интервю
-
Нормално интервю, въпроси свързани само с работата и образованието ми. Говорихме много английски, придружаващата половинка беше обсипана с въпроси за работата и ученето й, но на англииски, а там тя няма проблеми. На френски успя само да си каже името. Госпожата си говори перфектно спокойно и разбираемо даже не се замислих дали има акцент или не. Бях писал ниски нива на френски, защото сметнах, че и с тях събирам точките тоест 5/6 а за жена ми 0/1. Нищо за Квебек, нищо за мотив, никакви странични въпроси само за документите.
Дано съм бил полезен.
Успех на всички.
Дано съм бил полезен.
Успех на всички.
-
Здравейте, отново!Сега и аз да ви разкажа за нашата одисея, която завърши с щастлив край дотук, нататък дано при всички нещата да вървят по мед и масло!
Малко инфо за нас мъжът ми водещ кандидат с 6/6 френски и англ.1/1, което не се наложи да защитава, защото много малко въпроси бяха отправени към него
Поиска му паспортите, пите го откъде знае за процедурата по емиграция, колко пъти е женен , на което той отговори един път все още и тя го погледна учудено, има ли деца, защо иска да напусне България, тук трябваше да си каже мотивацията, но той явно не разбра добре въпроса, започна да говори за предимствата на Квебек и като спомена "сантето"тя го попита нещо , което аз не разбрах, но в тази връзка и тои си изпя песента;какво ще работите там , той кандидатства като готвач и извади оферти/ обяви/, тя ги разгледа внимателно и го пита знае ли какво е работа на линия, справи се момчето, после го пита какъв вид кухня работи, той малко се пообърка, но накрая се разбраха, че готви българска кухня; какви са му задачите и кое му е най трудно в работата, знаели каква е минималната заплата в Квебек, той каза 8 долара на час , но мадам Лесли нещо не беше съгласна, извадихме една табличка, тя я раггледа, нещо си подчерта и се обарна към мен и като ме почна, та до края на интервюто/аз придружаващ с френски 5/5 и англ.6/6 , нищо ме не пита на английски/. Към мен въпросите бяха следните, като ми се струва, че много от нещата не разбирах, преводачката се намеси няколко пъти да помага на чист френски:
Колко пъти сте омъжвана?
Имате ли оферти за работа?
Аз почнах че найнапред ще си подобря френския, после искам да уча в областта на туризма, какво знаете за туризма в Квебек, мъжът ми знаеше , но аз не бях готова с отговора, почнах със замъка Фронтенак, но забравих думичката шато а казах castle, прие го, казах че има много катедрали, а тя била една и аз на всичкото отгоре не знаех как се казва, стария град и пристанището изредих и това за забележителностите.
Показах и разпечатка за института по туризъм в Монреал, остана доволна
За специалността ми ме пита и какво съм учила по тази специалност.
Кое ми е най- лесно в настоящата работа и като какво работя.
Поиска на мъжът ми договорите за фин. независимост и докато попълваше нещо го питаше къде е учил френски, говори ли английски, само как се казва и на колко е години, на което той отговори на френски и се извини и се засмя, и в този момент чухме принтера. Тя говори, аз нищо не разбирам, мъжът ми й благодари, аз не реагирах, подари ни книжката и вече всичко беше ок.
Много дълго ви занимавах с нашето интервю, надявам се да не съм била оттегчителна, и това интервю нямаше да има такъв край без нашата страхотна учителка Ани Грозева, която отдавна я чувстваме близка приятелка.
Благодарим ти, Ани, за търпението и професионализма,за безсънните нощи заради нас, благодарим, че ни изтърпя заедно с всички"дупки"на водещия и всичките ни капризи.Малко са хората като теб, така отдадени на работата .Мисля, че бяхме добър екип, както ти винаги казваше. Надяваме се , че и в бъдеще ще останем добри приятели.ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО!!!
Благодарим и всички съфорумци за оказаната помощ и съвети.
Благодарим на Линко, който винаги ми даваше точен отговор.
Благодарим на всички приятели!
Смело напред на ВСИЧКИ, НА КАКЪВТО И ЕТАП ОТ ПРОЦЕДУРАТА ДА СА!И СЕ НАДЯВАМ ДА ПРОДЪЛЖИМ ВЗАИМНО ДА СИ ПОМАГАМЕ!
Малко инфо за нас мъжът ми водещ кандидат с 6/6 френски и англ.1/1, което не се наложи да защитава, защото много малко въпроси бяха отправени към него
