Има ли някакви законови последствия ако се получи отказ на виза за САЩ от канадски резидент, в смисъл, невъзможност за кандидатстване за определен период, печат в паспорт нещо или не знам...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази.
Ако има някой преживял да каже.
След отказ на виза за САЩ
Re: След отказ на виза за САЩ
h&d написа:...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази...

По принцип една година няма смисъл да кандидатстваш отново, макар че на листчето което ти дават да пише че може да кандидатстваш ако се променят обстоятелствата.
Добре е да не кандидатстваш от Canada ако не си се установил трайно в Canada. 1 година пребиваване и постоянна работа обикновенно са достатъчни
Слагат ти черен печат на последната страница в паспорта и при всяко ново кандидатстване за виза трябва да пишеш, че вече ти е отказвано. Те си го знаят и бе з това де.

Добре е да не кандидатстваш от Canada ако не си се установил трайно в Canada. 1 година пребиваване и постоянна работа обикновенно са достатъчни
Слагат ти черен печат на последната страница в паспорта и при всяко ново кандидатстване за виза трябва да пишеш, че вече ти е отказвано. Те си го знаят и бе з това де.

Re: След отказ на виза за САЩ
Само ще ти дам един пример а ти си го тълкувай както искаш.h&d написа:Има ли някакви законови последствия ако се получи отказ на виза за САЩ от канадски резидент, в смисъл, невъзможност за кандидатстване за определен период, печат в паспорт нещо или не знам...то е ясно че не е хубаво да не ти се трупат откази.
Ако има някой преживял да каже.
Преди години в БГ с един мой приятел кандидатствахме едновременно за американска виза и двамата искахме да учим. Наредихме се на опашката сутринта и по обяд и двамата бяхме с черни печати в паспортите. За разлика от мен обаче той се амбицира и на другия ден пак ходи да се реди и ...и му дадоха виза. Оттогава е в щатите.
Сиренето е безплатно само в капана.
Хехе, твоя приятел е ударил бингото, аз пък имам познати, семейна двойка, които скоро взеха визи за САЩ като кан.резиденти и 2-мата се явяваха едновременно за визите в Отава. Преди това бяха влизали и излизали от САЩ 2-3 пъти като работници през лятото. На гишето ги питали дали са ходили в щатите до сега, понеже те били с нови паспорти и нямало печатите от пребиваванията им...казали им че според тях те не са били в Щатите!?! Май само дъра-бъра, дават на принципа едно към гьотере 

Ако не опиташ, винаги ще съжаляваш...
И сега съжалавам...че не го направих по-рано
И сега съжалавам...че не го направих по-рано