1. Какво сте завършил в университета?
2. Защо избрахте тази специалност?
3. Мотивация за имигриране в Квебек
4. Какво знаете за Квебек?
5. Кой е министър на имиграцията в Квебек?
6. Коя е рожденната страна на министъра на имиграцията в Квебек?
7. Какво сте работили в САЩ?
8. Имате ли доказателство за стажа си в САЩ – данъчна декларация, препоръки? (на английски. Тук стана ясно, че г-жата няма много вяра само на визите в паспорта ми и се наложи да я убеждавам, че имам всякакви чекове и данъчни декларации в къщи, но тъй като нищо допълнително не бе отбелязано на поканата за интервю не ги нося със себе си. Също така изявих готовност да я свържа с човешки ресурси на местоработата ми в Ню Йорк, но тя каза че е ок и продължихме напред)
9. Какво работите в момента?
10. Какво искате да работите в Квебек?
11. Имате ли роднини/приятели в Квебек?
12. Какво ще направите ако не бъдете избран по програмата за имиграция?
13. Видях, че имате книжката за Квебек черно-бяла, искате ли цветно копие?
14. Какво смятате да направите първо в Квебек?
15. Търсили ли сте вече работа, имате ли оферти?
16. Носите ли договора за финансова независимост?
След като се разбрахме, че документите отговарят на действителността и всичко останало е както съм заявил по документи дойде и момента, в който така нужните сертификати почнаха да се печатат на принтера. Сверихме имената в отпечатаните сертификати и последваха инструкции как да бъдат изпратени документите до Белград, при което аз попитах дали има предвид Букурещ, но за голямо мое учудване и това на преводачката г-жа Стоянов обясни, че в компютъра и излизало Белград и на сертификата пише Белград, така че това е където трябва да се изпратят нещата. Преводачката, която до момента не се беше намесвала също изрази очудване, но г-жа Стоянов отново заяви, че щом така пише на сертификата това е което трябва да се направи. В тази връзка някой има ли с изписано Белград на сертификата и там ли ще праща документацията? Това е в общи линии – дано съм бил полезен и успех на следващите! Няма нищо страшно, бъдете спокойни и уверени в себе си и ще успеете. Лично аз съм се подготвял от нулата по френски, без учители и курсове, не съм учил в училище или някаде другаде, така че е напълно възможно да се подготвите и така, но не го препоръчвам на всеки, тъй като организационно и мотивационно трябва да сте много стриктни и да вярвате в себе си. Цялото ми интервю продължи 35 минути, сам кандидат с висше икономическо, средно-професионално икономика. Пожелавам на всички късмет и добри новини!