отговор