Колега, мен ако питаш, не се хващай с федералната процедура. И по квебексите критерии и по федералните минаваш на ръба.valioiko написа: ...
Аз бях в абсолютно същото положение като твоето.
Питай чичо ти Линко да ти сметне точките, той е шеф на квебекската процедура тук (тва в рамките на шегата)

С максимален стаж и френски 7-8, английски 10-12 минаваш, ама на ръба.
За френски 7-8 ти трябват 2-3 месеца, ако си завършил езикова гимназия. намери някоя учителка от френската в Стара Загора, за два месеца ще проговориш. Не се плаши, трябва просто да можеш да отговаряш на това, което те питат. Куцо и сакато взимат визи за Квебек, не е чак толкова голямо препятствие френския.
Ако не те бъркат таксите за кандидастване, подай си документите, за два дена се подготвят.
Аз бях подал документи Януари, Февруари ме викнаха на интервю, Март "седнах" да уча френски, Април минах интервюто като франкофон

Какво ще правиш като дойдеш е друга тема с много неизвестни. Работа с МИО можеш да си намериш, ама трудно. Трябва да убедиш хората че не слизаш от палмата, което е проблем.
Външната търговия (износа от САЩ и Канада) в момента изживява нещо като дот-ком бума преди 7-8 години. Дай боже още рецесия и евтин долар, че да има работа и за нас