работа за икономисти в Торонто
- Lub0
- Обратна връзка:
Вие още със сметалото и калема ли действате?Junior написа:Някои съфорумци наричат нас икономистите "неопределени", но аз мисля, че ако човек е малко по-ориентиран, с тази професия има голям шанс да не прекараш целия си живот между платки и клавиатури
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Баси мамата - с тия $650 дето остават, ще се чудиш по острови ли, къде да ходиш; на плюс си още първата година - кво ти трябва да учиш...Pehlivan написа:Vill,8$ на час не е никак много,но може да се живее мизерно-1500$ на месец-квартира за 400$,за храна 150$,за дрехи 100$=650$ и други разни-200$=850$,виждаш ще ти останат 650$,така че идвай тук в Канадата,по добра е мизерията тук отколкото в БГ.![]()

не ги слушай инженерчетата, че икомомическото образование било нищо. варианти без тукашна диплома има много, както ти казах зависи от късмета ти и от езика (според мен). Аз съм в твоята ситуация (пристигнах сам). Вече направих една година тука. Не се плаши от това, че тук е форума на анонимните драскачи. Пиши кво си работил, в коя област. има много хора в твоята ситуация, които редовно четат, но рядко пишат. Сред многото плява все ще намериш един-два съвета. Ти си прецени къде е истината.Vil написа:Не сме двама, а сме единЗнам писанията на bateto във форума и уважавам мнението му, но все пак все още не се е върнал, нали така ? Това важи и за всички негови поддръжници във форума. От друга страна и тези, които живеят на социал в Кебек също не се връщат. Някои, защото са семейни и искат децата им да пораснат " канадчета ", а други, защото не искат да живеят в БГто при никакви обстоятелства.
Аз не съм семеен и не мога да спечеля нищо от социал в Кебек, но знам и че не може да се прави гурбет в Канада-та. Единственото, което остава е надеждата за нормален живот там на най-ниското стъпало. В БГто колкото и да си нависоко все не можеш да стигнеш големите акули, които от 90 те години насам са си известни. А дали ще живееш в мизерия в БГто или в Канада, предпочитам второто. / Сигурно, защото не съм стъпвал в Канада/
Хич не си мисли като Драго и Таня, че е много лесно. Като дойдеш ше видиш.
на мен 3-4000$ ми хвръкнаха за 1 месец, хем започнах работа буквално на третия ден. Приготви се за тва.
варианта ти е да търсиш квартира със съквартиранти в нормален кваратал. Иначе доста ше се депресираш

8$ плащат в разните франчайзи - Тим Хортънс и др. Тва е мизерия.
Сервитьорската работа (аз търсих това) е 6.70$ на час + някакъв бакшиш. Зависи от ресторанта. Обикновено се правят още поне толкова на час, но не работиш 8 часа. С втора работа нямаш време да търси друга работа. Трябва ти обаче добър език, щото по цял ден обслужваш с най-капризните клиенти на света

Други емигрантски дейности са охрана. Трябва ти еднодневен курс, който струва пари. Парите са 10-12$ на час.
за сервитьор в онтарио също искат курс (35$) - можеш да го направиш онлайн още от БГ.
Някой друг може да допълни с инфомация за пици, поточни линии и др. ..

Тва е на първо време докато търсиш нещо друго....
Не ти казвам - не идвай - напритив ела, ама се приготви за най-лошото. Варианти за сам човек без да работи няма, поне в Онтарио. Парите за емигранстка работа едва плащат сметките. Живота е скъп още повече ако пушиш, пиеш и не си носиш храна на работа

Ако те интересува работа във външната тъговия - внос, износ, ала-бала, мога да ти кажа как може да стане. Нещата не са по-различни от БГ, корабите и камионите се движат по един и същ начин. Наблюдението ми е, че е така и за другите работи за икономисти, може би без счетоводство.
Наздраве, че се напих