Поиска му паспортите, пите го откъде знае за процедурата по емиграция, колко пъти е женен , на което той отговори един път все още и тя го погледна учудено, има ли деца, защо иска да напусне България, тук трябваше да си каже мотивацията, но той явно не разбра добре въпроса, започна да говори за предимствата на Квебек и като спомена "сантето"тя го попита нещо , което аз не разбрах, но в тази връзка и тои си изпя песента;какво ще работите там , той кандидатства като готвач и извади оферти/ обяви/, тя ги разгледа внимателно и го пита знае ли какво е работа на линия, справи се момчето, после го пита какъв вид кухня работи, той малко се пообърка, но накрая се разбраха, че готви българска кухня; какви са му задачите и кое му е най трудно в работата, знаели каква е минималната заплата в Квебек, той каза 8 долара на час , но мадам Лесли нещо не беше съгласна, извадихме една табличка, тя я раггледа, нещо си подчерта и се обарна към мен и като ме почна, та до края на интервюто/аз придружаващ с френски 5/5 и англ.6/6 , нищо ме не пита на английски/. Към мен въпросите бяха следните, като ми се струва, че много от нещата не разбирах, преводачката се намеси няколко пъти да помага на чист френски:
Колко пъти сте омъжвана?
Имате ли оферти за работа?
Аз почнах че найнапред ще си подобря френския, после искам да уча в областта на туризма, какво знаете за туризма в Квебек, мъжът ми знаеше , но аз не бях готова с отговора, почнах със замъка Фронтенак, но забравих думичката шато а казах castle, прие го, казах че има много катедрали, а тя била една и аз на всичкото отгоре не знаех как се казва, стария град и пристанището изредих и това за забележителностите.
Показах и разпечатка за института по туризъм в Монреал, остана доволна
За специалността ми ме пита и какво съм учила по тази специалност.
Кое ми е най- лесно в настоящата работа и като какво работя.
Поиска на мъжът ми договорите за фин. независимост и докато попълваше нещо го питаше къде е учил френски, говори ли английски, само как се казва и на колко е години, на което той отговори на френски и се извини и се засмя, и в този момент чухме принтера. Тя говори, аз нищо не разбирам, мъжът ми й благодари, аз не реагирах, подари ни книжката и вече всичко беше ок.
Много дълго ви занимавах с нашето интервю, надявам се да не съм била оттегчителна, и това интервю нямаше да има такъв край без нашата страхотна учителка Ани Грозева, която отдавна я чувстваме близка приятелка.
Благодарим ти, Ани, за търпението и професионализма,за безсънните нощи заради нас, благодарим, че ни изтърпя заедно с всички"дупки"на водещия и всичките ни капризи.Малко са хората като теб, така отдадени на работата .Мисля, че бяхме добър екип, както ти винаги казваше. Надяваме се , че и в бъдеще ще останем добри приятели.ЕДНО ГОЛЯМО БЛАГОДАРЯ ЗА ВСИЧКО!!!
Благодарим и всички съфорумци за оказаната помощ и съвети.
Благодарим на Линко, който винаги ми даваше точен отговор.
Благодарим на всички приятели!
Смело напред на ВСИЧКИ, НА КАКЪВТО И ЕТАП ОТ ПРОЦЕДУРАТА ДА СА!И СЕ НАДЯВАМ ДА ПРОДЪЛЖИМ ВЗАИМНО ДА СИ ПОМАГАМЕ!
Докс Виена - 26.02.2008
Интервю успешно - 24.06.2008
Докс Букурещ - 18.07.2008
Получени баркодове - 02.09.2008
Получени медицински - 08.09.2008
OK на медицинските - 03.10.2008
Покана за визи-12.11.2008
ВИЗИ - 15.12.2008
ВИЗИ - 15.12.2008
-
Забравих да кажа за Лесли Стоянов - страхотен професионалист и психолог като че ли, много добронамерена, дошла да ни помогне , не да ни стряска, така че съвета ми е, останете максимално спокойни, опитайте се да я разбирате, въпреки, че говори бързичко и на техен акцент, но веднага се коригира като види , че не разбираме!
Много от нещата ни беше трудно да схванем, интересното беше, че на мен ми беше лесно да разбирам въпросите, отправени към съпруга ми и обратното, може би от притеснение!дО СКОРО И НАПРЕД КЪМ БУКУРЕЩ
Много от нещата ни беше трудно да схванем, интересното беше, че на мен ми беше лесно да разбирам въпросите, отправени към съпруга ми и обратното, може би от притеснение!дО СКОРО И НАПРЕД КЪМ БУКУРЕЩ
Докс Виена - 26.02.2008
ВИЗИ - 15.12.2008
ВИЗИ - 15.12.2008
- cherna_perla
здравейте и от мен! наистина интервюто не било страшно ,стига да не се панира човек,което ми се случи ,де
когато трябваше да отговоря на английски ,а се оказа че две думи не мога да вържа.яко се омотах
.но всичко завърши добре
.наистина няма какво да кажа по -различно от това ,което другите съфорумци са споделили .Мадам е добронамерена ,спокойна ,всичко и се разбира ,а ако не разбреш нещо го повтаря .не ме пита обаче нииищо от това ,което очаквах
за сметка на това я разсмях по едно време,защото не стига ,че обърках едни дати от историята на Квебек ,ама и спорих ,че точно така съм го прочела
.интервюто не продължи повече от 30-40 мин ,аз даже не повярвах ,че е свършило доката преводачката не ми го каза на чист български
.успех на всички ,които са днес и утре и да сте спокойни ,това е най-важното 

