мое мнение - плато е перфектно, кот дю неж е абслютна цигания пълна с смръдливи пакистанци, филипинци, индийци и ония братчеди с къдричките - работим там от 4 години и не се издържа - не смееш да си паркираш колата на улицата се ще се намерия некоя развихрила се многодетна мама с вана да те цапне - мамата си трака. Верно че малко по нагоре към Отремонт има бая българи по Кент улицата.
Най добре в началото Плато особено без кола че там много требва да се гледат знаците къде може и къде не може да се паркира пък кат си оправи човек бакийте вече ще се е светнал къде му стиска - най добре близо до работата да не побелее преждевременно косата
ioiobg написа:кот дю неж е абслютна цигания пълна с смръдливи пакистанци, филипинци, индийци и ония братчеди с къдричките - работим там от 4 години и не се издържа
E големи сте мазохисти тогава щом 4 години работите в смрадлив квартал. Трябва доста да е гадно според описанията ви - само за мизерници ...
Гроздето кисело май, някой коментират с едно-две идвания на запад
Не ходя всеки ден на бар щот не ме кефи.
Но реката и парковете са ми на 10 минути пеша.
Няма тълпа.
Заведенията са не по-лоши от централните.
Ако ми се доходи до центъра да видя нещо което съм видял 100 пъти, с кола съм на 20 минути.
Тук където съм си си ми е много добре, чувствам че съм на остров, паркирам си където искам. Сядаш на брега и се отпускаш.
И центъра ми е тук, на изторк от Папино съм ходил 3 пъти, до стадиона 2, до ботаническата 0, и т.н.
Платото хубаво...ама пак да живея в триплекс със случайни хора за комшии на горния и долния етаж, не мерси.
Съгласен съм, всичко е въпрос на вкус. Има хора, които обичат да живеят на село, и да нямат непознати съседи, има и такива, дето обичат да са в града и да могат да срещат нови хора всеки ден. Особено ако си по-млад и не семеен определено нямаш място при първите.
А тези 20 мин със самолет ли са или с някоя летяща чиния? Щото 20мин е само излизането от къщи, влизането и излизането от магистралата, както и паркирането.
А самия път по магистралата може да ти отнеме още 1-2 часа в едната посока ...
А колко бенДзин е това, при 1.50$ цена, не ми се мисли ...
Е щом не се планира да се ходи в центъра, тогава няма проблеми.
pumpy написа:
В момента на стола имам пациент по джапанки - ако щеш....
Температурата навън е минус 12 и вали сняг
ми той на две линии местния нейтив и по шнорхел може да ти седне на стола
Powered by bateto
some написа:Няма англофонски квартал толко мизерен.
Всичките социаладжии са на изток.
Да бе , да ... Квартала около метро place-saint henri на запад е един от най-мизерните, които знам. Там на английси се шпреха, и е пълно с англофонските чернилки, от тия най-приятните дето се пукат от време на време.
Аз работя в ДДО и честно казано без кола там си е доста трудничко.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
some написа:Няма англофонски квартал толко мизерен.
Всичките социаладжии са на изток.
Да бе , да ... Квартала около метро place-saint henri на запад е един от най-мизерните, които знам. Там на английси се шпреха, и е пълно с англофонските чернилки, от тия най-приятните дето се пукат от време на време.
Традиционното население там е франкофонската беднотия. И не се води част от West Island. Направо си е в широкия център. Може да има някое малко изключение, ама едва ли някой сериозно може да твърди че западната част на острова не е по-богата от източната.
И няма смисъл да спорите къде е по-хубаво - в предградие иби в центъра. Зависи от вкусовете, сем. положение и ЕГН-то Ако питаш мен, аз предпочитам the best of both worlds - да имам къща в градски квартал (или по-скоро град), който изглежда като предградие (Хампстед, Кот Ст-Люк, че защо не и Уестмаунт ), ама засега си трая
Западната част на Монтреал си е Н1 за улегнали хора със семейство, особенно ако човек работи също там, няма магистрарли, няма задръствания за 15-20 мин си на всякъде - магазини, ресторанти и т.н.
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Lub0 написа:Западната част на Монтреал си е Н1 за улегнали хора със семейство, особенно ако човек работи също там, няма магистрарли, няма задръствания за 15-20 мин си на всякъде - магазини, ресторанти и т.н.
всички райони предлагат магазини ресторанти и т.н. на 15-20 минути от местоживеенето.
В МонтРоял има точно едни блокчета дето гледат на 40ката и цените са към 200к за апартамент, така че, който иска да живее там определено може да си го позволи, има също и таунхаузи също на локалното на 40ката за около 300к...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Lub0 написа:В МонтРоял има точно едни блокчета дето гледат на 40ката и цените са към 200к за апартамент, така че, който иска да живее там определено може да си го позволи, има също и таунхаузи също на локалното на 40ката за около 300к...
Мислех че говорим за "улегнали хора със семейство",
Апартаментите не ми се връзват за "улегнали хора" в Канада.
Идеалът на много хора -> стандарт=апартамент в блок, малко балконче и за да разбереш какво е спокойствие и природа бичиш половин час с кола нанякъде.
Не мерси.
В София се наживях в апартаменти, нека тия и другите дето не са живяли в блок да се попробват.
Godis написа:Идеалът на много хора -> стандарт=апартамент в блок, малко балконче и за да разбереш какво е спокойствие и природа бичиш половин час с кола нанякъде.
Не мерси.
В София се наживях в апартаменти, нека тия и другите дето не са живяли в блок да се попробват.
Споделям мнението ти, и аз предпочитам да живея "на село" (не знам защо някой се обиждат от думата СЕЛО)