Въпрос за Loan and bursary
Въпрос за Loan and bursary
...
Последно промяна от silence на Пон Юни 07, 2010 8:04 pm, променено общо 1 път.
- Kan_Tangra
Ти в кой университет си?
Би трябвало да имате Financial aids офис и там ще ти разяснят всичко. Може и по телефона да ги питаш, ако не ти се ходи лично.
Отваряш страницата на университета, търсиш за адреса и телефона на тоя офис и действаш.
Би трябвало да имате Financial aids офис и там ще ти разяснят всичко. Може и по телефона да ги питаш, ако не ти се ходи лично.
Отваряш страницата на университета, търсиш за адреса и телефона на тоя офис и действаш.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
Ако си си подал документите за заем и стипендия изчакваш докато ти излезе решението и ти дадат документа с който се ходи в банката за заема. Парите ти ги превеждат до 48 часа в сметката след като си си подписал договора за заем в банката. До този момент си стоиш на социал. Когато парите са ти вече в банката, в следващата декларация за социала им чекваш че си започнал училище на темп плен и им написваш датата на която си започнал. Парите ще се дублират, защото финансовата помощ е от започването на училище, но това не е фатално и е нормална практика за да не се получи така че да останеш без пари. Има случаи на големи закъснения с отпускането на финансовата помощ, може да стигне и до 6 месеца. След като подадеш месечната декларация на социала, оттам ще ти изпратят писмо с което те уведомяват каква сума е дублирана и подлежи на връщане. Ако си женен/омъжена то той/тя ще си получава половината от социала, а ти ще върнеш само твоята половина. Парите могат да се връщат на вноски за което ще ти изпратят друго писмо, няма нужда да ги връщаш накуп. В случай че си студент няма лихви на тези пари които имаш да връщаш така че си прави сам сметката.
Успех в ученето.
Успех в ученето.
Сиренето е безплатно само в капана.
- Kan_Tangra
Не, това не е съгласувано със социала, заема и стипендията започваш да си ги вземаш от първия ден, в който си започнал да учиш. Ако е отнело 3 или 4 месеца за обработка на досието ти дават всичко със стара дата. Ако имаш дублиране на парите - получавал си социал и след 3-4 месеца получиш заема и стипендията наведнъж, то връщаш парите на социала. Може да се е получила някаква грешка с изчисляването на заема и стипендията. На мен така ми бяха махнали едното дете и ми изпратили ново решение, в което ми бяха намалили много стипендията. После докато го оправят им отне поне още 2-3 корекции. Отиди да питаш в колежа.