ей отдавна не си бях чел темата, то друга зима идва...speedy написа:На мен пък са ми странни хората, които не гледат сериозно на ролята си на родители. Ако това не е сериозно, не знам какво друго би трябвало да бъде. В училището си има правила - какво е позволено и какво не. Следващия път като гласувате за schoolboard trustees питайте кандидатите какво им е мнението за снежните топки. Отношението "те ще ми кажат на мен какво да правя" не върви много.Specialka написа:Кефи ме хората като пораснат и се вживеят в ролята на родители. Някои особено яко се вземат насериозно. Мислят си, че са отговорни, загрижени, вкарват правила и забрани за всяко нещо, а всъщност най-много са смешни...
И на мен не ми харесва, че на един път до нас има ограничение 60км/ч след като върви през празно поле и няма кьорав завой и често превишавам скоростта. Спре ли ме полицай, знам за какво ще бъде. Ако искам да променя забраната, трябва да отида в общината и да се аргументирам защо. Не го правя, защото мисля че имам доста по-важни неща за вършене и забраната не ми накърнява кой знае колко човешките права.
за тези правила става дума спиди - които ти често нарушаваш. и въпреки това се опитваш да ни убедиш че не би позволил/а на детето си да хвърли снежна топка защото като "сериозен родител" осъзнаваш колко е по-смърносна е тя от превишаването на някакви си 60км/ч.
честно казано единствената разлика която виждам между моя и твоя проблем е, че на мен не ми беше хрумнало да си търся погазените човек права, а просто споделих наблюденията си от надделяването на инстинкта на "сериозния родител" над здравия разум