Вече сме в Canada

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
toni_mitko
Мнения: 76
Регистриран на: Чет Яну 19, 2006 8:18 am

отг.

Мнение от toni_mitko »

Относно БГ картите -пла6таме без проблем с Виза Електрон от БГ,теглим и от банкомат,но те имат лимит 400 лв на ден и ако паржите дни нямахме поже4е в ке6 6тяхме да имаме затруднениа при купужането на обзажейдане на апартамента-ок.2500$ за наи-необходимите не6та.Ве34е ни доиди 1вата с-ка за кабелна и мойем да ходим да подадем за здравните тия дни,днес 6те пра6таме книжката за превод по факса и после за зажерка в посолството ,това е за сега .Тони
Аватар
ivanko13
Модератор
Мнения: 3602
Регистриран на: Сря Юни 29, 2005 5:02 pm
Местоположение: Toronto

Re: отг.

Мнение от ivanko13 »

toni_mitko написа:ако паржите дни нямахме поже4е в ке6 6тяхме да имаме затруднениа при купужането на обзажейдане на апартамента-ок.2500$ за наи-необходимите не6та.
Ей много пари това бе. Не е моя работа ама сега хората дето четат ще помислят че и те като дойдат ще трябва да се охарчат толкова в началото за обзавеждане... Има и по-евтини начини...
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
toni_mitko
Мнения: 76
Регистриран на: Чет Яну 19, 2006 8:18 am

отг.

Мнение от toni_mitko »

наистина не е малко но са само наи-важни не6та,Тв-500$,лаптоп-900$,маса и столове от наи-ефтините-200$,6каф за тв,прахосмука4ка,утиа,су6уар,кафеварка,матрак за нас-360$,децко креват4е пак наи ефтиното-320$ с матрака,сервиз за хранене,4а6и ,за готвене наи-необходимото,прах,препарати и т.н.Не сме се изхварляли за ни6то и сме купували наи ефтините не6та.Даже о6те нямаме диван в кухнята за сега е само масата .Хладилник и пе4ка не сме купували за6тото има в апартамента.За на6те стандарти в Бг е скапо ,но за техните е ок.
Аватар
Milenka
Мнения: 544
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 9:15 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Milenka »

Моят съвет е в началото да се гледат разпродажбите, маси, столове, електроуреди, техника на старо за кухнята, кижижи и други сайтове и да не се бърза. Много народ тръгва да живее по други държави и си разпродава цялата къща. Не е нужно да се купува ново и евтино в началото, а после да се изхвърля, като вече си надвиеш на масрафа и ти се приискват по-качествени неща. Карайте само с най-необходимото, докато единият си намери някаква работа. Че те и многото пари свършват рано или късно. Успех!
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

toni_mitko
Не ги слушайте тези с 3000 - 4000 $ в джоба.
Точно така купувайте си каквото ви харесва то ще ви служи дълго време. Така или иначе сте на ново място с по малко приятели ще прекарвате повече време в къщи в началото в къщи трябва да ви харесва и да се чувствате уютно.
2000 - 3000 $ за Канада са пари за семки.
Обзавеждайте бързо да приключи това и после почвайте да търсите работа.
Без кола и обикаляне по разпродажби ще отнеме доста време а през това време не може да спите на земята и да ядете на кашони като един друг съфорумник.:)
Докато обикаляте по тези разпродажби ще изпуснете обява за работа или ще получите гръбначно изкривяване от спане на пода и ще изглеждате уморени и болни утре като идете на интервю за работа.

Дошли сте в Канада, отворили сте нова страница в живота. Само така Канада ще ви хареса. Със спане по пода, ядене върху кашони и обикаляне без кола по мизерни магазини втора употреба в огромен град като Торонто е пълна загуба на време и дивотия.

Ето за това хората ги искат тези 10 000 ( за човек ) 15 000 за семейство в Онтарио.
toni_mitko
Мнения: 76
Регистриран на: Чет Яну 19, 2006 8:18 am

отг.

Мнение от toni_mitko »

наистина е така кайто казва Hullman,за6тото с малко дете да обикаля6 без кола и без да знае6 о6те каде се намира6 е невазможно поне според мен и като доиде6 в празния апартамент от лети6тето ти става ло6о,наистина Торонто е огромен и не става хеи така да "обикаля6 по разпродажби"Така 4е нека всеки си направи добре сметката преди да трагне ,да се подготви максимално за вси4ко .Ние спетцялно сме до6ли тук за да имаме по-висок стандарт на живот и по-добри условия за вси4ко а не да мизеруваме и да живеем като скотове.6том сме тук трябва да живеем по техните правила и да свикнем 4е цените не са като в БГ.
Аватар
Milenka
Мнения: 544
Регистриран на: Нед Фев 12, 2006 9:15 am
Местоположение: Montreal

Мнение от Milenka »

Наистина сме дошли да живеем по-добре и ние вече го правим, просто вместо да си продадем гарсониерата в София, решихме да изтеглим 10 000 $ и с наема й да го погасяваме. Пазим я за даунпеймънта за къщата, която ще купим тук догодина. Иначе сме с две малки деца и сме се обзавели доста прилично (вярно, нямаме лаптоп и ТВ, нито пък шкаф за него). Не сме спали на земята, има добри хора в Канада, а и работя от 3-тата седмица тук.

