Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
pumpy

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Ми какви да станат в миризлив блок със съседи пакистанци и шриланковци?
това ти го казваш пак от личен опит :)
аз в блок не живея и нямам опит :)
Hullman

Мнение от Hullman »

Пумпи ела в подземния гараж в сградата на Хълман, преброй колко са колите с дипломатическа регистрация и пак може да спорим ако искаш.:)
Кажи сега новите имигранти след колко време в Канада влизат в новата къща а бащата се прибира в 16 часа от работа за да играе баскетбол с детето.
Ама не давай примери които са изключения а дай пример за средно статистическия Бг имигрант:)
pumpy

Мнение от pumpy »

Hullman написа:Пумпи ела в подземния гараж в сградата на Хълман, преброй колко са колите с дипломатическа регистрация
а тези коли случайно да са на онези щерки, на които всеки мангал и черен африканец може да им надуе корема ?
Не благодаря, за това не се разкарвам до "столицата"
bateto

Мнение от bateto »

Виноват Ябълке,много съм ви- новат,че не те разбирам кво казваш щото никога не съм живял в панелка в панелен комплекс ,а в тухлен блок на центъра на града на 100 м от централния площад с възпитани и културни съседи спазващи нормите за хигиена.Също така не са ме изхранвали с туршии от село и майка ми не ми е пращала гущери от Гърция.Убеждавам ви ,че е постижимо ,обаче преди тиова трябва малко да сe поразмърдате и да не чакате крушата сама да ви одари по челото. :D
Мари към теб имам един въпрос -каква ти е професията,какво работиш и какво можеш.
А това за чалгата ,азис и слави ,че някой ти ги натрапва са оправдания.Аз и в Бг. и в Ка. чалга не слушам и слави не гледам,освен ако някой ми ги пусне след като съм се опил ,ама и тогава не ми влияят,т.е. не се отъждествявам с тях най малкото защото се чувствам нещо по вече от тях.
На селенията,селендурщината и простотията ,които ви дразнят се противопоставям по следния начин -винаги се старая да изглеждам безупречено-облекло ,хигиена ,маниери и винаги аз съм им трън в очите ,а не те в моите.
Но явно при вас нещата не са така щом се отъждествявате с тях,човек е такъв с кавито се събира.моят съвет е да поработите в/у себе си първо ,а не някакви сдухани селяци,чалгаджии и педали да са ви критерий и да ви слагат сол в раната. :wink:
предполагам няма да ме разбереш ,ама аз да си кажа :lol:
Странджата

Мнение от Странджата »

Kой здрав и работлив българин живее 7 години в блок с шриланковци , освен ако обича шумното ежедневие на града и мрази трева и цветя , само не почвайте за ,,социалистите ,, те са друга стока :lol: ?
mary66

Мнение от mary66 »

