Защо избрахме емиграцията в Канада?

За това какъв е живота в Канада и какъв e смисъла да се имигрира.
Заключено
bateto

Мнение от bateto »

здравейте сладури.не мога да скрия ,че всички сте ми много симпатични,а аз със симпатични ми не обичам да се заяждам.
докаолкото си мисля ,нито сте ме виждали ,нито сте контактували с мен някога лично за да правите някакви заключения около моята особа и мнението ви за мен е изградено от това кой какво казал, чул,недочул за което не ви се сърдя.та в тоя смисъл искам да ви благодаря за хипотезите които изказвате,макар и за вас да са без значение.пожелавам ви да се концентрирате в/у себе си и собственните си дела ,но когато дойде денят X да си спомните за мен и да ми кажете едно благодаря,защото моята мисия е не да се заяждам с вас или да ви преча ,а да ви бъда полезен.
аре кой разбрал,разбрал,останалите да го д..... :D
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Hullman написа:Това което искам да кажа че най вече зависи от родителите какви ще станат децата а не от държавата. Бягайки от БГ отивате на други подводни камъни за децата в Канада.
Не мисля че шоуто на Азис и Слави е силна причина за идване в Канада.
От всичките глупости дето ги изписа това е единственото, което има смисъл. Децата тук си играят на улицата (стрийт хокей, баскетболни кошове окачени по гаражите виждал ли си), ама тва нема как да го видиш в кондото до министъра, щото пред кондото е по-трудно освен ако няма специална детска площадка. Просто времената са по-други, бъди сигурен че твоите връстници родени в Канада са играли на улицата по тъмно до 10-11 часа вечерта, също като теб.
Hullman

Мнение от Hullman »

Лъжи ги хората още Мите. Сега поне ти е паднало докато още не са тук.
В Оттава стрит хокея е забранен от общината.
Улицата не е твоя а на общината и тя е тази която казва какво може и какво не може на нея. Има специални служители на общината които раздават глоби за игра на хокей на улицата.
Освен ако тази улица не е еквивалент на задънена улица на село Кокаляне ама там имигранти рядко отиват да живеят.

Коша за баскетбол обикновено е на гаража на драйвуейа или в задния двор на къщата а единствените игачи са изморения баща който бил цял ден на тръстиката и детето му.
А съседите ги гледат на криво защото топката тропа яко като се удря по таблото.:)

А глупостите са че освен педали и лесбиики съученици в училищата такива доста често са и учителите.
Ето тези дни хванаха учител от престижно частно училище от Монтреал който си уреждал по интернет среща в хотел с 13 годишно хлапе, ама хлапето се оказало полицай. Сега ще го съдят.
Това е втория скандал за тази година със същото престижно училище като преди това училището плати 5 000 000 долара за да не се стига до дело на други които били ученици там и били опипвани и нае--ни от учители педали. А още сме Май месец. Незнам какво още ще излезе и ще стане до края на годината в това училище.
mary66

Мнение от mary66 »

Това е положението, майна гащите... червени...
Последно промяна от mary66 на Вто Май 13, 2008 4:06 am, променено общо 1 път.
mary66

Мнение от mary66 »

Нямам намерение да коментирам кой има жена, деца.. или кучета и котки..Аз ги имам всичките.. Но не там е работата...
Естествено, че всичко зависи от родителите.. Слава богу, имаме много разбрани деца, вярно, че са още малки, но все пак дано успеем и ние нашите да опазим, както надявам се вие-вашите.
Сигурно си мислите, че такива неща не стават в БГ? Нищо подобно... само с тази разлика, че тук 13 годишното хлапе няма да се окаже полицай, а ще си бъде 13 годишно хлапе и никой няма да обърне внимание, докато не стане късно вече и за детето и за близките му... Преди половин година.. имаше едно дело. Та човека е депутат.. сериозна работа.. свидетели.... сниман с камери.. напъно доказано, че това е той... и кво стана мислите? НИЩО... Продължава да си бачка в парламента... и се репчи, че не било така.. едва ли не благодетел се оказва на тези деца.. Интересно се развиват нещата тук въобще.. Няма никакъв контрол, бе... вие не разбирате ли? Няма наказуемост, няма наказани... само кокошкари разни цигани за откраднат кабел влизат в затвора, а такива като този... за какво говорим???
Преди време Андрей Слабаков в един от Big Brader-ите беше казал... между впрочем точно за един гей, че няма нищо против гейовете. но не може да понася педерасите.. Аз съм на същото мнение... не искам някой да ми тика в носа наляво и надясно различността си.. нямам нищо против, но този фарс на инаквост..и "уникалност" -просто е не само вулгарен, просташки е.. Той не може две думи на кръст да каже.. ще ми получава 20 бона заплата, съмнявам се дали нможе и името си да напише правилно...И това нещо се излъчва в най-гледаемото време, в нава медия, която е с големи амбиции за смисленост...Това ли е единственото нещо, с което ние да се приближим към западняците? Само с работата в гащите.. Ами то за никого не е нищо ново.. по-гадно е не това че го има, а това че не му се обръща внимание в нужната посока... Същото нещо е и с шоуто на Слави... майтапи, тип 8-клас, само от кръста надолу, каквито едно време се хилехме като ученици..
Зная, че навсякъде си има подводни камъни... и никъде не е розово..
ТУК НЯКОЙ ДРУГ ТИ ЖИВЕЕ ЖИВОТА, А ТИ САМО ГЛЕДАШ ОТСТРАНИ, ЗАЩОТО СИ НУЖЕН КАТО ...ЕЛЕКТОРАТ... ДАНЪКОПЛАТЕЦ... БЕЗ ДА МОЖЕШ ДА ГЪКНЕШ.. БЕЗ АЛТЕРНАТИВА... Единствената е да не гласуваш евентуално...но тогава става още по-голям батак... пак си идват комунистите... нова криза.. като сега..,защото червените бабички са на пост... и бившите комсомолски секретари пак са на власт... И така до края на света...Падна другаря...
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Hullman написа:Лъжи ги хората още Мите. Сега поне ти е паднало докато още не са тук.
В Оттава стрит хокея е забранен от общината.
Улицата не е твоя а на общината и тя е тази която казва какво може и какво не може на нея. Има специални служители на общината които раздават глоби за игра на хокей на улицата.
Освен ако тази улица не е еквивалент на задънена улица на село Кокаляне ама там имигранти рядко отиват да живеят.

