real estate-недвижими имоти

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Pepon написа: След 20-30 години заплатите в БГ ще са по-високи от заплатите в Канада в абсолютни стойности, колкото и да им звучи на някои хора невероятно това.
Пепоне, ти ме подсети как по Жан Виденово време заплатата ми беше стигнала 200,000 (двеста хиляди) лева, но с тези пари тогава едва се свързваха двата края и това окончателно реши въпроса дали да оставам или да се пробвам да имигрирам. Така че ако пак пуснат печатницата за пари, заплатите в България в абсолютна стойност като нищо могат да задминат дори тези в Зимбабве.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
toncho

Мнение от toncho »

... написа:Ако беше във Флорида Батето трябва да кове сам дъски по прозорците, трябва да се евакуира по 5 пъти в годината в континенталната част на Америка а после като се върне до океана я останал хотел я не.:)
гледам сте разводнили темата вече, а и аз нещо скучая - в тоя офис бачкането не им е от силните страни, та се пресетих че някой говореше за флорида наводнения ураганчета и съм напълно съгласен че в бг ураганчета няма да те брулят никога

само се чудя дали е ураганче или дъждец, това с какво променя нещата:
http://news.ibox.bg/news/id_84543031
Който може нещо - го прави, който не може - учи другите, който не може да обучава - ръководи.
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Силно валя и градушка имаше, ама чак ураган не беше. Канализацията е задръстена и от там идва проблема.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
pumpy

Мнение от pumpy »

IRA написа:Силно валя и градушка имаше, ама чак ураган не беше. Канализацията е задръстена и от там идва проблема.
то винаги от някъде идва проблема....сега канализацията им виновна, все едно тя не трябва да се чисти редовно - това се нарича нещо като профилактика.

Миналата седмица пътувах из Аризона и ми направи впечатление, че по целия път през пустинята, от двете страни на пътя имаше едни бариери от сено, хванато в метални чорапи, които предпазваха от наноси при валежи - представям си колко често вали в пустинята там, но хората са взели предпазни мерки, а в София, представяте ли си трябвало да се чистят канализационните шахти - що за нахалство...
Hullman

Мнение от Hullman »

Ми да, при годишна инфлация 14% в БГ и около 3% в Канада, нищо чудно. Въпроса е кво ще можеш да си купиш със БГ-заплатата след 20 години
Мите не лъжи хората че инфлацията в Канада е 3 % на година.
-Билет за автобус от 2.50 на 3.00 $
-Паркинг на колата на час от 2.50 на 3.00 това са цени на общината на паркометър
-Наем на магазина с 1 $ повече всяка следваща година на квадратен фут. Тази е от от 19 $ на 20 $
- Кондо фии на сградата в която живея с почти 10 % го вдигат всяка година
- Любимата ми храна Шницел по Виенски, Плескавица, Шнитцел натюр в сръбски ресторант в близост до офиса от 12.95 на 15.00
За бензина изобщо няма да говоря.

Я Митето да сметне и да види че това са повишаване на цените в Канада между 10 -20 % и то само за една година..
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Hullman написа:
Ми да, при годишна инфлация 14% в БГ и около 3% в Канада, нищо чудно. Въпроса е кво ще можеш да си купиш със БГ-заплатата след 20 години
Мите не лъжи хората че инфлацията в Канада е 3 % на година.
-Билет за автобус от 2.50 на 3.00 $
-Паркинг на колата на час от 2.50 на 3.00 това са цени на общината на паркометър
-Наем на магазина с 1 $ повече всяка следваща година на квадратен фут. Тази е от от 19 $ на 20 $
- Кондо фии на сградата в която живея с почти 10 % го вдигат всяка година
- Любимата ми храна Шницел по Виенски, Плескавица, Шнитцел натюр в сръбски ресторант в близост до офиса от 12.95 на 15.00
За бензина изобщо няма да говоря.

