Вече сме в Canada
-
отг.
А за 4акането за градина става на въпрос 4е трябва да из4ака6 здравните карти ,за да се направят необходимите имунизации,за6тото без имун. картон от Канада неможе6 да запи6е6 детето на градина -поне тук е така за др. провинции може и да е разли4но,в Торонто не мисля 4е е уда4но да запи6е6 детето в др. краи на града,аз предпо4итам да из4акам за градина ако не в на6ия квартал то поне в някои от съседните.
-
отг.
Стоя си удома и си плямпам за6тото мъжът ми е на работа а аз с малката нямам какво да правя.
-
отг.
За социял не сме и помисляли и дано не ни се и налага,а за работата го пи6е на 2ра страница отпреди пове4е от 2 седмици.
Re: отг.
Тони извинявай ама попрекаляваш с личната информацияtoni_mitko написа:За социял не сме и помисляли и дано не ни се и налага,а за работата го пи6е на 2ра страница отпреди пове4е от 2 седмици.

"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
-
- Обратна връзка:
както казваше един мой познат, първите впечатления от канада са без всякакво значение; човек е хубаво да каже как се чувства след 6 месеца или дори след година; а после може да каже как са нещата и след 5 години ако е още там; аз лично познавам доста хора, които бяха много въодушевени в началото, сега всички те са в БГ; други, които не бяха толкова впечатлени са още в канада; аз попадам в някаква междинна категория - в смисъл не бях особено впечатлен защото наистина няма от какво и съм в БГ.
точно така мисля по въпроса:)
Здравейте,чета тази тема и не мога да Ви разбера за какво се правите на отворени ,като че ли не сте се сблъсквали и Вие с тези неща и не всичко ви е било ясно в началото на вашето пристигане тук.Това тук е форум а не предаването "Кой е по-по-най!". И мисля ,че всеки който се е регистрирал в този форум е тук за да събере някаква информация ,да попита за нещо или да помогне на друг съфорумец.Но същевременно тук не е личен дневник да споделяш дословно всичките си преживявания и патила и размисли ,щото всеки ако почне да пише така май няма да стигне мястото.Според мен трябва да е по синтезирано и да се споделят най-важните моменти и неща които наистина ще са от полза на всички бъдещи,настоящи и дори на бгимигранти които са от доста време тук.А вие кво ,правите го на манджа тоя форум с вашите тъпи заяждания и злорадствания на чужд гръб.Ама да ние българите сме такива вместо да си помагаме гледаме как да се присмеем на новия, неразбиращия и да си избием комплексите на негов гръб.Ми тва е това исках да кажа аз
-
отг.
Не мисля да пи6а ве4е каквото и да било,за6тото освен обиди ни6то друго не видях ,така 4е 6том вси4ко е толкова тъпо и сме6но нека тези преуспелите които само се заяждат по вси4ки форуми ви разкажат -каква е била първата им работа ,за колко пари и т.н 6том това е не6тото,което наи-много ви вълнува.За 6тастие има и добри хора които имаха доброжеланието и пи6ат на ли4ни,помогнаха ни за доста не6та и им благодарим а на вси4ки останали запътили се на тук успех.
-
- Обратна връзка:
това за първата работа е важно; важно е имигрантите да знаят каква работа ги очаква като начало; ако имат много добър английски и/или френски, най-добре е да отворят вестника или да се регистрират в джоб сайтовете и да пускат емейли; понеже някои фирми може да отговорят бавно или въобще да не отговорят, е по-добре да се звъни на телефони във вестника и да се започне някоя прилична работа на бяло около 2000 бруто месечно; дългото оставане на социал и/или работа на черно е пагубно за имигранта освен за социалъджията в Мтл, Кебек, но там това си е държавна политика;
моята първа работа беше да разнасям вестници, което работих 1 ден; със сигурност ако бях продължил щях да мога да се кандидатирам за участие в някой маратон на 10 км бързо ходене с тежести или нещо подобно.
моята първа работа беше да разнасям вестници, което работих 1 ден; със сигурност ако бях продължил щях да мога да се кандидатирам за участие в някой маратон на 10 км бързо ходене с тежести или нещо подобно.
точно така мисля по въпроса:)
-
- Напуснал форума
- Обратна връзка:
К'во ти пука кой какво казал по твой адрес? Ти да не би да държиш да спечелиш уважението или приятелството ня някой от ник-овете тук?toni_mitko написа:Не мисля да пи6а ве4е каквото и да било,за6тото освен обиди ни6то друго не видях
Нито си им виждал очите досега, едва ли и за в бъдеще ще им ги видиш, на хората стоящи зад никовете.
Който те познава лично, дали ще си промени мнението за теб, четейки писанията на тези ник-ове?
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Ааа ,аз за тебе си го промених кьм по лошо е и ти си знаеш защоLinko написа:К'во ти пука кой какво казал по твой адрес? Ти да не би да държиш да спечелиш уважението или приятелството ня някой от ник-овете тук?toni_mitko написа:Не мисля да пи6а ве4е каквото и да било,за6тото освен обиди ни6то друго не видях
Нито си им виждал очите досега, едва ли и за в бъдеще ще им ги видиш, на хората стоящи зад никовете.
Който те познава лично, дали ще си промени мнението за теб, четейки писанията на тези ник-ове?

„Робите лъжат, свободният човек казва истината.“
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
"Ако двама души мислят еднакво - единият е излишен."
Стефан Цанев
- optics
- Модератор
Съгласен, но аз сефте чувам хора дето първите години да са били възторжени и после да им е минало. По скоро съм чувал обратните случаи.peter_pan написа:както казваше един мой познат, първите впечатления от канада са без всякакво значение; човек е хубаво да каже как се чувства след 6 месеца или дори след година; а после може да каже как са нещата и след 5 години ако е още там;
Щом ги познаваш, значи е факт.аз лично познавам доста хора, които бяха много въодушевени в началото, сега всички те са в БГ;
Моя факт е - познавам 50-тина човека завършили моя факултет, които се намират в САЩ и Канада. Никой не се е върнал.
Познавам и 10-тина в Европа - те също не са се върнали, но при тях в много по-голяма степен се наблюдава идеята че "някога ще се върнем".
Никой от тия хора не е бил генерален директор, главен счетоводител или нещо такова в България. Мой съученик изкара малко в Монреал, па се върнаха в България. Жена му беше работила - главен счетоводител в България.
Хора изкарващи "добри пари" в България, трябва много сериозно да мислят преди да тръгват на някъде. Под добри пари аз разбирам 1500 кинта чисти пари да влизат в семейство с две деца към днешна дата и да имат собствен апартамент. Знам прекрасно, че за някои хора, това са никакви пари и са готови да се юрнат в търсене на още по-добри. Окей нека се юрват, с никого не споря. Просто моето мнение.