Коша за баскетбол обикновено е на гаража на драйвуейа или в задния двор на къщата а единствените игачи са изморения баща който бил цял ден на тръстиката и детето му.
А съседите ги гледат на криво защото топката тропа яко като се удря по таблото.:)
http://en.wikipedia.org/wiki/Street_hockey
In Toronto, a ban was recently imposed on playing street hockey on city streets, but was turned down due to public outcry against this controversial idea.
Честно казано, боли ме шмайзера кво било в Отава, дето цялата е колкото един квартал на Торонто :lol: И как разбра съседите кого гледали накриво заради баскетбола като по цял ден си в дюкяна или в гарсониерката :lol: Я кажи колко пъти си играл такъв баскетбол и някой съсед е извикал полиция заради шума :wink: Те могат и да направо да гледат и накриво, ма никой копче не може да ти каже да си играеш баскетбол през деня в собствената къща - останалото са обичайните локуми на Хълц.
Жени

Мнение от Жени »

mary66 написа:Нямам намерение да коментирам.......
Мила mary66, изказвам коментар към цялото ти мнение и го правя чистосърдечно, без да се заяждам! :wink:

От всичко написано наистино личи, че не се чувстваш добре в БГ. Уверявам те обаче, че и тук ти тикат различността си в носа и понякога буквално, направо можеш да я помиришеш. И тук хората получават огромни заплати, а ти ще си казваш: Този пък с какво го е заслужил? :?: И тук все ще си недоволна!

Не става въпрос за това къде се намираш, а за това как се чувстваш в кожата си! Има хора, които винаги са недоволни и такива, които винаги са си добре! Избери си от кои да бъдеш! Поработи над себе си и ЗАПОВЯДАЙ в Канада!

В този форум никой никого не може да откаже да дойде в Канада! Тука споделяме мнения! Моето е, че Канада ми харесва ВЕЧЕ! :wink:

Съветът ми е да четеш между редовете дори писанията на съфорумците, които ти се струват заядливи! Истината е една и винаги е СУБЕКТИВНА! :wink:

Запази си мненията, които сподели с нас във форума и си ги прочети след 1-2 години престой в Канада! Опитай да се самокоментираш тогава, но не се чуди, ако после ти се стори, че се заяждаш сама със себе си! 8) Да не ти пука!
semeen

Мнение от semeen »

mary66, виждам, че и ти се опитваш като нови мераклии да обясниш разочарованието си, че нещата не са както би трябвало да бъдат, но бъди сигурна (предполагам си дама), че тук няма да те разберат. Има нещо, което за мен си е загадка - преминават хората през океана и започват да гледат на света различно. Затова закачих Бекс - скорошен случай, но и той е крайно лаконичен. Просто трябва да отидем и да видим и дай Боже да не се заразим и ние от вируса :lol: :lol:
def34

Мнение от def34 »

Semeen не мога да разбера какво си се подванал с Бекс..Никой не ви е казал да не ходите или да ходите в Канада,все пак сте големи хора и би следвало да прецените сами.Просто някои хора във форума се опитват да ви посъветват как да подходите и добре да си направите сметката, защото емиграцията не е за всеки.В БГ положението не е толкова розово,но не е и толкова мрачно както го представяте.Но ако ни ви харесва да живеете в БГ,то свят широк и всеки е в правото си да отиде където иска.Просто това е свързано с рискове и доста големи финансови разходи-отиваш в чужда държава, започваш наново да градиш живота си и т.н.Така,че при условие че не сте ходили там за да видите как ,просто не си мислете че е лесно.Аз съм ходил два пъти там и смятам,че човек трябва да си направи добре сметката.А за това къде е по добре в БГ или в Канада, то всеки си знае за себе си-за едни е хубаво, за други не чак толкова...колкото хора,толкова и мнения... :D
mary66

