бебе родено е канада....

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:Определено няма никакво значение какво смяташ ти, а какво смята законодателят в тая държава - Канада.

А за това какво се обяснява и какво не на социалния агент отново нямаш никакво понятие и затова не ми се коментират безпочвените ти фантазии.
Linko написа:Но това е теорията т.е. написаните на книга изисквания. А иначе е вярно, че докато не си признаете или не ви хванат, че лъжете, всичко ще си върви по старому и ще си получавате и детските и социала в установените размери.
ти можеш ли някой път да обясниш без да се заяждаш?
Вероятността да се засече детето извън Канада е нищожна, докато при получателя на социал е реална.
Кажи ми моля те как се обяснява на социалния покупката на самолетен билет, даже и да си пътувал за 2 седмици ?
Аватар
ghost

Мнение от ghost »

poumpy написа:
Linko написа:Личи си, poumpy, че не си се задълбочавал в проучването на тези въпроси. :)
да на тези за социала определено не съм се нито задълбочавал, нито проучвал. ...
Много се чудя на хора които нямат информация от първа ръка, но пък иначе дават супер компетентни мнения, че даже и критикуват останалите.
pumpy

Мнение от pumpy »

ghost написа:Много се чудя на хора които нямат информация от първа ръка, но пък иначе дават супер компетентни мнения, че даже и критикуват останалите.
много конкретно по темата, няма що. Въпроса е от ТРИ части. Аз съм имал личен опит по два от подвъпросите.
1. За социала единствено казах, че не зависи от децата и не може да се пътува. Самия социален експерт каза, че социала не зависи от децата, зависели разни добавки. За пътуването просто попитах как се обяснява на агента ти билет за 1200 при месечен социал от 500 ? Отговор все още не съм получил....
2 и 3. Но относно пътуването и детските съм го преживявал лично и затова споделям.
бебе родено в канада,на колко дни може да отпатува до бг./за какъв период може да остане в бг/ например и ще спрат ли детските или социала на семейството?някой знаели със сигурност,а не да предполага.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

poumpy написа:Кажи ми моля те как се обяснява на социалния покупката на самолетен билет, даже и да си пътувал за 2 седмици ?
Добре, но първо ти ми кажи как така възложи на социалния агент подобни надзорнически функции и къде видя, че разходите на ползващия социални помощи не бива в никакъв случай да надхвърлят месечната сума на отпусканата помощ?
Агента не би ми поискал подобни обяснения дори и сам да отида да му се похваля, че си заминавам на ваканция за 2 седмици в България. Тази ситуация е възможна единствено в твоите фантазии и е провокирана от личните ти и при това безпочвени допускания за правата и задълженията на социалния агент и на получаващия социални помощи.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:
poumpy написа:Кажи ми моля те как се обяснява на социалния покупката на самолетен билет, даже и да си пътувал за 2 седмици ?
Добре, но първо ти ми кажи как така възложи на социалния агент подобни надзорнически функции и къде видя, че разходите на ползващия социални помощи не бива в никакъв случай да надхвърлят месечната сума на отпусканата помощ?
Агента не би ми поискал подобни обяснения дори и сам да отида да му се похваля, че си заминавам на ваканция за 2 седмици в България. Тази ситуация е възможна единствено в твоите фантазии и е провокирана от личните ти и при това безпочвени допускания за правата и задълженията на социалния агент и на получаващия социални помощи.
сигурно не съм прав, както установихме по-горе не съм изучавал социала до съвършенство. Но все пак все някой би трябвало да контролира как човек, получаващ 500 долара социална помощ на месец, харчи 2500 за да живее. Или няма такова задължение ?
аз лично го виждам ето тук:
1. Pour déterminer votre admissibilité à l’aide financière de dernier recours et établir le montant de votre prestation, le ministère de l’Emploi et de la Solidarité sociale évalue l’ensemble des ressources dont vous disposez - семейство с две деца не може да има повече от 1757 долара;
2. с всички доходи над 300 на месец се намалява помощта;
3. Vos obligations: informer le ministère de l’Emploi et de la Solidarité sociale dès que survient un changement dans votre situation familiale, financière ou autre susceptible de modifier le montant de votre prestation, notamment en remplissant et en retournant la déclaration mensuelle prévue à cette fin

мисля ти е ясно за какво иде реч.....
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ясно ми е разбира се. Не знам ти какво виждаш, но тук иде реч за преценка на правото за получаване и величината на отпусканата финансова помощ и на каква база се прави тази преценка. Това наистина се прави от агента. Пък ти може да виждаш и духовете на умрелите и още много други неща, но това не значи, че ги има. ;)
И нали се разбрахме вече, че какво виждаш или разбираш лично ти, няма никакво значение. :)

Ха сега прочети по-задълбочено и цялостно нормативните текстове и си отговори на въпроса: По какъв начин социалния агент получава необходимата му информация за да направи своята преценка и има ли той задължение и по какъв начин контролира финансовото, семейното и т.н. положение на кандидата за социална помощ?