Относно професиите.. и двамата с мъжът ми сме висшисти - той е лекар а аз съм комп дизайнер, /като съм и художник и работя в областта на рекламата/ ...имаме стаж над 10 г по специалността/всеки един от нас/.. Не искам никой да ми гарантира къщата за 2 г.и липсата на шриланкийци за съседи, аз мисля че с мерак и яко дупе всичко се постига.. Важно е какво ще си поставиш за цел...
Не мога да се отъждествя с тези, които са около мен, точно там ми е проблема.. трябва да започна да слушам чалга, ако искам да стана като всички... а това е определението за културата в БГ сега... едно време като влезеш в кафене и ти пуснат чалга.. просто излизаш, а сега??? Тя завзе националния ефир... къде да се скриеш?
Сигурно ще ме гризнете като краставица защото виждам, че тук се обсъждат всички други проблеми, но не и истинските.... от типа на кой какво казал, ама как го казал... това са глупости..
:idea: Проблема е в това, че ще има нова емигрантска вълна в близките години и аз това ви го гарантирам... Самата държава стана чалга.. така че не съм само аз тази, която обръща внимание на това.. А тоя който си я обича-чалгата ... остава в БГ.
И ако вие наистина се държите като общество на българи зад граница , а именно там, бихте могли да бъдете в помощ на тези хора... от вълната, имам предвид... Сигурно от следващите аз ще съм най-младата...
Далеч съм от мисълта, че някой ще ми поднесе на тепсия удобствата и престижните професии, но нима тук някой ми ги е поднесъл? Всичко става с труд и акъл...
Малко езиците не са ни на ниво, но и това се учи... Ако някой ми каже че всичко това го е постигнал без труд и залягане над книжките... Просто не бих му повярвала..
Така че говорете по същество.. И без това не ми е много времето...
А на въпроса защо чак сега се сещам... отговарям, че не всичко зависи от нас.. не можеш да кажеш на възрастния си родител да мре, защото ти искаш да бягаш зад граница... пак си има субективни фактори.. не ми се правете на интересни.. просто бъдете хора..
Всеки един от вас е оставил някого в БГ...
А относно това дали искам или не искам да живея в панелките с шриланкийците, защото тях явно ги раздават още на летището , прикрепени към всеки новопристигнал българин... стигаха ми циганите тук... та на всеки работещ българин да се пада по едно семейство цигани на врата да си ги издържа форевър..
Всеки постига това, което си е поставил за цел... ако на някого колата и ливадата са му единствената цел за постигане... моля..
Не искам да бъда определяна какъв човек съм по това каква кола карам или колко ми е окосена ливадата, например?!
semeen

Мнение от semeen »

poumpy, виждам, че сте семейство с деца. Ако не ти е досадно, би ли ми казал ако вие сега тръгвате за Канада и сте с две деца под 5 години каква сума бихте взели? Примерно за района на Торонто. Или за района, в който сте вие.
mary66

Мнение от mary66 »

Бих ви била благодарна, например, да ми изясните как стоят нещата с изпита за легализация на медицинска диплома... В какво се състои .. някой от личен опит може ли да ме осветли... Въобще .. "ребята, давайте жить дружно".. Бъдете моля ви в помощ на кандидатите, а не контра.. В края на краищата не съм увиснала на някой на врата, нали? Питам за мнения и правдоподобни отговори и напътствия..
Това са важни неща за всеки .. би било добре да знаеш къде какво те очаква..
Аватар
ivanko13
Модератор

Мнение от ivanko13 »

mary66 написа:Бих ви била благодарна, например, да ми изясните как стоят нещата с изпита за легализация на медицинска диплома... В какво се състои .. някой от личен опит може ли да ме осветли...
Аз нямам личен опит но мога насока да ти дам сама да си изясниш някои неща. Може да се започне примерно от тук http://www.cehpea.ca/. Това за провинция Онтарио.
"Нищо велико на този свят не е постигнато без страст"
Георг Вилхелм Фридрих Хегел
mary66

Мнение от mary66 »

много се извинявам... но моя е грешката.. за това неуточнение.. става въпрос за зъбо-лекар.. Сигурно нещата стоят различно.. в какво се състоят изпитите - практика, теория и език .. или? Какви са таксите за изпитите?
Жени

Мнение от Жени »

mary66, според мен възможността за реализация по професиите ви е по-скоро при теб! При мъжът ти смятам, че е ще е доста по-трудно! Като понаучите езика може да се запише да учи нещо в тукашен колеж или университет - Примерно Дентал Хайджиени или Дентал Асистанс! :wink:

Но винаги може да е в полза на БГ общността и да работи нелегално за нас! :D

Поздрави!
pumpy

Мнение от pumpy »

semeen написа:poumpy, виждам, че сте семейство с деца. Ако не ти е досадно, би ли ми казал ако вие сега тръгвате за Канада и сте с две деца под 5 години каква сума бихте взели? Примерно за района на Торонто. Или за района, в който сте вие.
mary66 написа:много се извинявам... но моя е грешката.. за това неуточнение.. става въпрос за зъбо-лекар.. Сигурно нещата стоят различно.. в какво се състоят изпитите - практика, теория и език .. или? Какви са таксите за изпитите?
ще се опитам да отговоря и на двама ви едновременно :
1. с колкото може повече. За Торонто нямам идея, но за Монтреал градината в началото може да стигне и до 100 на седмица на дете, ако и двамата иска да работят и/или учат, колата според мен е необходимост при две малки деца, обзавеждане и т.н. - поне 6-7000 за да са ви сигурни първите 3-4 месеца, като наем и храна. След това идват детските и те помагат малко. Ние лично с едно дете на 3.5 години дойдохме с повече от 30к навремето, но аз не съм авантюрист и исках да имам сигурност поне година напред...

