Калгари / Ванкувър?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Заключено
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Бате колко е дохода на 1 час след 5 години стаж като Пожарникар?
Например в Калгари
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

учудва ме факта ,че не ми знаеш името :o след като никога не е била публична тайна и всички го знаят още от регистрацията на ника ми.
не съм в калгари и не знам колко получават пожарникарите,по принцип в ка не са им големи заплатите ,спрягат се 35-40к годишно,може да провериш в нета.
и последно ,ти още ли не си си избил от глават ,че пожарникар в канада няма да станеш ,не ,че не искаш ,а просто практически не е осъществимо или още си живееш с розовите сънища.
поздрави от бате ти Иван С. :D
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Здрасти Ваньо :lol:
Аз питах риторично,знам колко е на час ,знам как стоят нещата за тази си моя мечта :) и знам ,че мога да правя това,което искам,защото съм проверил.
30 долара на час -без няколко цента,това е след 5 години.А първата година е 20 долара на час -без няколко цента.
Виждаш ли,че пак не си полезен,като се опитваш да убедиш някого ,че неговата работа няма да стане,без да знаеш всъщност какво може и какво не.
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Dparo u TaHq написа:Бате колко е дохода на 1 час след 5 години стаж като Пожарникар?
Например в Калгари
Драго, батето точно за това не е много в час, виж тука, (виждам ти вече знаеш)

като това са малко стари данни, може и други да им са вече парите. Ама прочети и другите неща за професията, не е много лесна, да знаеш... :D
Аватар
tasdevil
Мнения: 128
Регистриран на: Пон Мар 14, 2005 1:19 pm
Местоположение: Vancouver

Информация за Ванкувър

Мнение от tasdevil »

Скъпи читатели, начетох се на "боза", на "помия", а пък как се разтегли темата не е истина. Крем Карамел много ясно беше написала, че иска информация за Ванкувър или Калгари. Простично и ясно. Явно много хора за забравили от пищещите по тази тема, какво означава да избереш и да вземеш правилното решение къде в Канада. Да не забравяме, че Крем Карамел има и малко дете. Винаги ще си задавам един въпрос - защо винаги трябва да дърпаме чергата по български???? независимо в коя точка на света сме.................... Ако не можете да помогнете на хората, поне запазете човешкото у себе си, но най-вече бъдете обективни за това, което пишете????
1. Тръгнах от 1 страница и като стигнах до 12 не бях сигурна, че чета правилната тема. Помогнете на хората, а не ги затрупвайте с информация, която на този етап не им е нужна. Ако не можеш да помогнеш, поне не пречи.
2. Защо хора живеещи в Монтреал или Торонто, а най-вече в БГ дават мнения по темата Ванкувър или Калгари , леле мале, от такива аман като тях.............. Има българска мъдрост - На всяко гърне мирудия. Бай Ганьо си остава Бай Ганьо............Оставям другите да преценят.
3. Какво да пишем ние живеещите във Ванкувър????? Малко хора, които се осмелиха да споделят своя живот във Ванкувър бяха "разпнати", например като Данаил и Венета.
4. Скъпи съфорумци, няма да уточнявам имена - те си се знаят, а не бих искала да се приравнявам до тяхното ниво или още по-лошо да прилича на "селска свада".
И така по същество - ние сме семейство с две деца - дъщеря на 22 месеца и син на 4 години. Пристигнахме в края на август месец 2007 година. Тук имахме близки и те много ни помогнаха, за което сме много благодарни. Парите с които пристигнахме бяха 4 500 долара и ни стигнаха да първия работен чек на моя съпруг. Да уточня, че имахме запазен апартамент за 660 долара + депозит, т.е. ако нямате близки или познати предполагам, че ще е трудно да си намерите апартамент, защото новопристигнали имигранти ги третират като непознати - в такива случай искат 2 наема + депозит и някой да гарантира за Вас. Аз лично познавам много хора, които помагат на новопристигналите. Ако напишете във vanbg.com това е форум за Ванкувър предполагам, че доста хора ще се отзоват.
По принцип тук детските градини са скъпо удоволствие. Имам 2 вида детски градини - частни и държавни. И двете се субсидират от държавата, т.е. за новопристигнал емигрант, с ниски доходи държавата ти помага, но има и друга алтернатива - има ЕLSA - училище за изучаване на английски език и опция в която, ако ти учиш там, за времето в което ти си на училище, децата ти да са там на детска градина. След положен тест за определяне на нивото си подадох и документите на децата за детска градина. След 3 месеца чакане за ELSA започнах да уча английски език, а децата да ходят на детска градина.И за тези неща не плащаме нито един долар. Уточнявам, че за различните квартали на Ванкувър е различно. Ние живеем в Downtown, а наши познати в друг квартал така и не ги извикаха дори да положат тест за определяне нивото на английски. Това е хубаво да го знаете предварително. Естествено, че има и доза късмет.
За детските - понеже вашата дъщеря е под 6 години, ВС ще ви дава по 100 $ + детските, а това и приблизително около 350 на месец, дори ще ви ги изплатят със задна дата, т.е. от момента в който сте кацнали във Ванкувър. Само вие трябва да си подадете документите, където трябва.
Намирането на работа е сложен въпрос, зависи кой с каква "торбичка идва" - ако искаш да работиш на бюро трудно става в началото. Винаги има работа и ако ти не я смяташ за срамна и мръсна..........
Много неща написах и съм сигурна, че разлая кучетата, но искам да има ясна представа Крем Карамел къде отива и какво я очаква..............
Крем Карамел пиши ми на лични, ако имаш въпроси?
Благодаря за четенето :D
Живей ДНЕС, защото ВЧЕРА няма да се върне, а УТРЕ може и да не дойде :))
интервю 06.12
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Тасдевил,много си прав.......
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Сега Хълман ще ви каже с какво е полезен Пехливан.
Общо взето с нищо.
Историята на мен ми звучи така. Почваме още от БГ.

