НА КРИВ ИМИГРАНТ - КАНАДА МУ Е ВИНОВНА!!!!
Ето тука пък може да прочетете 70 мнения за Алберта, на канадци...
http://www.cbc.ca/canada/calgary/story/ ... alcomments
:freak: :rotaeye: :briah:
http://www.cbc.ca/canada/calgary/story/ ... alcomments
Embrace your climate change!
- lz2arn
- Обратна връзка:
плюс един!ablood написа:Лошите сметки не са неизбежни, ако можеш да събереш 2+2.
Преценяваш колко време можеш да изкараш без работа, калкулираш си бюджета и ако не си успял да си намериш нищо свястно накрая приемаш каквато и да е работа.
Хубавата работа никога не седи вакантна. Никога не чака новопристигнал емигрант. Никой новопристигнал не може да се пребори за място с кандидат с местен опит, препоръки и езици.
Благодаря на отговорилите. Дважди на премълчалите.
lz2arn написа:плюс един!ablood написа:Хубавата работа никога не седи вакантна. Никога не чака новопристигнал емигрант. Никой новопристигнал не може да се пребори за място с кандидат с местен опит, препоръки и езици.
Може, може, ако и той има препоръки и езици какъв е проблема?
А опита че не е местен не е голям минус - стига да го докажеш на интевюто и ако наистина го имаш а не си го измисляш можеш да се пребориш и с това.
- ablood
- Обратна връзка:
Много са малко професиите в които БГ-опитът върши голяма работа. Различията са наистина огромни. Има и множество изключения, но пак не е като да си работил в тукашната система и да си наясно с нещата.
Anju, какво струва една препоръка, ако тя не е от бивш, или настоящ работодател? Никой не се интересува от задокеанска препоръка. С такава можеш и нинджа с 10 години опит да се изкараш и това им е ясно.
Каква друга "добра" препоръка може да има един новопристигнал?
Anju, какво струва една препоръка, ако тя не е от бивш, или настоящ работодател? Никой не се интересува от задокеанска препоръка. С такава можеш и нинджа с 10 години опит да се изкараш и това им е ясно.
ablood написа:Много са малко професиите в които БГ-опитът върши голяма работа. Различията са наистина огромни. Има и множество изключения, но пак не е като да си работил в тукашната система и да си наясно с нещата.
Препоръка от general manager с оставени телефони за контакт и web site на фирмата - бъди сигурен, че ако е голяма и на тях даже им прави впечатление.
Друго - трябва да съумeeш от всякъде да извлечеш каквото можеш. Аз дадох прпеоръки от международни компании. Пояснявам - когато при нас в БГ са идвали търговски представители от чужди фирми да ни зарибяват за тяхната стока ние се запознаваме с тях, и контактуваме после по е-маили и телефони. Аз като дойдох тук и им пратих е-мейли на няколко такива като ги помолих за препоръки обяснявайки им ситуацията. За 1-2 въобще не бях сигурна че ме различават изобщо от другите колеги. Хората откликнаха изключително добронамерено и ми върнаха е-майла с въпроси какво точно съм правела в фирмата че не помнят подробности и да им кажа кои са ми силните черти че да ги изтъкнат.
И така се снабдих с международни прпеоръки от фирми, с които сега отново работя.
Много ясно, че не става с всяка професия това. Но всеки говори за себе си все пак съдейки от собствения си опит. И даже и да става рядко това - все пак става, а не е невъзможно.
Аз това съм измислила (с помощта на близки хора) друг може друго да измисли, важното е да се пробие някак си системата в началото.
- ablood
- Обратна връзка:
Браво! Който си го може, си го може.
Въпроса е, дали са звиняли на БГ работодателя?
В моя случай - 12 години стаж в голяма (15 обекта) БГ фирма, със абсолютно същия предмет на дейност. Дадох WEB, телефони, препоръки... нищо. Но силно се заинтересуваха от последния ми работодател (тук) за който бях работил само няколко месеца, и то съвсем различна работа. Все пак ме взеха.
И тримата ми тукашни работодатели игнорираха БГ препоръките.
Въпроса е, дали са звиняли на БГ работодателя?
В моя случай - 12 години стаж в голяма (15 обекта) БГ фирма, със абсолютно същия предмет на дейност. Дадох WEB, телефони, препоръки... нищо. Но силно се заинтересуваха от последния ми работодател (тук) за който бях работил само няколко месеца, и то съвсем различна работа. Все пак ме взеха.
И тримата ми тукашни работодатели игнорираха БГ препоръките.