-
- Обратна връзка:
...
Стискам палци на Caramel за утре и сега на thebull и съпругата му, които всеки момент трябва да влязат в стаичката
И като се завърнете от Софето, в неделя да дойдете в Алба да ни се похвалите, както си му е реда
Пък може и да почерпите едно, две...
Късмет, другари! С вас сме!

И като се завърнете от Софето, в неделя да дойдете в Алба да ни се похвалите, както си му е реда

Късмет, другари! С вас сме!

19.12.2008 - Документи Букурещ
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
23.01.2009 - Баркодове
30.01.2009 - Получени медицински
06.02.2009 - Направени медицински
20.02.2009 - ОК на медицинските
30.04.2009 - Покана за визи
26.05.2009 - Визи!
Да се вклю4им и ние за статистиката днес от 12 минахме успешно .На мен ми се стори ужасен акцента на мадам но след като каза 4е сме удобрени ми заговори на идеален френски а преди това по4ти не мина без да си повтори въпроса поне по веднъж, но може вси4ко да е било от страх,може и наро4но да го прави но голям зор ми беше.Ина4е стандартните въпроси ,тя дори във встапителната си ре4 вмъкна 4е задава стандартни въпроси зада си събере информация за досието.Превода4ката е стра6на буквално прили4а на тираджия но помогна.моя съвет е да я слу6ате само ина4е гледа лошо.Ина4е подадени документи 03.01.2008 писмата както обикновенно.Аз съм воде6та с магистър физика 3-и години стаж по специалноста 2-е хлапета фр 7/6 заявени и англ.5/5 .Мон мари със строителен техникум и пове4е от 3 години стаж фр 2/2 англ 3/3. То не остана много след нас тази сесия но успех на вси4ки.
Здравейте,
Интервюто при нас е също положително. Доволни сме. Нямахме никакви проблеми. Жената си говори френски, според мен, разбираемо.Интересно може би е че жена ми като придружаващ я пита доста повече неща. Сигурно е била по-интересна. Тя има завършена френска езикова и е учила известно време във Франция. Нейните нива 12/12 съответно френски и английски. Нищо не я пита на английски.
При мен като водещ френския ми 7/8, а английския ми 12/12. Пита ме само едно на английски и през останалото време плямпах на френски. Езика ни беше оценен с F и вероятно е франкофон, но не съм сигурен.
Това е накратко.
Поздрави на всички и нека да сме без проблеми нататък.

Интервюто при нас е също положително. Доволни сме. Нямахме никакви проблеми. Жената си говори френски, според мен, разбираемо.Интересно може би е че жена ми като придружаващ я пита доста повече неща. Сигурно е била по-интересна. Тя има завършена френска езикова и е учила известно време във Франция. Нейните нива 12/12 съответно френски и английски. Нищо не я пита на английски.
При мен като водещ френския ми 7/8, а английския ми 12/12. Пита ме само едно на английски и през останалото време плямпах на френски. Езика ни беше оценен с F и вероятно е франкофон, но не съм сигурен.
Това е накратко.
Поздрави на всички и нека да сме без проблеми нататък.

- milla
- Модератор
Да предупредя тези от вас, които не знаят - Ако изтриете личното съобщение, което сте ми изпратили, преди да успея да го прочета, то при мен ЛС изчезва и дори няма да мога да разбера, че ми е било изпратено. Когато прочета ЛС веднага ще ви отговоря, че съм го получила.
Затова ще помоля още веднъж, на когото липсва датата на полученото писмо с покана за интервю в таблицата ТУК, моля да ми прати ЛС с тази информация.
Затова ще помоля още веднъж, на когото липсва датата на полученото писмо с покана за интервю в таблицата ТУК, моля да ми прати ЛС с тази информация.
Мечтите се постигат, когато се потрудиш за тях, така както вятърът гони облаците, докато се покаже слънцето!