7George написа:И аз съм си добре в Калгари. Можеше да е друг град или село. Няма да ги противопоставяме. Въпрос на личен избор, късмет, обстоятелства. Има хора, дето навсякъде сме си на мястото. Скромност, преди всичко.
А тези дето не пишат, Арми, бъди сигурен, че са си много добре. Познавам лично част от съфорумците. Имат си други грижи и удоволствия, нямат форумна адикция. Може би ние сме виновни, че ги отблъскваме по един или друг начин. Вижте какво време се еотворило навън, какъв ти форум...
Аз пък мислех,че темата е "Къде се чувствам ОК"
Не знаех,че искаш да има тема в темата А истината никога не е проста нито е само една.Ще те оставя сам в носталгичната ти нова тема
Sugarplum написа:Не разбрах по горе от Линко, кои са тия държавни програми за "морално подпомагане"???
Ами не си разбрала защото не съм ги казал. Не това е целта на постинга ми, нито пък тук му е мястото да ги изброявам. Най-общо казано под "програми за морално подпомагане" съм имал предвид всички онези дейности и услуги, извършвани от правителствени организации или от неправителствени но финансирани от правителството, които са свързани с първоначалното установяване, намиране на жилище, търсене на работа и адаптиране към пазара на труда, попълване на данъчните декларации и т.н. Ако на един прекалено умен и прекалено горд българин му е обидно да се включва в тях и се прави, че не ги вижда, то не значи че не съществуват. Но някои от нас плюс "шриланковците" на Хъл дори и ги ползваме. Щото сме тъпи и прости.
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
Аз всъщност се хванах за думата.Буквално.Аз лично не съм срещала държавна програма на /Английски/или пакет от програми озаглавени
като прорами "За морално подпомагане".Сега разбирам,че ти обобщаваш горепосочените програми като такива.Няма лошо.А колкото до самоиронията ти ,също няма лошо.
Ние започваме да се посъвземаме психически след година и половина в Торонто ))
Едва ли не и добре се чувстваме вече поне аз и децата, на мъжа ми още малко му трябва.
Но бяхме на трип до Монтреал - много ни хареса.
Мисля, че ако човек знае френски това е града !