1 Copenhagen
2 Munich
3 Tokyo
4 Zürich
5 Helsinki
6 Vienna
7 Stockholm 8 Vancouver
9 Melbourne
10 Paris
11 Sydney
12 Honolulu
13 Madrid
14 Berlin
15 Barcelona 16 Montreal
17 Fukuoka
18 Amsterdam
19 Minneapolis
20 Kyoto *Best global city : Paris
*Best business city: Madrid *Best cultural city: Berlin
*Best design city: Copenhagen
*Best retail city: Fukuoka
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
моля моля.
Живял съм на 30 км от Копенхаген и ходил много пъти до него.
Там е купонджийско в смисъл не като заспалия вид на канадските градове, но да е на първо място за живеене, твърдо нйе !
Ако требе да се прави класация - на първо място слагам
1. Кранево - 3 км от Албена, 11 км от Балчик, 24 км от Златни пясъци
има интернет навсякъде (възможности за работа по интернет), огромен плаж с прекрасен пясък, а морето е доста чисто, който иска да работи в сферата на туризма, възможности колкото искаш (БГ)
2. Созопол - древна гръцка колония осигуряваща целогодишно препитание на хората, които не искат да бачкат в туризма и работят в интернет (БГ)
3. Констанца - най-голямото пристанище на черно море с огромни възможности за работа във всякакви сфери - много чуждестранни фирми - английски само може да е достатъчен - 10 км от Добрич - с кола е 40 мин. (възможности за паркиране почти навсякъде), има стар град - града на Овидий (Ро)
4. Варна - много възможности за работа, много плажове, града е приятен на места (възможностите за паркиране са силно ограничени) (БГ)
5. Монреал - града попада на това място заради социала с което е известен, иначе е полуобитаем остров на Сен Лорен, но тези които искат да не са на социал, могат да бачкат в кол сентрове и т.н. - има известни възможности за правене на кариера - предимство - силно билингвален град, който е предизвикателство за научаване на квебекарския вариант на френски - ако не друго с тези знания можеш да предизвикаш много смях (Ка)
6. Трудно ми е да кажа за 6-то място - аз бих сложил Ларнака (Кипър)
200 000-ден град с прекрасни ресторанти и много възможности за работа - английски само е достатъчен език, нелош плаж.
7. Пловдив - един от най-старите градове в Европа с много атмосфера, ниски цени, големи задръствания и почти нищожни възможности за кариера в която и да е сфера, но ако не друго, никъде не съм виждал толкова много евтини кръчми;) (БГ)
peter_pan написа:
7. Пловдив - един от най-старите градове в Европа с много атмосфера, ниски цени, големи задръствания и почти нищожни възможности за кариера в която и да е сфера, но ако не друго, никъде не съм виждал толкова много евтини кръчми;) (БГ)
С това изби рибата, майна
само едно ще цитирам от Любо : " Който си може, го може. "
peter_pan написа:
peter_pan написа:
Кака Илка била жива !!!
ти пък защо реши, че съм умряла само защото не коментирам глупостите по форумите
Панчев пак халюцинира, за Кранево сигурно е ходил на детски лагер, преди година ла**ата се стичаха направо в морето, за евтинията в Пловдив преди месец във "Веселото село" за петима платихме за вечеря 380лв. без алкохола..
peter_pan написа:
10x:) първо ако още не е ясно искам да поясня че съм от Пловдив и ходя и сега там сравнително често - евтини кръчми има колкото си искаш - дори и в стария град се намират и то много - като казвам евтина - вечеря за 4-ма - 25 лв заедно с напитките и салатите; възмовжни са и по-евтини вечери
ето някои мои любими местенца - "Новият свят" - Стария град, "Тромпета" - Кючук Париж", "Шарманта" - Кючук Париж.
ако си решил да похарчиш много пари за вечеря това също е възможно, само че не е правило, а по-скоро изключение за цените в града.
totev написа:Панчев пак халюцинира, за Кранево сигурно е ходил на детски лагер, преди година ла**ата се стичаха направо в морето, за евтинията в Пловдив преди месец във "Веселото село" за петима платихме за вечеря 380лв. без алкохола..
в кранево ходя на плаж доста често и морето е доста чисто в сравнение с други места - варна например или каварна - в каварна се вижда как отпадни води се вливат в морето точно на централния плаж;
за кранево не съм виждал подобни неща и ако ги видя ще се изненадам като се има предвид че кранево и албена имат общ плаж.