Минаваме на фотосинтезаАма то и продуктите като за нищо не стават,какво да правим......
Чети,народе....
Майтапа настрана, обаче тукашните пържоли ми попиват мазнината от тигана; българските, доколкото помня, пускаха мас...Друго си е братче да заръфаш ти
пържоли тлъсти и да щракнеш
с мазни пръсти, на родата/тука включвам свата и кумата/
Тука кеф е братче,туй не е КанаТа
дето ме побъркват
даже със хранаТа

Embrace your climate change!
Ми питай we човек и ще ти обясня. Бас държа, че пазаруваш я от Safeway, я от Calgary COOP като повечето местни. Там мръвката е най-вкусна ама е отрязана по вкуса на канатците дето се гнусят от тлъстичко.. Ако искашй тлъсто Real Canadian Superstore. Сигурно ще си един от малкото бели в магазина, ама тлъсто свинско там. Иначе говеждото им не струва.7George написа: Майтапа настрана, обаче тукашните пържоли ми попиват мазнината от тигана; българските, доколкото помня, пускаха мас...Генетично модифицирани ли, гладни ли са канадските прасета... или спортуват много в техните ферми...
![]()
Най-вероятно - наръфани от канадско куче, след товва са се стегнали и загубили апетит: магия!

Наскоро в едно списание четох статия за генно-модифицираните организми, които се изпозват при производството на хранителни продукти. Тъй като в Канада няма закон на етикетите на хранителните продукти да пише дали има генно-модифицирани организми, от Green Peace са направили този Наръчник на потребителя и там пише кои храни са органични и кои съдържат ГМО. Мисля че е полезна тази информация. Ето и линка - http://gmoguide.greenpeace.ca/shoppers_guide.pdf
"I'll think of it all tomorrow. After all, tomorrow is another day."
- Lub0
- Обратна връзка:
Грин пийс уважават дърветата и хлебарките повече от хората...
Проблемът не е в модифицираните храни, а в консервираните, ако ви мързи да готвите тогава ще се бухате с полуфабрикати. Също има ферми, които ви носят до вратата екологично чисти продукти всяка седмица, както ви бях пусна линк наскоро, също ако сте маниаци, може сами да си отглеждате зеленчуци... И последно надявам се, че не пушите, защото като видя някой пушач да ми говори как е загрижен за здравето си и внимава какво яде и и от каква бутилка пие вода и т.н., направо ме разбива...
Проблемът не е в модифицираните храни, а в консервираните, ако ви мързи да готвите тогава ще се бухате с полуфабрикати. Също има ферми, които ви носят до вратата екологично чисти продукти всяка седмица, както ви бях пусна линк наскоро, също ако сте маниаци, може сами да си отглеждате зеленчуци... И последно надявам се, че не пушите, защото като видя някой пушач да ми говори как е загрижен за здравето си и внимава какво яде и и от каква бутилка пие вода и т.н., направо ме разбива...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
абе Lub0, нали трябва да се поудупеш, за да ги произведеш тези ми еко-зеленчуци, в стил "моята малка ферма", а и ако речеш да отглеждаш някоя друга кокошка-носачка, една крава , че ти се пие домашно мляко, кажи ми кой ще пише из форума тогава, a? то тази фермичка, може да е малка, ама си иска нейното... мотикаLub0 написа:Г също ако сте маниаци, може сами да си отглеждате зеленчуци...

леле, кви домати имах на времето... цялата борса ми завиждаше!
тез червени домати, кой ги мама разклати...

прави ми впечатление, че тука не сте наясно какво е "органик" и генно-модифицирани. Органик е без консервантите и другите пестициди, което не означава, че не е модифицирана.
От друга страна вече доста храни имат "сертифайд органик" табелка, така че какво пречи от тях да купувате, не са много по-скъпи. Е има и уникални табелки като "кокошки хранени със зърна, "снасяли яйца в гнездо", "разхождани на свобода", което ме навежда на мисълта какво ли сме яли досега, яйца от какви кокошки
От друга страна вече доста храни имат "сертифайд органик" табелка, така че какво пречи от тях да купувате, не са много по-скъпи. Е има и уникални табелки като "кокошки хранени със зърна, "снасяли яйца в гнездо", "разхождани на свобода", което ме навежда на мисълта какво ли сме яли досега, яйца от какви кокошки

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Яли сме яйца от спънати на поточната линия кокошки, яли фуражи и никога не виждали петела...Е има и уникални табелки като "кокошки хранени със зърна, "снасяли яйца в гнездо", "разхождани на свобода", което ме навежда на мисълта какво ли сме яли досега, яйца от какви кокошки

Embrace your climate change!
Кат' манЯк вегетарианец, ще изпращя една дива проповед... 
Всъщност, оставям Joaquin Phoenix да я метне тая работа: Earthlings.
Още малко по темата, но без Финикс: Meet Your Meat.
"Приятно" гледане ...и апетит, разбира се.

Всъщност, оставям Joaquin Phoenix да я метне тая работа: Earthlings.
Още малко по темата, но без Финикс: Meet Your Meat.
"Приятно" гледане ...и апетит, разбира се.

Всички сме в канавката, но някои от нас гледат към звездите. [ Оскар Уайлд ]