mwanza написа:
кликай лудешки по експлорера и се ше излене нещо...
проблема не е до кликнето, а до това, че из нашта околия ги няма тез ми ти благинки. така за го измислили, че като кацеш направо да започваш да се бъхтиш. време за лежане няма. дори и за прословутите жилища първо трябва да си живял една година като редовен наемател, след това трябва да докажеш
много нисък годишен доход, после те набутат в един waiting лист и чакаш да ти се усмихне късмета.а до тогава пак си продължавай да си плащаш като поп на собственика или ако не...нали се сещаш кво може да ти се случи...багажа и out .
дори и детски супсидии за градина или там каквото my викат тук, не можеш да вземеш като минат 3 или повече месеца. започват да ти ровят из банковата информация , да доказваш къде и за какво си ги похарчил парите с които си кацнал. а те по закон трябва да бъдат еди колко си и въобще не ги интересува, че ти си дошъл с по-малко пари.
медицинските осигуровки...същата история...една календарна година плащаш, а една след това можеш да подашеш декларация за някакво минимално намаление....т.е. кво излиза, че така или иначе ЕДНА пълна година ти нямаш право на нищо.
за допълнителни бенефити ... и там е една каша. започваш работа part time...работодателя те примамва с някакви си дентал и drugs бенефити след 6-ият месец...и когато те изтекат ти започваш да питаш ако не всеки ден , то през ден, кво стана минах ли пробеншъла...сега ще почна ли full time, кога ще ми влязат в сила бенефити...и протчие. и разбира се работодателя ти заявява, че ужким си го минал този ми ти пробеншъл, ама бенефитe ти ще влязат едва след 3 месеца...и така замайлка след замайлка...докато на теб ти писне.
детските...от ниски по-ниски. не мога да разбера ква е тая политика, ужким искат деца, пък като чувам младите майки какви мижави детски вземат в сравнение с тези в Quebec... то аз и на мойте 120$ детски съм доволна, че в БГ-то и кирливите 18лв. не ми ги даваха.
и сега Английския...има отпусната правителствена програма ESLA, която стига до ниво up-intermediate и после ако искаш advanced level почваш да плащаш...
full time във VCC струва около 900$ на ниво, а part time - 600$. Можеш да аплайваш за финансова помощ и пак та почват с проверките...6 месеца назат банкови извлечения, а ако получиш отказ, ти дават правото да обжалваш, ама тоз път трябва да прикрепиш и годишния си доход. big fun, a!
а, за да изкараш някоя сертификaт програма в някои college или в университет, английския ти трябва да е поне на ниво 11 клас минимум... или ТОИФЛ.
така, че незнам на кое му викате social, но при нас определено го няма.