Я Митето да сметне и да види че това са повишаване на цените в Канада между 10 -20 % и то само за една година..
Хълман, ти имаш ли си представа как се смята инфлацията в Канада? Това е риторичен въпрос, защото е ясно, че не знаеш :wink: Ходи се образовай какво е CPI, какво се включва него, как се смята и тогава пак ела се изказвай :lol:
http://www.canadianeconomy.gc.ca/Englis ... /index.cfm
Hullman

Мнение от Hullman »

Мите статистиците играят по гайдата на правителството.
А тези цени които сам написал са ежедневие които всеки от нас плаща от джоба си.
Пък ти си повтаряй че инфлацията била 3 % на година в Канада
pumpy

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Мите статистиците играят по гайдата на правителството.
защото в България не играят и там са едни реални 14 %. Само тока от юли е с 18 %, за парно, бензин и т.н. не коментирам
Pepon

Мнение от Pepon »

Нямам никакво намерение да убеждавам никого в каквото и да било. Само искам да спомена, че и днес доходите в абсолютни стойности в почти цяла западна Европа са по-високи от тези в Канада.
Във физиката има един закон за скачените съдове. Той до голяма степен е приложим и в икономиката. Точно по тази причина някои ден доходите в целия ЕС ще са практически изравнени и то към медианата, която днес е 20.35 Евро/час /32.5CAD/час/, а за Западна Европа - 26Евро/час.

http://www.bnr.bg/Horizont/News/Busines ... g+trud.htm

Който разбрал - разбрал :wink:
Той народът е казал отдавна, че където има средно има и среден пръст, но това важи даже и за Канада :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Veliko

Мнение от Veliko »

Pepone, гледам добре я карате със заплатите, ама кажи как я карате с кетчупа, :lol: :lol:

http://dnes.dir.bg/2008/06/09/news30850 ... #sepultura
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
Pepon

Мнение от Pepon »

Ние поне знаем какво ядем, а в Канада само ядете и нямате най-малка представа нито какво има в олиото, нито какво съдържа кетчупа. А няма и кой да ви каже, Тодор Колев си нямате даже :D
Аз карам само на зехтин /по-полезен бил казват/, а кетчуп не съм консумирал никога, нито в БГ, нито в Канада - това си е класически junk food, без значение дали е от Heinz или от Олинеза.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Veliko

Мнение от Veliko »

Pepon написа:Ние поне знаем какво ядем, а в Канада само ядете и нямате най-малка представа нито какво има в олиото, нито какво съдържа кетчупа. А няма и кой да ви каже, Тодор Колев си нямате даже :D
Аз карам само на зехтин /по-полезен бил казват/, а кетчуп не съм консумирал никога, нито в БГ, нито в Канада - това си е класически junk food, без значение дали е от Heinz или от Олинеза.
ima si has ти da se minesh, golям смешник.
Life goes on. It always does, until it doesn´t!
speedy

Мнение от speedy »

Pepon написа:Нямам никакво намерение да убеждавам никого в каквото и да било. Само искам да спомена, че и днес доходите в абсолютни стойности в почти цяла западна Европа са по-високи от тези в Канада.
Във физиката има един закон за скачените съдове. Той до голяма степен е приложим и в икономиката. Точно по тази причина някои ден доходите в целия ЕС ще са практически изравнени и то към медианата, която днес е 20.35 Евро/час /32.5CAD/час/, а за Западна Европа - 26Евро/час.

http://www.bnr.bg/Horizont/News/Busines ... g+trud.htm

Който разбрал - разбрал :wink:
Той народът е казал отдавна, че където има средно има и среден пръст, но това важи даже и за Канада :D
Португалия е член на EU от двайсетина години. Още са далече от изравняване с по-имащите.

А законът за скачените съдове в случая не е точно както във физиката. Единият съд има дупка на дъното и никой не се грижи да я запуши. Затова по-големите съдове са сложили кранче на тръбичката - да контролират колко изтича и да могат да го позатегнат когато трябва.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Pepon

Мнение от Pepon »

Именно Португалия е нагледен пример за скачените съдове. Когато влязоха в ЕС, средната им заплата беше около 5000 Евро годишно, а днес е вече 15000 Евро:

http://www.payscale.com/research/PT/Cou ... gal/Salary

Winston Churchill
Публикувай отговор