Телекомуникации
Телекомуникации
В България съм работила в сферата на телекомуникациите.Тук искам да се занимавам със същото.В колеж Сен Лоран предлагат АЕС в тази област.Моля някой от съфорумците ако работи или има информация в тази област да сподели какви са възможностите за реализация след завършването.
http://www.cegep-st-laurent.qc.ca/?BE59 ... 092DAEDBB0
Благодаря предварително!
http://www.cegep-st-laurent.qc.ca/?BE59 ... 092DAEDBB0
Благодаря предварително!
Съединението прави силата!
Немога да разбера защо трябва да учиш в колеж нещо което си работила и предполагам можеш да правиш. работа в този бранш има и търсенето на добри специалисти е голямо.
Ако си завършила университет и не си плащала за да си вземаш изпитите вместо да си пилееш времето в долнокачествени колежи можеш да станеш член на ордера за същото време.
Ако си завършила университет и не си плащала за да си вземаш изпитите вместо да си пилееш времето в долнокачествени колежи можеш да станеш член на ордера за същото време.
Re: Телекомуникации
Ами ако обясниш по подробно с какво точно си се занимавала -предполагам ще получиш и по изчерпателни отговори.mama mia написа:В България съм работила в сферата на телекомуникациите.
Щото в сферата на телекомуникациите има различни деиности- копаене на канали за телфони проводници, носене папки от една стая в друга ,писане на алгоритми за Дигитал Сигнал Процесинг, правене на сателитни връзки и още много други деиности които са все в сферата на телекомуникациите но работата ще бъде различно заплатена.
- Lub0
- Обратна връзка:
И аз не мисля, че колеж е удачно, защото като завършиш ще се бориш за ентри позиции с 18 годишни... Според мен няма как да обясниш на интервю как хем си супер специалист с Н-години трудов стаж от Европа и хем токущо си завършила колеж... Ако толкова много ти се учи или занимава с наука, по-добре направи мастърс или докторат...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Прави сте-зле съм се изразила.Завършила съм далекосъобщения и съм работила в аналогова централа като поддръжка в ценралата,а в последствие и в цифрова-като оператор и поддръжка.Доста неща съм забравила-не съм го работила от 4г.Отделно знам,че тук централите са Нортел,а аз работих на Ериксон и мааалко Сименс,но не и Нортел.За мобилните телефони пък нямам никакъв стаж както и за IP телефонията.Затова си мислех че не е зле да си упресня и допълня знанията както и да получа някакъв тукашен документ който би ми помогнал повече за работа от това че някога някъде съм работила.
Иска ми се да знам от някой който работи в тази област има ли работа или не за емигранти,докъде те допускат и къде никога няма да те допуснат.За да съм ясна-в Бел например за да имам достъп до компютрите ,с които се управляват централите,да влизам в залата и подменят платки и т.н. каква тапия трябва да имам и изобщо има ли някакъв персонал там.Това е горе-долу което ме интересува.За да не се разводнява темата ще помоля някой ако работи нещо подобно да ми прати ЛС и да не занимаваме хората с моя проблем,защото аз имам доста въпроси но не мога всичко да напиша тук.
Иска ми се да знам от някой който работи в тази област има ли работа или не за емигранти,докъде те допускат и къде никога няма да те допуснат.За да съм ясна-в Бел например за да имам достъп до компютрите ,с които се управляват централите,да влизам в залата и подменят платки и т.н. каква тапия трябва да имам и изобщо има ли някакъв персонал там.Това е горе-долу което ме интересува.За да не се разводнява темата ще помоля някой ако работи нещо подобно да ми прати ЛС и да не занимаваме хората с моя проблем,защото аз имам доста въпроси но не мога всичко да напиша тук.
Съединението прави силата!
Канада е емигрантска държава в която хората не се делят по етнически принципи, работните места са за всички (дори емигрантите ползват предимства при равни други условия), така че всичко зависи от теб :idea:mama mia написа: Иска ми се да знам от някой който работи в тази област има ли работа или не за емигранти,докъде те допускат и къде никога няма да те допуснат.
-
Определено не важи за Бел, Хидро, Видеотрон и други подобни традиционно квебекарски компании.analgin написа:Канада е емигрантска държава в която хората не се делят по етнически принципи, работните места са за всички (дори емигрантите ползват предимства при равни други условия), така че всичко зависи от теб :idea:mama mia написа: Иска ми се да знам от някой който работи в тази област има ли работа или не за емигранти,докъде те допускат и къде никога няма да те допуснат.
Аз започнах първата си работа в Бел около 20 дена след като пристигнах в Канада - с първото написано CV и след 3 интервюта ( на различи нива) за един ден.
Преди месец, два бях пуснал тук, по молба на моя бивша колежка от Бел обява за работни места със заплата над 25$ и някой от вас бяха недоволни, че госпожата не се регистрирала във форума за да си пусне обявата лично, а и навсичкото отгоре не знае български.
Не си търсете оправдания защото свободни работни места в посочените компании има, но за да ги заемете трябва и да имате реално покритие от умения, знания и добро владеене на двата езика.
Преди месец, два бях пуснал тук, по молба на моя бивша колежка от Бел обява за работни места със заплата над 25$ и някой от вас бяха недоволни, че госпожата не се регистрирала във форума за да си пусне обявата лично, а и навсичкото отгоре не знае български.
Не си търсете оправдания защото свободни работни места в посочените компании има, но за да ги заемете трябва и да имате реално покритие от умения, знания и добро владеене на двата езика.
Аз съм завършила телекомуникации в СтЛоран. Не съм особено доволна от курса. Всичко е малко ала-бала и рекламни приказки, всъщност това, което основно се учи е електроника и последната сесия, трябва да се занимавате с войсовърайпи. Обаче ние бяхме първата група, оборудването закъсня, защото трябваше да е на Нортел, ама се пък да го вземат от Бел, после никой не знаеше какво да прави с него, та накрая вързахме жиците, видяхме, че бачка, правихме 2 часа трабълшутинг и после айде по-живо по-здраво. А първатя сесия досадно дълго време се занимавахме със законът на Ом, което пък за половината група се оказа голям препъникамък.
Ако си имаш дипломата от Бг-то, и си добре с езиците, направо се пробвай да си търсиш с нея работа или се насочи към университета, не си стува да си губиш времето.
Мои впечатления - не се смята за женска професия, аз бях единствената в целия колеж. На първото ми интервю директно от вратата ме попитаха дали имам деца и дали смятам да раждам, а на второто ми в Белл, дали няма да имам проблем да работя само с мъже.
Ако си имаш дипломата от Бг-то, и си добре с езиците, направо се пробвай да си търсиш с нея работа или се насочи към университета, не си стува да си губиш времето.
Мои впечатления - не се смята за женска професия, аз бях единствената в целия колеж. На първото ми интервю директно от вратата ме попитаха дали имам деца и дали смятам да раждам, а на второто ми в Белл, дали няма да имам проблем да работя само с мъже.
People they come together
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
People they fall apart
No one can stop us now
'Cause we are all made of stars ...
аз съм работил в Бел 2 (два) дни, ама имам някакво наблюдение на процеса им на подбор.
тва дето всички били равни в Канада аз лично не го споделям, вярвай на който искаш. Има една много гадна дискриминация. Ще те вземат на работа само защото си имигрантка, за да те забият на най-безперспективната позиция за никакви пари.
Говоря ти за нетехническа длъжност. Подбора им (дококото имам наблюдения) е директно или чрез агенция. Аз минах през агенция, която още в първия въпросник питаше дали се определяш като видимо малцинство и каква маймуна точно си. Имаше и опция "източно европеец"
Тва е лично мое мнение - имат някакъв процент, който трябва да се запълни от "маймуни" емигранти. Но не очаквай да те сложат на позиция отредена за хора с "канадски опит"
И още от първия ден почват да ти разправят как едва ли не целия борд на директорите са почнали от миячи на кенефи в Бел
иначе е готино, имат добра корпоративна култура, бонуси-монуси, атмосферата за малкото време там ми се видя добре
Та ше си поблъскаш главата в стената от 0 до 12 месеца според късмета и езика и може и да стане .
а, и щях да забравя - недей да лъжеш в резюмето. Незнам дали наввсякъде е така, но наемат фирма която ти проверява бекграунда.
Казваше се Бекчек и са по-зле от Държавна сигурност. Един месец след като напуснах още звъняха да ме проверяват
тва дето всички били равни в Канада аз лично не го споделям, вярвай на който искаш. Има една много гадна дискриминация. Ще те вземат на работа само защото си имигрантка, за да те забият на най-безперспективната позиция за никакви пари.
Говоря ти за нетехническа длъжност. Подбора им (дококото имам наблюдения) е директно или чрез агенция. Аз минах през агенция, която още в първия въпросник питаше дали се определяш като видимо малцинство и каква маймуна точно си. Имаше и опция "източно европеец"

