Благодаря!
От Спиди ни се обадиха тази сутрин. Интересното е, че на товарителницата изобщо не беше написам адреса ни, а само трите имена, града и телефона ни за връзка. А вътрешния плик си беше адресиран подобаващо от посолството - с пълен адрес и баркод.
Он-лайн статуса ни се промени още на 29.04.
И ние получихме визите днес на 14.05.2008 г. !!! Изпратени са на 12.05.2008 г., а са поставени в паспортите на 07.05.2008 г. Доставиха ни ги на адреса, посочен при изпращането на паспортите до Букурещ от същия куриер / Спиди /, който се обади по GSM-ма, за да попита дали има някой в къщи. Останалите да ги очакват тия дни.
Здравите,
и аз искам да се присъединя - днес получихме визите. При нас хронологията е както следва:
интервю - 04.12.2007
подадени документи за визи - 02.2008
получени и направени медицински - 03.2008
ОК на медицинските - 21.03.2008
покани за визи - 18.04.2008 (ако не се лъжа)
получени паспотри - днес
Цялата процедура отне около 1 година и 2 месеца. Успех на всички, които чакат интервю или визи.
статуса ни се промени на: decision made миналата седмица в понеделник, в четвъртък им пратихме меил за да потвърдим точния адрес на получаване (тоест да им напомним деликатно да ни пратят паспортите) и в петък ни отговориха че ги пускат същия ден.
Нещо интересно за тези които си чакат визите - днес сутринта си въобразих че са минали 15 работни дни откакто паспортът ми е стигнал в Посолството и си позволих невероятната дързост да им пиша скромно напомнящо емайлче. Отговориха ми бързичко... Oказва се че 15-те работни дни започват да текат не от момента в който паспортът пристигне, а от момента в който те решат че започват да текат... по тази желязна непоклатима и неоспорима логика, 15-те работни дни закочват да текат не на 29.04, когато е пристигнала пратката, а на 06.05, и изтичат не днес, а на 26.05.Така че не се заблуждавайте че ще ви върнат паспортите навреме и не бързайте да плащате билети.И не си въобразявайте че някой в Букурещ има голям зор да ни придвижва документите...Айде приятно чакане
Колкото повече имаш, толкова повече искаш. Колкото повече даваш, толкова повече получаваш.