Има ли дискринация в Монтреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Дискриминация означава, че ако ти имаш нужната квалификация, опит, езици и т.н. и въпреки това не те взимат на работа защото си Българин/имигрант... аз такова нещо тук не съм видял...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ninka83

Мнение от ninka83 »

Lub0 написа:Дискриминация означава, че ако ти имаш нужната квалификация, опит, езици и т.н. и въпреки това не те взимат на работа защото си Българин/имигрант... аз такова нещо тук не съм видял...
дискриминация - само с работа ли го свързваш това сложно понятие ? :lol:
Последно промяна от ninka83 на Вто Мар 25, 2008 10:47 am, променено общо 1 път.
ninka83

Мнение от ninka83 »

я още един по-сложен въпрос, като за Любо :lol:

Любо,

според теб, аз - в качеството си на българка мога ли да проявявам дискриманация към някой Канатец или Канатка? :lol:
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Ами работата е основното занимание на човек, дайте тогава да видим кой къде са дискриминирали: децата му в училище или на спортната площадка? докато е бил на почивка? или в магазина? при разходка в парка? къде ги я намирате тази дискриминация, че ми е интересно да отида и да видя и аз след толкова години...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
ninka83

Мнение от ninka83 »

Lub0 написа:Ами работата е основното занимание на човек, дайте тогава да видим кой къде са дискриминирали: децата му в училище или на спортната площадка? докато е бил на почивка? или в магазина? при разходка в парка? къде ги я намирате тази дискриминация, че ми е интересно да отида и да видя и аз след толкова години...
значи Любо напълно се е натурализирал и сега колкото и да му се иска да види :lol: Дискриминацията, нема шанс :lol:

те това е Любо, изпуснал си момента :lol: кой ти е виновен :lol:
bateto

Мнение от bateto »

преди няколко години бачках в една фирма на лонг дистънс до щатите.боса си беше явен расист защото във фирмата освен бели други нямаше-франко,англо канадци,българи,руснаци,сърби,унгарци,румънци,французин,холандец ,асякакви ,но не и индийци,араби и черни.
боса каз ,аз не съм расист ,но такива не вземам за да си нямат те и фирмата проблеми в щатите сле 11.09.
то добре ,ама що пък не и черни,те щатите 30% са такива. :lol:
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Дискриминация в обслужването.
Случи ми се веднъж очевидно да ме моткат, но това беше заради очевидната ми неплатежоспособност. В интерес на истината наистина им губех времето. Докато чаках лапнаха клиент който плати 20 пъти повече от мен. Дова си беше парична дискриминация.
Аватар
troll

Мнение от troll »

ablood написа:Дискриминация в обслужването.
Случи ми се веднъж очевидно да ме моткат, но това беше заради очевидната ми неплатежоспособност. В интерес на истината наистина им губех времето. Докато чаках лапнаха клиент който плати 20 пъти повече от мен. Дова си беше парична дискриминация.
:lol: :lol: :lol:
Е какво е последно това?
"Дискриминация в обслужването" или "парична дискриминация" ?
:lol: :lol: :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Парична дискриминация в обслужването. :D

Формулирал съм го смотано и набързо, ама идеята е ясна. Можеш да бъдеш отрязан заради липсата на квалификация, езикови познания, пари и какво ли още не.
Имаш ли какво да дадеш - не им дреме за акцента ти.
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

ablood написа:
Що не земе мякой да я заключи темата. :D От това повече не знам какво може да се каже.
8)
От дискриминация се оплакват тези дето искат да взимат повече отколкото да дават. Е нали ви е ясно че така ... се изпразва гърнето, а не се пълни :D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

Ivan1007 написа:
ablood написа:
Що не земе мякой да я заключи темата. :D От това повече не знам какво може да се каже.
8)
От дискриминация се оплакват тези дето искат да взимат повече отколкото да дават. Е нали ви е ясно че така ... се изпразва гърнето, а не се пълни :D

Ти що не вземеш ти да се заключиш,ами пречиш тука на общообразователната работа :D
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Всъщност, в някои голф клубове, жилищни сгради, частни детски градини и подобни може да ви излъжат, че няма места. Това слабо ни интересува, тъй като тези привилегии струват с една-две нули повече отколкото бихме платили. Може за майтап да отидеш облечен с дрехи за по-малко от 100-200$, със колата от миналия век и да се опиташ да запишеш детето в градина, където $7 на ден не покриват дори и част от охраната. Можеш да излъжеш: "Шофьорът ми отиде да измие лимузината и аз взех неговатакола"
Е тогава ще те издискриминират зверски.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Темата е за под шипките. :lol:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Linko
Напуснал форума
Обратна връзка:

Мнение от Linko »

Има дискриминация разбира се. За всеки, който е с нереална представа за собствените качества и способности, с прекомерно и неподплатено самочувствие, проявите на дискриминация ще са на всяка втора крачка. Винаги когато нещото, за което и той е протегнал ръка, го дадат на друг. :)
Il vaut mieux vivre avec des remords qu'avec des regrets!!
bateto

Мнение от bateto »

Линко пак се изказваш като партиен секретар.Вчера стана циганин,днес ти почерня гъза.Поживей малко и тогава заключавай.
Дискриминация в чистия смисъл и по закон може да няма ,но на практика си я има.Не слъчайно дадох и по горния пример с бившата ми компания в която на боса различни от бели независимо от нациолноста им не му трябваха.Оправданията му с 09.11 са само за алиби.
Аз пък ти казвам специално за моя бранш ,че има фирми в които ,ако си Джон ,а не Жан няма да те вземат независимо колко високи са ти квалификацията и самочувствието.
Публикувай отговор