Съжалявам, аз копнах съобщението така както ми дойде на електронната поща, а пдф файла е атач файл. Не съм го търсила другаде. Чакам развитието на проблема: дали ще променят изискването за прилагане на док. или няма.survivor написа:Аз ли нещо не съм довидяла къде е този ПДФ файл?anito написа: Ще приложа и образец на правилно съставена декларация (вижте приложения PDF файл, който се отваря с Acrobate Reader.
Иначе благодаря много за информацията!
Инфо ЗЗО
Обичам да преча
Tова е последната новина относно декларациите, която получих. Този път няма пдф файл. Ако някой каже как мога да ви предоставя пдф-а на декларациата, ще го направя, аз не знам как
Дами и господа,
Днес разговарях с директора на информационния център на НАП, г-н Мишовски. Той ми съобщи, че е сформирана работна група, която ще разгледа нашите предложения за поправки в декларацията.
Съгласно Данъчно-Осигурителния Процесуален Кодекс (ДОПК) НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прилагат доказателства към декларацията. Ако ги приложите, това може да ускори процеса на проверка и заличаване на дълговете, но пак повтарям, не е нужно. Това ми каза г-н Мишовски.
Ще поискам в писмен вид тълкуване на закона и разяснение от НАП, но в България започват почивни дни и най-вероятно ще имаме отговор другата седмица.
Вчера се опитах да се свържа с БНТ, за да коментирам новината за освобождаването от здравни вноски. От редакцията отговориха, че темата не ги интересува. Отказаха ми коментар и излъчиха дезинформацията на НАП, че трябва да се прилага копие от международния паспорт. Вижте и чуйте тук:
http://news.bnt.bg/content/view/full/226115
Моля, разпространете правилната информация: НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прилагат доказателства.
Декларацията може да се подаде и по пощата с обратна разписка. Можете да я пратите и по мейл, но само ако имате български електронен подпис, който се купува само в България.
Няма срок за подаване на декларацията по чл. 19и.
Днес отидох и подадох декларация лично в регионалния офис на НАП. Служителката не беше много сведуща. Опита се да поиска копия от паспортни страници, но и отказах и настоях да приемат декларацията и да ми издадат входящ номер.
Прилагам PDF файла на декларацията, която подадох. Ще продължим натиска към НАП от понеделник, след празниците, докато не публикуват променената декларация и точни инструкции за попълването и подаването, в които изрично пише, че прилагането на документи НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Ще опитам също да получа ефирно време в БНТ или в някоя друга телевизия, където да опровергая това съобщение за прилагане на копия от паспорта към декларацията.
Желая Ви весели празници ако 1-ви май се празнува в страната, в която живеете.
Atanas Tchobanov
at@atanas.fr

Дами и господа,
Днес разговарях с директора на информационния център на НАП, г-н Мишовски. Той ми съобщи, че е сформирана работна група, която ще разгледа нашите предложения за поправки в декларацията.
Съгласно Данъчно-Осигурителния Процесуален Кодекс (ДОПК) НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прилагат доказателства към декларацията. Ако ги приложите, това може да ускори процеса на проверка и заличаване на дълговете, но пак повтарям, не е нужно. Това ми каза г-н Мишовски.
Ще поискам в писмен вид тълкуване на закона и разяснение от НАП, но в България започват почивни дни и най-вероятно ще имаме отговор другата седмица.
Вчера се опитах да се свържа с БНТ, за да коментирам новината за освобождаването от здравни вноски. От редакцията отговориха, че темата не ги интересува. Отказаха ми коментар и излъчиха дезинформацията на НАП, че трябва да се прилага копие от международния паспорт. Вижте и чуйте тук:
http://news.bnt.bg/content/view/full/226115
Моля, разпространете правилната информация: НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да се прилагат доказателства.
Декларацията може да се подаде и по пощата с обратна разписка. Можете да я пратите и по мейл, но само ако имате български електронен подпис, който се купува само в България.
Няма срок за подаване на декларацията по чл. 19и.
Днес отидох и подадох декларация лично в регионалния офис на НАП. Служителката не беше много сведуща. Опита се да поиска копия от паспортни страници, но и отказах и настоях да приемат декларацията и да ми издадат входящ номер.
Прилагам PDF файла на декларацията, която подадох. Ще продължим натиска към НАП от понеделник, след празниците, докато не публикуват променената декларация и точни инструкции за попълването и подаването, в които изрично пише, че прилагането на документи НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО.
Ще опитам също да получа ефирно време в БНТ или в някоя друга телевизия, където да опровергая това съобщение за прилагане на копия от паспорта към декларацията.
Желая Ви весели празници ако 1-ви май се празнува в страната, в която живеете.
Atanas Tchobanov
at@atanas.fr
Обичам да преча
-
- Обратна връзка:
Като кликнеш на този линк, PDF файл е първиsurvivor написа:Аз ли нещо не съм довидяла къде е този ПДФ файл?anito написа: Ще приложа и образец на правилно съставена декларация (вижте приложения PDF файл, който се отваря с Acrobate Reader.
Иначе благодаря много за информацията!
http://www.nap.bg/ospage?id=159
запитване
Някой знае ли как (и дали) може да се провери дали според системата на НОИ човек е ползвал здравни услуги, та да дължи здравно осигурителни вноски и да не може да спре начисляването им.
Re: запитване
тукsveto написа:Някой знае ли как (и дали) може да се провери дали според системата на НОИ човек е ползвал здравни услуги, та да дължи здравно осигурителни вноски и да не може да спре начисляването им.
http://healthinsurance.nssi.bg/Report_h ... 15_out.asp
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
това е справка за кога дължиш вноски, а не за кога си ползвал услугите им. Това второто може да се разбере лично в РЗОК или поне в нашата в Перник ставаше.krimon написа:тукsveto написа:Някой знае ли как (и дали) може да се провери дали според системата на НОИ човек е ползвал здравни услуги, та да дължи здравно осигурителни вноски и да не може да спре начисляването им.
Според мен всеки, който е имал избран личен лекар ще го броят ползвал, защото все едно на този лекар е плащано месечно на глава записан при него пациент. Ако наистина гледат само реални посещения и това го броят за ползвал, тогава е по-розово положението.
Аз мисля, че има и една уловка: закона опрощава до края на 2007, а за след това се очаква да подадем молби да ни отпишат от системата, ако ли не пак ще се окажем длъжници....
Сърви, ще подаваме бе, как няма! Аз откога го чакам тоя момент...
Но не ми е спешно, има време до края на годината. Нека малко да се поупражняват да го прилагат, и тогава...
Иначе, тая "уловка" си я имаше и досега. Разликата е, че предишния закон не предвиждаше да ти отпаднат старите задължения, макар че си се освободил от следващи. А задълженията ги определят не по реалните посещения при доктора, а по избор на джи-пи. Щом си избрал, значи си вътре
А има случаи и без да си избрал, някое джи-пи те избрали и ти пак си вътре
Освободен си само ако на справката от НОИ пише: лижето не фигурира в пациентската листа, или нещо подобно. Ако пише, че си с прекратени права, вътре си за посочените периоди.
И преди изобщо не съществуваше опция за отписване от системата (става дума при приемането на закона). Бяха заложили един хубав "параграф 22" изедниците.

