Здрасти, Саламчо, пардон Пеперони!Както казва Сашо71, Калгари е скъп град, но при малко късмет и добро желание може да се живее добре-цените на квартирите поспаднаха от нивата преди 2 год., но като цяло са по-скъпи от Монреалските....квартира 1 спалня, но по-малка от тия в Монтреал е в добър квартал-около900-1050$, 2 спални пак в добър квартал почват от 1000 може да стигнат и до 1800, но средно са около-1100-1250$.....детските градини тук не са субсидирани и са си между-550-650$ на месец, работа със сигурност ще си намериш почти веднага, ако знаеш добре и английски, но не очаквай някаква огромна заплата , като начало..дано имаш късмет и ме оповергаеш..напр. 15-19$ на час според опитът....така че ако жена ти не работи в началото, може би ти ще трябва да поработваш допълнително-пица деливъри например тук се плаща много по-добре от Монтреал, типовете също не са по-малки от 5 $на поръчка, просто хората са много по-богати от Монреалци и поръчват повече , съответно дават и по-добър тип....Застраховките на колите са по-добри, по-малки от тези в Торонто и може би малко по-скъпи от тези в Монтреал-ние за две коли една почти нова и една Монтреалска стара бойна машина плащаме около 100$ на месец...Зависи си от офертата на застрахователят....Може сега всичко да ти изглежда по-скъпо от Монтреал...да така е , но за сметка на това тук нещата се случват в пъти по-бързо(имам в предвид работа и развитие)и Слава Богу!езикът е един, климатът също е по-добър от Монтреалският-няма я тая убийствена влажност, летните вечери са прохладни и се диша нормално, а зимата почти няма сняг, не се задържа , защото Шинукът(южен вятър от планините)като духне посред зима стопява бързо -бързо всичко, има много Слънце в Калгари, почти дъжд не вали....и има Планини-красиви и величествени..мен лично планината много ми липсваше в тепсиестият Монтреал...в София апартаментът ни гледа срещу Витоша и маз съм свикнала да има планина наоколо ми

Ако има още нещо питай

За мен е удоволствие да ти отговоря!