Пари при парвоначално влизане

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
filicon

Пари при парвоначално влизане

Мнение от filicon »

Каним се да ходим до Канада за малко. Това ни е първото влизане след получаването на виза. Ще кацнем в Торонто. Трима сме. Необходимата сума пари е 15226 кан долари. Парите ги имаме но част от тях са в еуро- не ми се иска да ги обръщаме с цел избягване на курсовите разлики. Въпроса ми е можем ли да носим само 6 хил кан долара и за останалите пари да имаме банкова референциа за това че имаме остатъка от парите по евро сметка в БГ.И ако може с банкова референциа може ли да бъде издадена не на водещия-а на другия от семейството.
Мерси
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Може. Най-вероятно е само да ви питат колко имате и да не искат да ги показвате и даказвате.
filicon

Мнение от filicon »

Само да уточня. Отиваме за 10 дни в Канада. За да не си загубим визите. Сумата за която питам ми трябва само за пред имиграционните. После се вращаме в БГ кадето пак трябва да обращам парите в евро.
pantata

Мнение от pantata »

а може да си донесеш и еврото... аз като дойдох тук на имиграционните показах и канадски, и американски долари, и евро, и английски лири... не ги броиха - питаха колко са в канадски долари..
не е задължително да имаш парите само в канадски долари..
Everyone should believe in something -
I believe I'll have another drink.
filicon

Мнение от filicon »

А каква е разликата м/у поименни и травел чекове. (Много по евтино е издаването на поименни чекове). И могат ли парите да се внесат под формата на поименни чекове??
Hullman

Мнение от Hullman »

Може разбира се. Разликата е в това че ако тръгнеш да ползваш тези пари от поимения чек първо трябва да имаш лична сметка за да имаш къде да депозираш чека и то в Евро ако чека е в Евро, след това в банката ще ти кажат че този чек е издаден от чужда ( в друга държава банка ) и ще трябва да чакаш докато канадската банка вземе парите първо от Бг банката което може да отнеме и едим месец. Ще виждаш на баласа че имаш да кажем 10 000 Евро не може да разполагаш с тях.
Като си вземат парите от Бг банката и ти искаш да теглиш ще ти кажат че не може да ти платят в Евро но могат да ти купят еврото на курса на банката за деня и да ти дадат канадски долари.

Този вариант е единствено удобен ако не ти трябват парите от този чек, ако си върнеш поимения чек в Евро в Бг и никога не го използваш в Канада.

Травл чековете ги депозираш в банката в личната ти сметка и може да разполагаш с парите от тях почти веднага.
Ако нямаш сметка може да ги продадеш на някой като мен с валутно бюро срещу малка комисиона и получаваш кеш КАД веднага.
Може и да си купиш нещо с тези травел чекове ако са в канадски долари и намериш магазин който да е съгласен да ги приеме тези чекове като начин за плащане.
filicon

Мнение от filicon »

Всъщност аз намерих отговор :lol:
pticheto

Мнение от pticheto »

На мен ми казаха че всички чекове се осребряват за един месец за проверяване, което е много. С дебитна карта Виза не може ли да се пътува. Казват че върви. Но е възможно Американ експрес да са по.добри... Ще може ли някой да каже и да даде съвет? Благодаря Ви.
Hullman

Мнение от Hullman »

На мен ми казаха че всички чекове се осребряват за един месец за проверяване,
Правилно са ти казали. Хълман това го повтаря от години.
Пиши ми Л.С. и всички проблеми ще ти бъдат решени.:)
speedy

Мнение от speedy »

pticheto написа:На мен ми казаха че всички чекове се осребряват за един месец за проверяване, което е много.
За traveler's cheque не се чака.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Публикувай отговор