Обучение във Ванкувър

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
vanesa81

Обучение във Ванкувър

Мнение от vanesa81 »

Здравейте! Интересува ме има ли някой, който учи във Ванкувър? Искам да се ориентирам дали има програми(стипендия+заем) и в какъв размер са, при какви условия се отпускат за новоимигранти? Става въпрос за хора по френската процедура и със статут в Kанада "permanent resident" !От всичко, което намерих от офиц.сайт на Британска Колумбия пише, че имаме някакви финансови помощи за новоимигранти за учене, но не пише в какъв размер са?! Мисълта ми е дали има опция, 2-ма възрастни да учат в колеж без да работят?(ако разбира се има стипендии, които ти покриват ежедневните разходи).?? И ако няма такива стипендии може ли да се съчетава например 3 годишно обучение в колеж и работа?! Как стои въпросът за колежите и университетите? Искат ли сертификат за владеене на английски език в колежите? За университетите знам,че изискват!
Благодаря
Последно промяна от vanesa81 на Пон Апр 14, 2008 12:48 am, променено общо 1 път.
kokoscho

отговор

Мнение от kokoscho »

Изисквания за език има, разбира се, но и има и курсове, естествено преди да почнеш университета. Безплатен обяд няма, с изключение на френското канада. Иначе има студентски заем, който после трябва да връщаш. Но това да не те притеснява. Една от даскалките от YMCA-та сподели че като дошла била женена с едно дете, след което се развела, взела студенстки заем, изучила се, купила си къща, и вече е изплатила и двата заема, почти, след 2-3-4г. :) А детето ги изгледала, да не забравя да допълня, и в момента вече би трябвало да е в Монтреалският университет, уж било много престижно там, кой знае, може и да е вярно.
Аватар
rafta

Мнение от rafta »

Попитай във Ванкувърския форум http://www.vanbg.com/ от там ще ти отговорят най-точно. Изисквания за езика има. Трябва да знаеш каде точно искаш да учиш отиваш на сайта и виждаш какъв точно тест искат и със какъв резултат. До колкото знам признават тойфел но сигурно и IELTS ще мине ако е с висок резултат. Споменавам IELTS защотото ако сте по федералната процедура така или иначе ще ви искат водещия апликант да го даржи.
Успех!
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Re: отговор

Мнение от filipne »

kokoscho написа:Изисквания за език има, разбира се, но и има и курсове, естествено преди да почнеш университета. Безплатен обяд няма, с изключение на френското канада. Иначе има студентски заем, който после трябва да връщаш. Но това да не те притеснява. Една от даскалките от YMCA-та сподели че като дошла била женена с едно дете, след което се развела, взела студенстки заем, изучила се, купила си къща, и вече е изплатила и двата заема, почти, след 2-3-4г. :) А детето ги изгледала, да не забравя да допълня, и в момента вече би трябвало да е в Монтреалският университет, уж било много престижно там, кой знае, може и да е вярно.
Под изплатила двата заема, сигурно имаш в предвид и моргиджа за къщата ? За 2-3-4 години ??? Това може да стане само ако е спечелила от лотарията, наследила от богат роднина или се е оженила за богат мъж !

На "собствен ход" обаче е напълно невъзможно !
kokoscho

май

Мнение от kokoscho »

Май се изразих неправилно :)
Исках да кажа че и остават 2-3-4г да си доизплати заемите. Иначе първият и заем е преди 15-20г. Разбира се мацката няма яхта да ходи с нея до хаваите, ама коя даскалка в БГ може да си купи къща, че и да я изплати за 15г.????????
Странджата

Мнение от Странджата »

Ейиии , орех , ти май нещо против Монреалският университет , а , внимавай в картинката , аматйор :twisted:
kokoscho

против???

Мнение от kokoscho »

Напротив, нямам нищо против, просто ми се стори интересно че заклета онтарианка праща дъщеря си в Монтреал :) А и се интересувам все пак, че и моята като порастне, и аз ще се наложи да и давам "ценното" си мнение за най-добрият универистет ;)
Публикувай отговор