Там аз и жена ми бяхме голяма работа. Там се образовахме и там бяхме велики. Толкова велики че като тръгнахме за Канада се наложи да вземем заем от 10 000 $ понеже нямахме спестяваня нищо че сме голяма работа.

Като дойдохме тук не смеехме да си купим легла, спахме на земята и ядохме на кашон нищо че имахме 10 000 $ в джоба те великите хора и на земята могат да спат какво толкова се чудите.:)
Намерих си хубава работа още на 1-вия месец но не мога да ви кажа каква. Не мога да ви кажа и специалист по какво съм , за жена ми същото.
Мога обаче да ви кажа че след 1 година си купих къща за 400 000 $.
Не мога да ви кажа много и за документа "Нотис оф асесмент". Може и да е оргинален може и да не е. Важното е че не съм крал и не съм убивал.
Първо казах че е станало за една година, после ще ме извините но се поправям че годините реално са две когато ми отпуснаха мортгиджа.
Може и долнпаймента да е 5 % ама може и да не е 5 % защото аз съм много работлив и спестявам бързо докато вие сте мързеливи.
А сега новите имигранти кажете тази иноформация полезна ли ви е?
Аз твърдя че не е.
Отделно фокуса ви нови имигранти е на грешно място.
Фокуса ви би трябвало да е в кой град да идете, в коя провинция, как да си намерите работа по бързо, как и къде да си подобрите езиковите познания а не дали е вярно че някой си бил купил къща и ново БМВ на първата година в Канада с пари на банката.
Хълман ви казва че дори и да е вярно което ще се случи на 0.01 % от новите имигранти това не е нищо. Вие пак си оставате същите съдрани цървули но с 430 000 $ задължение към банката.
Единственото реално нещо от цялата история е събраните 20 000 $ или 5 % за долнпаймент на къщата и то ако са събрани а не взети на заем от друг колкото да излъжем този който ни дава мортгиджа.
Сега идва и най интересното.
Тези 20 000 $ спестени от 2-ма специалисти за 2 години са нищо. Ако наистина са толкова голяма работа с доход над 100 000 $ заплата на човек на година спестените пари би трябвало да са доста над 20 000 $ за 2 години от 2-ма човека при положение че са спали на земята и са яли на кашон.
Да не кажете сега че са яли по луксозни ресторанти и ходили на ваканции докато спали на земята и нямали маса в къщи.:)
Искам да знам защо тогава долпаймента не 10 % - 15 % примерно?
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Хълман, това горе беше много грозно и заядливо и въобще не беше по темата. Мисля, че питайки къде да отидат, за хората разликата ще бъде най-вече дали да виждат планините на запад или на изток, като си излязат на балкона. :wink:

