Прецедента “ражда” процедури. Новите процедури изискват нови правила или простичко казано:
Как в Канада едно руло тоалетна хартия създаде работа на 100 човека.....

Както казва моят приятел Дъстин: ”Тази история се случи преди 100 години – когато бях десет годишен!”
На връх коледа се запали блока в който живеем!!!

Нямаше и 5 минути, от както зави сирената, и се изсипаха две пожарни и четири патрулки- два часа по-късно станаха четири на шест.
Пожарникарите облечени като “терминатори” –страхотна екипировка ви казвам /успях да си щракна няколко снимки със тях – ей така, за спомен/
Згащиха ме в “лобито”,/тъкмо изкарвах кучето на разходка/.. единия ми пъха в ръцете чертежи на сградата и вика:
“Кой от тях е за партера?”-димек “граунд флора”.
“Ми няма го тук!”-му викам
, след което настана кратка суматоха: Много са добри- също кат’ по филмите, стоят един до друг и си говорят по радиостанциите.
Пявиха се двама с топори/брадви/ и викат:
“Ние сме от предния отряд,а ти тръгвай с нас”- да съм ги развел по етажа, пък те щяли да открият “локейшъна” на пожара.
“ОК”- му викам, “ама може ли да скочим до вкъщи да си взема камерата- иначе жената няма да ми повярва?”- оня само дето не замахна с брадвата.
Не го оставих да се пищисва и тръгнахме.
“КЛИЪР” го чух да казва по станцията. Не се стърпях и го дръпнах за ръкава:
“Свали си противогаза”- му викам , “тука смърди на пушек!”
оня се облещи ,явно разсъждавайки над чутото.
После?......а после професионалното си каза думата. С два премерени удара на топора разби вратата / то тя в последствие се оказа незаключена/ и двамата се сбутаха на прага. Единият настъпи ,без да иска, нещо димящо- явно се ядоса и го ритна , запращайки го право в един кашон с тоалетна хартия.....
Оттеглиха се на вън за съвещание.
Явно се обадиха за подкрепления, щото пристигнаха другите две пожарни.Следващите няколко часа докараха и разположиха огромни вентилатори за да отвеждат пушека към асансьорните шахти, евакуираха първите два етажа и заприбиваха малки дупки за да промушат камери в димящата стая.
“РУЛС” ми отговаря пожарникаря, на въпроса защо се бавят.
По едно време се раздвижиха – тъкмо разпънаха маркучите и се канеха да щурмуват, когато се сетих, че не са спряли тока.
Дръпнах шалтера и навън настана паника!?......
:smhair:
Преминаването от една процедура в друга се оказа тромав процес.
Отне им още един час преди да залеят целият партерен етаж с вода. И понеже в Канада няма дренажи в общите помещения, почти всичката вода си изтече в асансьорните шахти.
Към 4.30 а.м. се оттеглиха също тъй величествено както и дойдоха- оставяйки потоп.:krila:
И сега К’во?
Цял месец пожарната прави разследване. Заключение: “ГУД ДЖОБ”
Два месеца “онъра”/собственика на сградата/ си прави негово: “ГУД ДЖОБ”
Доказа се, че е изгорял един кашон с тоалетна хартия!
Три месеца без асансьори, то не бяха водопроводчици, дренажни компании, електричари, “мейтънанс гайове”, бояджии...........- “ГУД ДЖОБ”.
:nenam:
“Предтавяш ли си, това да се бе случило в България! – на вторият час щеше да има поне десетима уволнени и стотина наказани....”
А ТУК ВСИЧКИ СМЕ “ХЕПИ”
Те за това я харесвам аз, тая, Канада.
еееех............
“Отивам да водя кучето на СПА центъра....и Какво се пулиш с тая крива усмивка?” - стресна ме жената.:smhair1:
...разглезен канадец! Трябваше да е като лъв, а след фризьора прилича на кралски пудел- само спи, яде и сере.....а като дойде някой на гости-пърди!!!
Аз мамицата му канадска!...трябва ми “специалист” да го научи да смига/с едното око/....ей така гле'й

“Що не го запишем на логопед?” и викам, “...то и без това не лае – ако могат да го научат да мяука!!! - поне някой долар може да изкара.”
...те тук канадците от малки ги свикват на работа- “парт тайм- парт тайм ,ама да си избива парите за “спа”-тата!.......
Седим и си мислим.............по едно време се улавям, че просто си седим.
ОБАЧЕ СЪМ “ХЕПИ”!
:freak:

:beer2: