Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Аватар
MrGeek
Путлер Капут

Мнение от MrGeek »

bateto написа:Драго в интерес на истината тук много дупки няма ,ситуацията е още по трагична.в Бг може да има дупки но пътната настилка е добра и шоф. ги избягват.тук просто е трагично положението,асфалта е неравен като макадам и няма на къде да бягаш искаш не искаш караш и си трошиш колата и пломбите по зъбите .аз лично смених преди месец предни амортисьори и щанги на сравнително новата си кола с/у 500 долара.просто си блокираха ,не са пригодени за полупостинна местност.
най големият проблем тук ,е че всичко се върши през куп за грош както го описа и Илиана.в бг.може и да има дупки ,но когато ги запълват го правят качественно,тук качество няма ,всичко е набързо набързо да издържи седмица -две.то и заради това са им в такова окаяно състояние пътищата.
Мухахахахаха, това ли наричате "Цивилизацията" бе батка? Ние на село какво да кажем тогава? Между другото аз отдава вече забравих какво е това дупка, а иначе гумите на колата ми са с размер P215/45R18, а клиърънса ми е само 140 мм. и на теб като профешънъл трък драйвър трябва да ти е ясно как се усещат дупките с подобна екипировка. То тва голям зор било в тая "цивилизация" бе. :lol: :rotfl:

Иначе по въпроса за качественото запълване на дупките в България прилагам следния пресен снимков материал от една централна Пловдивска улица:

Изображение
bateto

Мнение от bateto »

с ейезуити нямам сили да споря,още по вече с кухи канатски лейки или както съм наложил поне тук във форума термина -новопоканачени българи ,за коит черното е бяло когато трябва да се посочат недостатъците в така прехвалената ви каната и бялото е черно в така омразената от вас България.
духайте супата докато ви се напукат устните и много по-здрави от Батето. :lol:
miteto
Модератор

Мнение от miteto »

bateto написа:духайте супата докато ви се напукат устните и много по-здрави от Батето. :lol:
Батка аз се чудя ти защо все го духаш под вода, а то било да не ти се напукват устните :rotfl:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Бате Ваньо,аз мога да плувам и не ме притесняват дупките :D само ми казваш колко километра и подходяща температура на водата и започвам на който стил искаш :wink:
Имам си мотивация и си е моя,не си я давам,наивен съм до инат.Ината ми е голям за да направя това,което трябва ,а ще стане каквото Господ е решил :P
Пътя по който ти си минал и други,аз няма да го мина,но и Ти няма да минеш по моя път :wave2:
И все пак времето е най-добрия учител,нали :)
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

miteto написа:батка, ти да не си пийнал малко дизел от камиона
Ха-ха-ха :nut:
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

послеслов :)
Ваньо ,ти от кога не си си идвал.
Аз има няма 2 години покарах такси из Варна-морската ни столица,и съм карал и извън нея и мога да ти кажа ,че ако там където живеете и евентуално се появява дупка на асвалта поради снеговете,които вярвам не са малко,то тук в Бг дупки има мноооого и то само от малко по-силни дъждове.Бате Ваньо аз съм далеч От Канадската истина,обаче ти си нямаш и най-малкия идея колко си далеч от цялата истина.
Били правели в Бг дупките качествено ,не ставай смешен.
:smlove: :baby:
bateto

Мнение от bateto »

ами като не те притесняват дупките и локвите кво плачеш като девица.те и в канада и в българия са си все дупки и локви,прескачай и преплувай. :D
ако нещо друго те притеснява научи се да си го казваш в прав текст ,а не да си търсиш опрадания.
ти в същност какво работиш,каква ти е квалификацията ,в какво си добър и какво можеш.
тук пари за бягане по 2 часа в парка и плуване в басеина пари не дават,хората питат какво знаеш и какво можеш,таако ти се струват неудобни въпросите ми не ми отговаряй,че си атлет това го разбрахме. :lol:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Бате Ваньо,
моля те,ако обичаш,бъди така любезен и мил,ако не те притеснявам и насилвам да разгледаш този сайт http://absurdi.com/view/343.html
Ама направо те умолявам,даже и на колене ако искаш :baby:
а и други да го видят ,то не е лошо :)
Поздрави от България
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Пак съм Аз ,да не вземеш да ме забравиш :lol:
Ами специалност "Земеделски техник" -мога да копам ,мога и да не копам.И за това съм учил цели 4 години,ама по-добре ми е като не копам :krila:
Работил съм много и различни неща,на строеж не съм (това го оставям за други) просто защото мога да копам :)
Мисля си (понякога мога ) сега и да ти разказвам какво съм работил,колко дипломи и курсове имам дали ще ми помогне за реализацията ми там -НЕ,затова го спестявам.
[/b]
bateto

