Здравейте, ние сме нови по Федералната и почваме полека-лека да задвиждаме нещата по кандидатстването
Искаме да ползваме пощенска кутия за комуникация по процедурата. Тъй като на мен (като придружаващ) ми е по-лесно да минавам да я проверявам я взехме на мое име, но сега почваме да се чудим какво да пишем на мейлинг адрес - може ли да пиша моето име и адреса и номера на пощенската кутия или трябва апликанта да е и получател? Много благодаря
Мими написа:Здравейте, ние сме нови по Федералната и почваме полека-лека да задвиждаме нещата по кандидатстването
:
след като сте нови по федералната би трябвало да знаете, че ако сте кандидатсвали след февруари тази година, е почти сигурно , че ще чакате над 7-8 години , поради промяна на имиграционния закон.
mi бях пуснал линк от официалния сайт, там пишеше че има опашка от 900хиляди молби, и се въвежда нов метод на подбор, инак до 2010 чакането щяло да стигне 7-8 години, а до 2012 над 10 години ще се чака. виж на ввв.циц.гц.ца , там пише подробно.
Здрасти, честно казано съм изчела (почти) всяка една страница на имиграционните, но никъде не видях такова нещо. http://cic.gc.ca/english/department/law ... pact06.asp Това, за което се говори е ускорена процедура, за по-добрите кандидати и съответно тези, които не са достатъчно квалифицирани и т.н. ще ги забавят... Надявам се съм разбрала правилно Виждам, че ти си 'оттатък' вече, ако имаш допълнително инфо което не е публикувано на сайта им ще съм ти благодарна
sasho71 написа:mi бях пуснал линк от официалния сайт, там пишеше че има опашка от 900хиляди молби, и се въвежда нов метод на подбор, инак до 2010 чакането щяло да стигне 7-8 години, а до 2012 над 10 години ще се чака. виж на ввв.циц.гц.ца , там пише подробно.
sasho71, моля те ако можеш пак да пуснеш този линк! Това е много важна информация! Благодаря ти предварително!
С две думи, освен висшите и докторатите, споменавате и документирате, че имате водопроводчески умения и професионална книжка, и сте от първите пак. Аз така ги разбирам тия промени.
Целта на новата процедура е да могат да си избират кандидати както и когато си искат. ЗАЩОТО, досега, явно, както се подразбра, са били ДЛЪЖНИ да проверяват кандидатурите по ред на номерата, и ако отговарят на изискванията, да ги пуснат в свещените прерийни полета При това си имат и срокове...А с новите правила ще имат право да ти откажат МЪЛЧАЛИВО. Без право на обжалване. Аве както е в момента случаят с Булгарската администрация
отдолу на страницата има още три линка/препратки за принципите и начините на прием след февруари 2008. Доста инфо има, изчетете всичко, най вече guiding principles, не FAQ.