Освен това мога да им кажа, че наемите във Ван са малко по-ниски, за 660$ в Калгари само бейзмент може да се намери или шеърд акомодейшън нещо. Едностайните започват от 8 - 9 стотин и нагоре в Калгари. БС ми се вижда малко по-социална провинция също. А без работа няма страшно да останете и в двата града. Каква да е работа се намира, аз си намерих преди 2 години на 2-я ден от пристигането си тук. За работа по специалността - повече трябва да се потрудите, става с времето. За различния климат знаете, мисля, няма да коментирам.
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

аз пък искам да работя на бюро,що да им върша черната работа за малко пари.то ,ако е така ще си стоя в България ,черна работа за малко пари има и тук колкото си искаш :o
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

bateto написа:аз пък искам да работя на бюро,що да им върша черната работа за малко пари.то ,ако е така ще си стоя в България ,черна работа за малко пари има и тук колкото си искаш :o
Хм...направо на бюро не става,ще те сложим първо на клон :D :beer:
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Джордж,ако идваме зимата да пуснеш климатика навън,че да е топличко :lol: :D
че аз какъвто съм -нежна душа :shock: да не замръзна,Танчето е добре като тигър е през зимата :rotfl: штт тихо да не чуе ,че пак няма да има вечеря :)
bateto
Мнения: 4226
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от bateto »

че къв водолаз ще правим в канада кат не носиш на вода и студ :lol:
Pehlivan
Мнения: 124
Регистриран на: Пон Авг 06, 2007 9:52 am
Местоположение: Aurora,Ontario,Canada

Мнение от Pehlivan »

Хълмен сега разбирам че ти не спиш от завист,почна да импретираш житието битието ми от последните години,виждам че тъпееш особено и май ти липсват първите 7 години,не разбирам какво се хвана за мене яд ли те ,та ти не ме познаваш,толкова ли си паднал ниско,какво се заяждаш с мене,ако те видя ще те скъсам бе говедо нещастно,хванал се за живота ми,кой си ти бре редко нещастие,пиши човешки по този форум,ти живот нямаш ли само на компа ли седиш,какво се интересуваш от другите.Като искате инфо научете се на обноски.Едни и същи пишат ясни и на циганите в БГ.
Аватар
7George
Мнения: 9672
Регистриран на: Съб Яну 21, 2006 12:42 pm
Местоположение: Calgary

Мнение от 7George »

Dparo u TaHq написа:Джордж,ако идваме зимата да пуснеш климатика навън,че да е топличко :lol: :D
че аз какъвто съм -нежна душа :shock: да не замръзна,Танчето е добре като тигър е през зимата :rotfl: штт тихо да не чуе ,че пак няма да има вечеря :)
Нямаш никакъв проблем, само пиши датата, климатик няма да пускам, направо Шинуука ти пускам на +20. А пък Танчето направо на ски ще я водим, щом е такава работата... :D

Ама ти се калявай, докато си в Русия, свиквай по малко... :wink:
Hullman
Мнения: 649
Регистриран на: Пет Мар 02, 2018 3:48 pm

Мнение от Hullman »

Пехливан не се вълнувай толкова. Тук сме за развлечение и разнобразие. Хълман пише предимно през деня от офиса си защото е мързелив и не му се работи много много и така го е докарал че да има време да си пише като в същото време си плаща заемите като теб без да краде и да убива.:)

Хълмен не се е хванал за теб, не те обижда а просто си казва мнението как му звучи твоята история.:)
Ти вместо да се пениш тук може да напишеш как ти звучи примерно история написана от Хълман аз нямам нищо против.:)
Заключено