Мнение от mary66 »

Отговорът ми може би се състои в това, че идва един момент, в който човек прави някаква крачка в живота си.. Била тя правилна или не..
Решава, че вече този живот не го устройва, по начина, по който е подреден, понякога по зависещи от него , понякога от външни причини.. Трябва да вземем това решение, след като вече "манастира тесен за мойта душа е"... Ако всичко продължи по старому.. цял живот ще си мисля, че нещо не съм направила.. че нещо съм пропуснала.. Може и да греша, но трябва... Нали и всеки един от вас е минал през това решение.. Не са го гонили.. Той сам е решил заминаването си...
Hullman

Мнение от Hullman »

Мите пак гледаш да се измъкнеш от важните въпроси и ни занимаваш със съседите заради шума от топката която се удря по баскетболното табло.

По важните неща обаче са следните:
Деца на улицата няма. Всички са зад компютри с очила или пред ТВ ядящи чипс, 70 - 80 % от тях вече с наднормено тегло.
Реалноста е че в момента децата на бъдещите имигранти са на 10 години да кажем. Родителите не искат те да гледат Азис и Слави. Докато дойдат родителите в Канада докато купят къщата с гаража на който ще закачат баскетболното табло ще минат 6- 7 години.
Тая работа с идването и с къщата не става веднага.
Дотогава децата ще са станали на 17 години отраснали по мизерни блокове с децата на пакистанци, шриланковци и няма да искат да виждат нито вас, нито баскетболното табло на гаража на новата къща. Може вече да са станали обратни, наркомани, изгонени от училище.
Ще се срамуват от вас защото имате силен акцент, не знаете добре езика, имате смотани професии, да не говорим ако сте на социал или чистите еврейски къщи какъвто е случая с доста Бг имигранти.
Ето това е реалноста Мите а не мечтаната новобоядисана къща с баскетболното табло закачено на гаража намираща се на задънена улица на която може да си играе стриит хокей.:)
Както виждате това което уж направихте за децата се оказа безмислено та даже може и да сте им помогнали да тръгнат по кривия път с идването в Канада на тези години. За това се мисли от рано а не като станат децата на 10 години в БГ
Последно промяна от Anonymous на Вто Май 13, 2008 11:52 am, променено общо 1 път.
haimana

Мнение от haimana »

Не знам как е в Онтарио, ама тук в Монреал си играят хокей на улицата, но не играят честно. Онзи ден видях две момчета да играят на една малка уличка(разбирай широка колкото 4 лентов булевард в БГ). Направи ми впечатление, че едното момче беше с ролери, а другото си беше с маратонки-не мисля, че играта беше честна :lol: . Виждал съм и момичета да играят по същият начин. Един баскетболен кош от тия подвижните, на колелца, беше чучнат на тротоара, а самата игра се развиваше на улицата. Аз самия съм малко учуден, че при толкова игрища, паркове и спортни площадки, някой може да предпочете да играе на улицата, ама разни хора, разни идеали :wink:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

Hullman написа:както обикновено локуми
Реалността е такава, каквато я направиш, Хълц. Вече ти казах, че времената са други и децата висят по компютрите не само в Канада, ами и в БГ и всички други страни дето не са в Третия Свят. Когато ти си бил малък (преди трийсесетина години да речем :lol:) не е имало Интернет, PlayStation и компютърни игри дето са по-реални от истинските. Имал ис само едно счупено колело и тръба за фунийки да речем. Затова децата са играели повече навън. Тва за чипса, очилата и децата с наднормено тегло си го осъждайте на сбирките на клуб Дърт Ерген и се потупвайте взаимно по рамото колко сте умни и прозорливи че не сте се хванали на въдицата да имате деца, щото току-виж един ден станали наркомани или пък щели да се срамуват от родителите си :P
semeen

Мнение от semeen »

Def34, благодаря, ще го имам предвид :lol:
Hullman

Мнение от Hullman »

Тва за чипса, очилата и децата с наднормено тегло си го осъждайте на сбирките на клуб Дърт Ерген и се потупвайте взаимно по рамото колко сте умни и прозорливи че не сте се хванали на въдицата да имате деца, щото току-виж един ден станали наркомани или пък щели да се срамуват от родителите си
Правилния израз Мите е следния:
Не сме се хванали на въдицата да идваме в Канада когато децата са ни вече на 10 години а родителите на 40 и са още в БГ.
Огледай се на около и виж какво правят образованите канадци с добри професии.
Тези хора имат деца когато вече имат стабилна професия, реализация, кариера печелят добре за да не им израстват децата по мизерни блокове с децата на пакистанци и шриланковци и вече да са изпуснали юздите докато се преместят в къщата с баскетболното табло
Образованите канадци имат деца когато са на около 35-40. Защото на 25-26 са завършили университета, после попътували малко по света за да го видят, после градили кариера 7-8 години докато се подготвят добре с къщата а не да ходят да чистят еврейски къщи или да висят на социал живеейки в миризлив блок пълен с шриланковци.
Заключено