Та ше си поблъскаш главата в стената от 0 до 12 месеца според късмета и езика и може и да стане .

а, и щях да забравя - недей да лъжеш в резюмето. Незнам дали наввсякъде е така, но наемат фирма която ти проверява бекграунда.
Казваше се Бекчек и са по-зле от Държавна сигурност. Един месец след като напуснах още звъняха да ме проверяват
ехехе, и как ме проверяват много ми е интересно ? Изцепвам се аз приемрно, че мога да работя HPLC , и какво, тия ще ме проверяват дали наистина съм го работил в БАН лиbecks написа: и щях да забравя - недей да лъжеш в резюмето. Незнам дали наввсякъде е така, но наемат фирма която ти проверява бекграунда.

Кир по врат0 е стилът ми, брат0!
ами звънят на работодателите ти, на теб ти звънят да дадеш телефони, предполагам вадят разни други справкиsasho71 написа:ехехе, и как ме проверяват много ми е интересно ? Изцепвам се аз приемрно, че мога да работя HPLC , и какво, тия ще ме проверяват дали наистина съм го работил в БАН лиbecks написа: и щях да забравя - недей да лъжеш в резюмето. Незнам дали наввсякъде е така, но наемат фирма която ти проверява бекграунда.
ей тва им е сайта, много са досадни
http://www.backcheck.net/home.htm