2. проверяваш в ODQ ако те интересува за Кебек. За Канада и Кебек в ACFD. Tаксите за изпитите са едно, реалните разходи са друго и ние с жена ми сме вложили около 20 000 за да стигнем до приемане в университет. Ако намериш въпросите от някъде и работиш в кабинет( за да практикуваш там за изпит ако ти дават) можеш да минеш и по-тънко. Работата на черно е в услуга на общността и вреда на теб самия защото при арестуване(случва се) те заплашват криминални обвинения, затвор и невъзможност да пипнеш после никога нещо свързано с медицина в северна Америка. Успех

Сега видях, че мъжът ти е колега, а не ти. Това малко усложнява нещата, защото ако нямате пари те чака в голяма степен съдбата на Venus от друга тема, тоест трябва яко да гърбиш за да има мъжът ти време да учи. Езика е предпоставка в случая, а не цел. Мъж си намира по трудно работа в кабинет като сестра. Аз лично съм работил и по 9 смени седмично, за да не ми се налага да ми "стигат" 1300 на месец без да се "лишаваме" от нищо и за да може жена ми да не работи и да се концентрира само върху подготовката за приравняване...Плана ни беше: 3 години опити и 2 години учене и сме почти по план(опитите бяха 3 години и 2 месеца ;) )
mary66

Мнение от mary66 »

Добре, при това положение кой от нас да бъде водещата фигура?
Едно медицинско образование .. не зная дали сте запознати, /а и чувствам, че някои са/ но в България една стоматология си е медицина + занаят - зъболекар.. Така че би било много неуместно аз да съм водещата фигура при подаване на документите, не мислите ли? Вярно, моя опит и възможности в моята дейност са над средното равнище, но сигурно това ще бъде работата, която ще спомага в семейството да стъпем някъде..
А и какво друго може да работи един зъболекар?????
Възможно ли е мъж да бъде сестра? А как стоят нещата със зъботехническата работа...
semeen

Мнение от semeen »

poumpy, благодаря, това беше отговор с високо КПД :D
pumpy

Мнение от pumpy »

mary66 написа:Добре, при това положение кой от нас да бъде водещата фигура?
Едно медицинско образование .. не зная дали сте запознати, /а и чувствам, че някои са/ но в България една стоматология си е медицина + занаят - зъболекар.. Така че би било много неуместно аз да съм водещата фигура при подаване на документите, не мислите ли? Вярно, моя опит и възможности в моята дейност са над средното равнище, но сигурно това ще бъде работата, която ще спомага в семейството да стъпем някъде..
А и какво друго може да работи един зъболекар?????
Възможно ли е мъж да бъде сестра? А как стоят нещата със зъботехническата работа...
чакай сега - водещата фигура в имиграционната процедура е едно, реалния живот в Канада друго... При нас(двама зъболекари) аз бях водещата фигура, претендирайки, че ще съм хигиенист - по това време не се приемаха стоматолози. Мъж сестра е трудно, но не невъзможно - трябва да работи при жена зъболекар, защото при мъж е опасно да ги съдят за сексуално насилие над пациент :shock: Зъботехник също става, но не се правят добри пари. Познавам зъботехници от латиснка америка, които работят и изкарват повече пари като сестри. В Онтарио доколкото знам може да стане denturologiste само с изпит, но и това си е хамалогия: цял ден с пациенти и после в лабораторията да правиш протези. Един зъболекар може да работи много неща. Моя опит е:
сестра
общ работник
вестници
хигиенист (след 2.5 години в колеж)
Заключено