Приравняване на дипломи
Приравняване на дипломи
Здравейте скъпи съфорумци,
искам да попитам знае ли някой какви са стъпките за приравняване на дипломи, предполагам че трябва да се изкарат някакви курсове но нямам представа какви и каде мога да прочета тази информация. Аз сам завършила "Икономика на транспорта " в УНСС, а съпругът ми "Икономика и бизнесадминистрация " в НБУ.
Благодаря Ви предварително!!!
искам да попитам знае ли някой какви са стъпките за приравняване на дипломи, предполагам че трябва да се изкарат някакви курсове но нямам представа какви и каде мога да прочета тази информация. Аз сам завършила "Икономика на транспорта " в УНСС, а съпругът ми "Икономика и бизнесадминистрация " в НБУ.
Благодаря Ви предварително!!!
Ами всеки ордер си има официален сайт,на който би трябвало да я има всичката ви необходима информация.Просто потърсете сайта на ордера ви и се запознайте с изискванията за приравняване на дипломи придобити извън Квебек.Това е!
Документи Виена 07.05.2007
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Интервю 27.05.2008
Документи Букурещ 29.05.2008
Покана Визи 02.10.2008
Визи 24.10.2008
Пътуване 31.10.2008
Здравейте! Присъединявам се към мнението на Алигатор, но искам да допълня още, че може да си направите още с пристигането Ви веднага и сравнителна оценка на дипломите. Прочетете повече за това тук:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
Ако трябва да доучвате, което често се случва, Универитета, които си изберете също ще Ви направи собствена оценка на дипломите, като ще Ви изиска официални академични справки- 2 броя(обикновено!) при кандидатстването за определена програма.
А, щях да забравя, ето и списъка на професиите, управлявани от Ордер в провиция Квебек:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... onnel.html
Желая Ви успех! На правилния път сте!
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... index.html
Ако трябва да доучвате, което често се случва, Универитета, които си изберете също ще Ви направи собствена оценка на дипломите, като ще Ви изиска официални академични справки- 2 броя(обикновено!) при кандидатстването за определена програма.
А, щях да забравя, ето и списъка на професиите, управлявани от Ордер в провиция Квебек:
http://www.immigration-quebec.gouv.qc.c ... onnel.html
Желая Ви успех! На правилния път сте!

Единствено Времето знае колко велика е Любовта!!!
Това не е вярно - цената си е една и е 105 долара. Дори се приспада от данъците, пробвах го тази година, защото едва сега си правих екиваланс.eli_t написа:Отиди в местн. офис на имиграционните и им кази че искащ ''екиваланс'' на дипломата, струва около 200 -300 долара, ако си без работа питай агента от емплоа кебек да ти ги плати.
abe знаем че при вас е евтиния, тук си е 230 кинта и то преди няколко години, ся може и 300 да е векеmama_kenga написа:Това не е вярно - цената си е една и е 105 долара. Дори се приспада от данъците, пробвах го тази година, защото едва сега си правих екиваланс.eli_t написа:Отиди в местн. офис на имиграционните и им кази че искащ ''екиваланс'' на дипломата, струва около 200 -300 долара, ако си без работа питай агента от емплоа кебек да ти ги плати.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Базовата цена е наистина 105 долара, обаче това важи за "обикновени" дипломи за висше образование. Ако имаш инженерна или прибавяш такава за специалност, средно образование, следдипломна квалификация и подобни - цената става над 150 долара, понякога над 200.
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
това съвсем не е вярно. Цената си е 105 кинта и за инженерни дипломи и за всички останали. Аз инженер-105, жена ми инженер плюс магистърска диплома по управление на качеството -105 кинта също. Броя на дипломите влияе единствено на цената на преводите.krimon написа:Базовата цена е наистина 105 долара, обаче това важи за "обикновени" дипломи за висше образование. Ако имаш инженерна или прибавяш такава за специалност, средно образование, следдипломна квалификация и подобни - цената става над 150 долара, понякога над 200.
Това, че цената е една НЕ Е ВЯРНО, аз си приравних дипломата тази година и цената е 189 долара, ако трябва да сам точен.
sasho71 написа:abe знаем че при вас е евтиния, тук си е 230 кинта и то преди няколко години, ся може и 300 да е векеmama_kenga написа:Това не е вярно - цената си е една и е 105 долара. Дори се приспада от данъците, пробвах го тази година, защото едва сега си правих екиваланс.eli_t написа:Отиди в местн. офис на имиграционните и им кази че искащ ''екиваланс'' на дипломата, струва около 200 -300 долара, ако си без работа питай агента от емплоа кебек да ти ги плати.
-
- Обратна връзка: