Някой ще ми каже ли как се признават канадските шофьорски книжки в България? Някакви приравнителни изпити или такси....Нещо така да са ни измислили та да не ни е лесно?
И още да питам...Някой случайно да е наемал автомобил за цялата отпуска (1-2 мес.)? Нещо много скъп е рент а кар ден за ден, дали може да се наема по-евтино за повечко време? И да е автоматик колата (егати, това още е проблемно в България!).
за приравняване не знам
имаш право да караш 90 дни, но трябва да си носиш паспорта със себе си за да докажеш кога си влязла - не са особено любезни с теб, НО хубавото е че не могат да ти направят акт или не искат ( могат но не им се разправя ) и минаваш и без да плащаш на ръка даже. Личен опит от месец 10.2007.
За кола за 2 месеца е по-трудно да е тънко, но имаше една фирма, която даваше след 14 ден например за нещо от порядъка на 12-14 евро на ден. Първите две седмици са по-скъпи, но после е тази цена. Ако искаш мога да проверя за координати, но след другия вторник...
и ти ли ш са правиш на новопоканачена бългърка в българия .
ако съм една кука в бг. такива дървета ше ви раздам на отворковците с канатски пашпорти ,чак свят ще ви се завие
Това което мога да добавя е че вече работното време на Авис е удлжено. Цените тази година са същите - вече съм си резервирал кола за лятото.
Не забравяйте че цените на такситата в БГ са "безобразно" ниски.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Joy написа:И да е автоматик колата (егати, това още е проблемно в България!).
В Европа вкличително и в България "инвалидите по душа" нежелаещи да ползват левия си крак при шофиране се "глобяват" сериозно от фирмите за коли под наем.
В САЩ и Canada е почти невъзможно да се намери пък "стандарт" под наем.
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.
Даа, автоматика е скъпо удоволствие за кола под наем в Европа като цяло. Бих те посъветвал ако никога не си карала с ръчка да вземеш няколко часа уроци преди да заминеш за БГ.
Prokopi написа:Даа, автоматика е скъпо удоволствие за кола под наем в Европа като цяло. Бих те посъветвал ако никога не си карала с ръчка да вземеш няколко часа уроци преди да заминеш за БГ.
Карала съм и не искам да повтарям, мерси. Искам автоматик под наем.
Иване, в този Авис автоматик имат ли и на същата цена ли са?
Prokopi написа:Даа, автоматика е скъпо удоволствие за кола под наем в Европа като цяло. Бих те посъветвал ако никога не си карала с ръчка да вземеш няколко часа уроци преди да заминеш за БГ.
А ако се задоволиш с Group А или B можеш да минеш и с 21-22 USD на ден за седмична тарифа. Това също се отразява добре на разходите ти за бензин и на опазването на околната среда