P.S. Малък жокер. Това: "Vos obligations" за кого се отнася?
manuf

Мнение от manuf »

Благодаря,Ви за изчерпателните отговори.Ние все още не сме кандидатсвали,но имаме такова намерение и искаме да знаем как точно стоят нещатата с интересуващите ни въпроси.
pumpy

Мнение от pumpy »

полъ6620 написа:бебе родено в канада,на колко дни може да отпатува до бг./за какъв период може да остане в бг/ например и ще спрат ли детските или социала на семейството?някой знаели със сигурност,а не да предполага..
a помислил ли си за следния вариант:
1. жена ти си намира "работа" за 16 седмици по 1200 на седмица. Плащате си сами осигуровките.
2. подава молба за майчински и за следващите 50 месеца получава към 35000 майчински.
3. разходи за осигуровки около 30 % от 19200 - тоест 5700

Остават около 29000 за една година. Можете да си пътувате колкото и където искате. Съпоставимо ли е със социала ?
D`Artagnian

Мнение от D`Artagnian »

добре де, аз нещо не разбрах за детските и пътуването.

Догодина смятам да отида за 2 месеца с децата в БГ, като оставя бащата поне наема да си плаща с детските. Според вас трябва да уведомя министерството на незнам какво си, че отивам във ваканция. Френският не ми е от силните страни и моля за допълнително разяснение.
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Да, задължена си да уведомиш RRQ, че детето напуска Квебек за дадения период.
Но май никой не го прави защото, както вече обясни poumpy, чиновниците от режи-то няма как да разберат, че детето е пътувало. А на никой не му се ще да губи няколкостотин долара на месец харизани пари. ;)
Hullman

Мнение от Hullman »

D`Artagnian
Догодина смятам да отида за 2 месеца с децата в БГ, като оставя бащата поне наема да си плаща с детските.
Аз само не разбрах защо наема ще се плаща с детските?
Детските не са ли точно за децата? :roll:
Странджата

Мнение от Странджата »

Това изказване не беше много дартанянско , ама нейсе ,има смекчаващи обстоятелства :wink:
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:Да, задължена си да уведомиш RRQ, че детето напуска Квебек за дадения период.
Но май никой не го прави защото, както вече обясни poumpy, чиновниците от режи-то няма как да разберат, че детето е пътувало. А на никой не му се ще да губи няколкостотин долара на месец харизани пари. ;)
този път не уцели. Няма такова нещо. То е и безсмислено. Нима всеки отишъл във ваканция е нарушил закона ??? НЕ НЕ Е :

Pour y être admissible une personne doit remplir toutes ces conditions :

Résider au Québec ou résider temporairement à l'extérieur du Québec et conserver suffisamment de liens au Québec pour demeurer résident du Québec (selon la Loi sur les impôts du Québec)

достатъчно е да:
1. имаш дете под 18 години и да се грижиш за него
2. детето да живее с получаващия детските
3. да живееш в Кебек или навън, но да се водиш жител на Кебек, тоест да плащаш данъци в Кебек.
4. да си резидент или гражданин на Канада
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Ех, poumpy...! Няма как да те убедя, след като не искаш да бъдеш убеден. Ще продължаваш да търсиш под вола теле и ще виждаш неща дето ги няма само и само да не се съгласиш, че не знаеш и грешиш в тълкуванията и разбиранията си. Толкова ли си самовлюбен или някой друг ти е създал усещането за непогрешимост?
Аз като не разбирам нещо питам, като сбъркам си признавам и ако трябва се извинявам на човека, който неволно съм подвел и в следствие на това той е претърпял някакви загуби или несгоди. Но затова пък не бързам да давам акъли и да споря за неща, които набързо попрочитам от тук от там в процеса на спора. То така тия работи не стават. :)

Това дето си цитирал са изисквания за право на получаване на детски при подаване на първоначалната молба за отпускането им. А ние говорим за един по-късен етап, когато детските са получавани редовно и в един момент детето заминава извън Квебек за някакъв период от време. Трябва ли да се уведоми някого за това или не, това е въпросът. Ти, както разбирам, няма да се обаждаш на никого, защото си убеден, че не трябва т.е. не си длъжен.
За всички останали, които не мислят така, давам цитат с номера на телефона на който трябва да се обаждат. Пък всеки да си прави каквото ще. :)
Lorsque vous cessez d’etre responsable des soins d’un
enfant pour qui vous receviez une prestation ou que
l’enfant demenage
ou decede, composez le 1-800-387-1194 pour nous en informer.
pumpy

Мнение от pumpy »

Linko написа:Ти, както разбирам, няма да се обаждаш на никого, защото си убеден, че не трябва т.е. не си длъжен.
За всички останали, които не мислят така, давам цитат с номера на телефона на който трябва да се обаждат. Пък всеки да си прави каквото ще. :)
Lorsque vous cessez d’etre responsable des soins d’un enfant pour qui vous receviez une prestation ou que l’enfant demenage ou decede, composez le 1-800-387-1194 pour nous en informer.
Аз за разлика от теб мога да казвам " това не го знам или сгреших" и съм го казвал, когато трябва, но не това е случая сега.

Когато детето ти отиде на ваканция за 2/4/6 месеца в България нито едно от изискванията за обаждане не съществуват, защото:

1. ти не спираш да си отговорен за това дете - още повече майка му пътува с него
2. то не се премества някъде за постоянно - ето ти превод на demenager = премествам се от една квартира в друга, пренасям се
3. не умира

и един въпрос към теб : кога и при какви условия, възраст едно дете се премества ( demenage ).
Публикувай отговор