Иначе, тая "уловка" си я имаше и досега. Разликата е, че предишния закон не предвиждаше да ти отпаднат старите задължения, макар че си се освободил от следващи. А задълженията ги определят не по реалните посещения при доктора, а по избор на джи-пи. Щом си избрал, значи си вътре

И преди изобщо не съществуваше опция за отписване от системата (става дума при приемането на закона). Бяха заложили един хубав "параграф 22" изедниците.

Обичам да преча
нищо няма да подавам
всичко това си има давност
да ходят да гонят Михаля!
това прилича на историята на Топлофикация, която изведнъж измисли някакви преизчисления и прати сметки за последните 10 години, когато незнам си какво не е е искала от длъжниците си ... колко мислите си плащат преизчисленията, често възлизащи над 1000 - 2000 лв. Ако не успее да си ги събере парите Топлофикация до две години, задължението отпада, според все още непроменен бг закон
анито, пише
всичко това си има давност

да ходят да гонят Михаля!
това прилича на историята на Топлофикация, която изведнъж измисли някакви преизчисления и прати сметки за последните 10 години, когато незнам си какво не е е искала от длъжниците си ... колко мислите си плащат преизчисленията, често възлизащи над 1000 - 2000 лв. Ако не успее да си ги събере парите Топлофикация до две години, задължението отпада, според все още непроменен бг закон
анито, пише
иЛицето не фигурира в пациентската листа
обаче само за текущия месецЛИЦЕТО Е С ПРЕКЪСНАТИ ЗДРАВНООСИГУРИТЕЛНИ ПРАВА

също има параграф общ за всички имигранти, защото Атанас се е преборил след януари 2007 да не ти се начисляват автоматично осигуровки, след като не си в България.По пациентска листа на НЗОК за месец МАЙ 2008 година:
Месеци без данни за здравно осигуряване в периода от ЯНУАРИ/2007 до текущия месец
Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че вече сме се квалифицирали да правим всичко от нищо. (KИ, 1881)
az пък след като си нанесох ЕГН се установи, ЧЕ ИМА друг човек с мойто ЕГН в БГkrimon написа:тукsveto написа:Някой знае ли как (и дали) може да се провери дали според системата на НОИ човек е ползвал здравни услуги, та да дължи здравно осигурителни вноски и да не може да спре начисляването им.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
Да не са те клонирали-явно си цененsasho71 написа:az пък след като си нанесох ЕГН се установи, ЧЕ ИМА друг човек с мойто ЕГН в БГkrimon написа:тукsveto написа:Някой знае ли как (и дали) може да се провери дали според системата на НОИ човек е ползвал здравни услуги, та да дължи здравно осигурителни вноски и да не може да спре начисляването им.
http://healthinsurance.nssi.bg/Report_h ... 15_out.asp![]()
![]()
Някой случвало ли му се е подобно нещо
![]()
![]()

Aз познавам човек с 2 ЕГН-таsasho71 написа:
az пък след като си нанесох ЕГН се установи, ЧЕ ИМА друг човек с мойто ЕГН в БГ![]()
![]()
Някой случвало ли му се е подобно нещо
![]()
![]()

Обичам да преча
За връщането на сумите, платени за здравно осигуряване, погледнете линка за инструкцията на НАП.
http://www.nap.bg/ospage?id=183
http://www.nap.bg/ospage?id=183