Интересна случка в Cote St-Luc

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Connor
Обратна връзка:

Интересна случка в Cote St-Luc

Мнение от Connor »

Вчера си купихме кола. Прибрахме се много щастливи след няколкочасово обикаляне на града. Поогледахме знаците пред нас къде може да се паркира за деня и паркирахме.. Днес на чистачката на колата намирам "тикет" за 37 кинта. Оказа се, че не е редно да се паркира в Cote St-Luc за през нощта, ако нямаш разрешение от общината. Така че всеки който е решил да идва на гости с преспиване тук да знае :D
Аватар
analgin
.

Мнение от analgin »

Ако започнеше да разгледаш знаците където паркираш няма да ти е толкова интересно, защото това не се отнася само за КСЛ :idea:
Connor
Обратна връзка:

Мнение от Connor »

За знаците ясно че е навсякъде. Аз казвам, че на място, където паркирането е разрешено за този ден се случи това. Дори вече подадох молба в общината да мога да си спирам колата пред нас... А за една вечер позволение можело да се вземе и по телефона, ама късно разбрах :wink:
Аватар
IRA
Съсел

Мнение от IRA »

Ако наистина няма знаци не могат да те глобят и можеш да обжалваш глобата. Сигурен ли си че няма знак? Понякога знака казва разрешено , но това важи само за хората с определен номер, номера го пише на знака. Номера се купува от общината.
Простакът е кремък- корав и могъщ,
Простакът е демон без лик, вездесъщ
Акула на сухо, безкрил, а хвърчи.
Удариш на кухо, простакът звучи.

Радой Ралин
bateto

Мнение от bateto »

Във Уестмонт например паркирането на разрешени за паркиране места е разрешено само за 4 часа в денонощието.Ако колата ти стои на едно и също макар и разрешено место 4 час и 1 мин. значи си в нарушение.
Може би и в КСЛ хавата да е същата,макар ,че за разлика от Вестм. където има на няколко места указващи това знаци в КСЛ не съм виждал,а да енякакъв местен закон който би трябвало да знаеш.Ама кво се учудваш ,уелкъм то канада ,абсурдистан на абсурдите. :D
Аватар
c200

Мнение от c200 »

IRA написа:Ако наистина няма знаци не могат да те глобят и можеш да обжалваш глобата. Сигурен ли си че няма знак? Понякога знака казва разрешено , но това важи само за хората с определен номер, номера го пише на знака. Номера се купува от общината.
На Южния бряг през зимата е забранено да се паркира нощем а(между 2 и 6 мисля) по улиците, също с решение на общината и никъде няма знаци за това.
«Хотели как лучше, а получилось как всегда» - Виктор Степанович Черномырдин
Connor
Обратна връзка:

Мнение от Connor »

А в КСЛ било от 3 до 6 сутринта забранено, ако нямаш разрешение, т.е. ако не си плащаш. И сега 20 кинта на месец за паркинг ще се плащат, дето изобщо такъв паркинг няма :) Днес видях и една табела за това, на около 2 км от вкъщи. Пише, важи за целия град КСЛ.
dartcherniat

Мнение от dartcherniat »

Connor написа:А в КСЛ било от 3 до 6 сутринта забранено, ако нямаш разрешение, т.е. ако не си плащаш. И сега 20 кинта на месец за паркинг ще се плащат, дето изобщо такъв паркинг няма :) Днес видях и една табела за това, на около 2 км от вкъщи. Пише, важи за целия град КСЛ.
Брех. Ама как се разбира това като няма знак. Вие направо ме хварлихте в смут. Аз за пръв път го чувам. И 20$ на месец е много бе. Аз плащам 80 и нещо на година , за да спирам на запазените места за живеещи - става дума за Монреал.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Мнение от ablood »

Знак трябва да има при влизането в района. Някъде на булевардите в началото на квартала.
Както на всеки мост водещ към Монреал има табела, показваща, че десният завой на червено е забранен.
В CDN годишната винетка за паркиране ми струваше 50$ и беше необходима за около 75% от местата. Обозначени със знаци. Имаше си зони и за гости.
Веднъш си намерих тикет за 52$ за ОТКЛЮЧЕНА КОЛА.
Проверяват хората.
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Публикувай отговор