Въпрос за PST при минаване от една провинция в друга

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Kirilius
Обратна връзка:

Въпрос за PST при минаване от една провинция в друга

Мнение от Kirilius »

Казусът е следния:
Имам адрес в Торонто, но от година и нещо съм в Албърта. Тук също имам адрес и даже тук плащах данъци миналата година.
Може да се наложи да се местя обратно в Торонто през лятото. Тук няма PST, а там има.
Въпросът ми е ако си купя кола тук и я закарам в Онтарио, ще трябва ли да платя PST? При какви условия не се плаща PST? Някъде бях чел преди време, че трябва да съм притежавал колата 1 година преди да я регистрирам в Онтарио или само да съм живял извън Онтарио поне 1 година. Не съм сигурен обаче кое точно беше правилото.

Нека да приемем, че разходите по местенето на колата от Албърта в Онтарио не влизат в сметката - въпросът е по-скоро принципен за момента.
:roll:
Аватар
sasho71
Зомби 2004
Зомби 2004

Мнение от sasho71 »

чувал съм, ама само съм чувал :) , че трябва да се плати туй ПСТ, тъй като това е еквивалент на внос от САШ кола, и при внос се плаща ПСТ.
Тъй че не бързай с мерцедеса, да не ти излезе солен малко :wink:
Малко аналог като да живееш в Гатино, да ти е евтино кондото и кондо фий, да плащаш 25$ застр кола, 8$ детска градина, а да работиш в Оттава и да плащаш Онтариййски данъци. :wink: Е не става номера :cry:
Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Публикувай отговор