Кола си взехме на 2-та седмица, а камион срещу 100$ ни прекара мебелите втора употреба.
I'll try being nicer if you'll try being smarter.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Успех Тони и Митко,и също и на Миленка :)
Повече сбъднати желания!
toni_mitko
Мнения: 76
Регистриран на: Чет Яну 19, 2006 8:18 am

отг.

Мнение от toni_mitko »

Не пуснах тази тема за да си ги мерим в този форум а за да разкажа на6те парви впе4атлениа от Канада,за6тото когато аз 4етях от БГ разказите на хора които ве4е са тук ми бе6е много интерестно и нау4их важни не6та за живота тук които сега ми помагат.А това кои какво прави с парите и имотите си не ме интересува и 6те ви помоля да не се заяждаме на тема кои по умно е постапил с парите си.Нека пи6ем интересни и важни не6та които да са от помо6т на тези след нас.И не се изказваите неподготвени -парите от апарт. в София в момента са в Канад. банка и след няколко месетца са6то мислим да ги използваме за вноска за жили6те,мъжът ми в понеделник е на работа,а за кола 1-во 6те си за6титим Бг книжките и тогава 6те купуваме.Незнам за6то си мислите 4е когато 4овек има някои лев в пове4е задължително са от"единствената му гарсониерка в София" и какво ло6о има в това да живее6 добре от самото на4ало тук ,но изглежда прословутата БГ завист и злоба 6те ни преследва нас българите където и да отидем .
prace
Мнения: 1617
Регистриран на: Чет Юни 02, 2005 2:17 am
Местоположение: София

Мнение от prace »

Toni_mitko,
Изкрено Ви желая успех! Надяваме се и ние скоро да тръгнем за Канада, така, че чета с особен интерес всичко, което напишете по темата.
С кои аеролинни пътувахте, колко ви излязоха билетите и как се справи малкото ви дете с пътя?
Благодаря ви предварително.
Al_Wonder
Мнения: 37
Регистриран на: Нед Апр 20, 2008 9:22 am
Местоположение: Монтреал
Обратна връзка:

Мнение от Al_Wonder »

Здравейте toni_mitko,
това което правите е чудесно и вярвам, че на всички на които предстои заминава е безкрайно полезно. Благодарим Ви за това!
Няма нищо лошо човек да живее добре още в началото, дори според нас е похвално. На кой откъде са му парите и какви са му имотите, няма значение и не мисля, че на някой му влиза в работата.
Продължавайте смело напред и направете живота си щастлив!
Още веднъж Ви Благодарим за полезната информация и Ви желаем много много успехи и щастливи мигове на канадска земя.
Бъдете живи и здрави! :)
toni_mitko
Мнения: 76
Регистриран на: Чет Яну 19, 2006 8:18 am

отг.

Мнение от toni_mitko »

Пътувахме с ЛОТ ,билетите ги купихме веднага 6том доидоха поканите тогава бяха по 515 евро на 4овек,за бебето 70 евро лет.такса,малката спа по4ти през цялото време ,бяхме си взели коли4ката и по лети6тата и бе6е интересно и няма6е проблеми аз о4аквах да е по-напрегнато.От Бг се намерихме с едно семеиство от Варна и заедно бяхме до Торонто.Билетите ги взехме от ДемоТурс в София -1-виа етаж на хотел Хемус,поне за тогава дадоха наи-добри оферти.
filicon
Мнения: 43
Регистриран на: Съб Май 12, 2007 2:33 pm

Мнение от filicon »

Това, което го пишат Тони и Митко е похвално и много полезно за всички. :)
dancerola
Мнения: 42
Регистриран на: Пон Юли 14, 2008 9:07 am

Мнение от dancerola »

Най лошото нещо на старите мебели не е че са стари, или износени, или изпочупени, а това дали не са с навъдени разни гадинки по тях :) Купуваш евтино, след което не можеш една година да се отървеш от тях, че и хапят, и пълзят, и мизерийки правят, тяхната сметка
anju
Мнения: 207
Регистриран на: Чет Сеп 21, 2006 3:41 pm

Re: отг.

Мнение от anju »

toni_mitko написа:прословутата БГ завист и злоба 6те ни преследва нас българите където и да отидем .

Аз не видях никой да ви завижда или да злобee. Hе се настройвайте така от началото.
Успех ви желая.

За здравните карти го пише на сайта че без доказателство за адрес няма смисъл да се ходи колкото и други документи да представиш. Така че за следващите пристигнали да е полезна тази инфо.

Храната защо ви се струва скъпа? В кои магазини пазарувате?
Публикувай отговор