Мнение от bateto »

ами от снимките които видях пътищата изглеждат равни и гладки .къде е абсурда плс. :?
bateto

Мнение от bateto »

мен дипломите ти не ме интерисуват.
кажи мога да правя това,това и това.плуването и бягането не ги брой.тук никой няма да те пита колко плуваш и колко бягаш'
та какво работиш в момента и от колко време.искам да знам щото имам идея за теб.
:wink:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Ако сега си напушил може и всичко да ти е равно не само пътищата.И ли както се изрази Митето- внимавай с дизела :roll:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

В момента честно внясам за себе си коли,използвам част от парите които имам и си докарвам прилични доходи,за да не се занимавам с глупави и мизерни БГ работодатели.Най-много стаж като Lifeguard.Шофьор -кат C B M T,работил съм като Шофьор -Стъклар,тоест служебен автомобил и остъкляване,шлайфане и т.н.
Работил съм във верига хранителни магазини Пикадили -гр.Варна,като отговорник на замразени и млечни храни.В верига магазини Практикер,Организатор -Спедиция-внос и износ,Шофьр и разнос на хляб,таксиметров шофьор......
Но за мен най добър във спасяването ма хора.Първо спясаваш живот и второ аз съм човек на действието,не мога да стоя на едно място и да правя нещо системно :)
Обичам прясно мляко с бисквити и шкембе чорба:)
bateto

Мнение от bateto »

вервай ми :D Драго,тук сигурно има ,а и не само сигурно по добри неща отколкото в бг.,обаче вервай ми :D поне в Мтл.точно пътищата не са.като дойдеш ,ще имаш сам възможноста да го констатираш с очите си.
проблемът тук е ,че не можеш да намаляваш и да заобикаляш ,трафика те гони,манталитетът е такъв ,че караш направо и през дупките и през неравностите.всяко кривване е предпоставка за птп/тук нямат навика да пазят предния/ и щеш не щеш през няколко месеца сменяш джанти,амортесьори и ремонтираш предница което си е доста скъпо.
оттук идват и оплакванията ни за скапаните пътища.
а ти всъщност наясно ли си ,че в момента няма маркировка по асфалта и кой в коя лента е и в коя е влязъл си е чисто предположение .като се постопли малко ще почнат да ертаят и след две седмици чертите пак са се изтрили въпреки,че е лято и оправдания с тежката зима няма .по някой път се чудиш къде е стоп линията и къде е пешеходната пътека,гадаеш по останалите малко петънца от боя по асфалта.
пак ти казвам ,забрави че това тук е Москва или Берлин за да няма измамени камилчета от слънчев бряг.не ,че е биг диаъл,обаче ти се хвана за лошите пътища,новите коли и бъдещето на децата. :wink:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Не бе човече,не мисля само за пътищата.Знам какво е да няма маркировка мислиш ,че в Бг има ли? Да има ,някъде на някои места.Но дори и да има да не мисиш че това има значение.Тъпите бизнесменски мутри качи ли се в джипа и газ ....засичат,пресичат наляво и надясно.Ти знаеш ли какъв хаос е ,и то в Морската ни столица,знаеш ли каква анархия е? Ти разправяш щал си да си идваш и да правиш бизнес,не споря ще дойдеш и тогава ще видиш в какъв абсурд си.Но ти ще можеш да се върнеш,много мизерстват тук.....ами децата,ами пенсионерите.
Имаш ли деца,аз искам да имам.Надявам се,че не забравяш че може и да станем пенсионери и после.........
Но да оставим това.....скоро чете ли,гледа ли,чу ли за запаления влак в Бг,превозвал хора.Колко човека изгоряха от Бг немарливост.Ами във Варна дето падна козирка и оби младо момиче?И 2 дни никой да не иска да махне остатъците от козирката,ако някой го беше направил още след срутването,можеше и да е живо момичето.А не после да се разправя ,че тя била умряла на място.
Ами още колко има дето не ги знаем случай,...
Ами бате Ваньо ,ами ако това беше твоята жена,ами ако това беше твоята дъщеря?Ами ако те бяха изгоряли във влака,защото заключили всички врати ? Ей ,аз дето там не съм имал близки ми идва да хвана автомата и да стрелям наред и в народното събрание и мутри и...
Ако седа в Бг ще откача човек,...........какво ми приказваш и ти и някой други.
Ако не е Канада има и друга държава,но където и да отида поне да не отивам като Българин,а като канадец...
Заключено