COLLEGE DIPLOMA OR COLLEGE ADVANCED DIPLOMA

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Hullman

Мнение от Hullman »

Към Коко и Ариес.
Ние все още не знаем коя програма ще избере момичето може и да е тази с 2-те години.
Отделно програмата която съм завършил аз отговаря с част от предметите си за CGA.
В класа ни идваха хора от CGA за да си рекламират програмта, да си търсят студенти и да отговарят на въпроси на студенитите.
Подробно бе обяснено какво, защо и как и хич не звучеше че като излезем от колежа вече остава само още малко работа да се свърши защото "огромната работа" вече е свършена.
На тези хора от CGA съм склонен да вярвам повече от колкото на вас които не знам с какво се занимавате и дали изобщо сте минали по този път.
Тове е мое мнение, на никого не го налагам. Който ви вярва да ви послуша.
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

Hullman написа:Към Коко и Ариес.
Ние все още не знаем коя програма ще избере момичето може и да е тази с 2-те години.
Отделно програмата която съм завършил аз отговаря с част от предметите си за CGA.
В класа ни идваха хора от CGA за да си рекламират програмта, да си търсят студенти и да отговарят на въпроси на студенитите.
Подробно бе обяснено какво, защо и как и хич не звучеше че като излезем от колежа вече остава само още малко работа да се свърши защото "огромната работа" вече е свършена.
На тези хора от CGA съм склонен да вярвам повече от колкото на вас които не знам с какво се занимавате и дали изобщо сте минали по този път.
Тове е мое мнение, на никого не го налагам. Който ви вярва да ви послуша.
Доколкото си спомням, Хълмен има завършен едногодишен колеж, а не три - така ли беше? Може ли да се сравняват програма от една година със три годишна такава?

А що се отнася до това дали се опитваш да си налагаш мнението - според мен точно това правиш.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Hullman

Мнение от Hullman »

Доколкото си спомням, Хълмен има завършен едногодишен колеж,
Тази същата програма я има в 2-ва варианта по избор. Едната която избрах аз е 1-на календарна година с повече часове на ден и по натоварена или другата за 2-ве учебни години от септември до май.
Пак повтарям вярвам на хората от CGA повече които с това се занимават и с това си вадят хляба и са стояли пред мен в класа ми от колкото на хора които не знам какво правят и дали не са електро инжинери примерно.

Не знаем и какво признават CGA от програмата която питащата дамата ще избере. Може и 3 години да учи и пак да не е свършена и 1/5 от "огромната част"
Другият ми аргумент е че дамата пише за кооп практика в програмта от 3 години. Когато си на кооп практика да кажем за 5 месеца не ходиш на училище и не взимаш изпити. Разликата тогава между програмата за 2-ве години и тази за 3 години се състои в практиката а не във много допълнителни взети изпити
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Hullman написа: А Хълман ви гарантира че във форума няма човек занимаващ се със счетоводство или финанси който да го е докарл до по добъри коефициенти от тези на Хълман.
- Доход от собствен бизнес / срок на учене в Канада
- Доход от собствен бизнес / такса за обучение в Канада
С други думи направено е по най рационалния начин без загуба на време и пари за образование.
Днес на Хълман не му се налага да ходи при счетовидители и да дава пари за да му водят счетоводството..
Даже често поправя счетоводителя от Монтреал.:)
Да наистина няма по-добър коефициент, а много по-добър, ама мнооооооого, ужасно много.
хълчо е толкова неграмотен и има такъв акцент, че и на български счетовИдител да отиде няма да го разбере.
Колкото до поправяне на счетовИдители в Монтреал, то хълбот и джой могат да поправят и Айнщайн, но добре че завалията е починал, иначе те всичко могат.
http://www.facebook.com/dkatev" onclick="window.open(this.href);return false;
http://blog.danielkatev.com" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.bgmontreal.biz" onclick="window.open(this.href);return false;
Hullman

Мнение от Hullman »

БгМОнтреал по полека да не се секнеш че данъчния сезон още не е свършил.
Буквата О и буквата И са една до друга на клавиатурата така че техническа грешка става лесно.:)
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Hullman написа:БгМОнтреал по полека да не се секнеш че данъчния сезон още не е свършил.
Буквата О и буквата И са една до друга на клавиатурата така че техническа грешка става лесно.:)
само дето като се повторят 5-6 пъти става съмнително, особено с твоя акцент, който демонстрираш ;)
Aries

Мнение от Aries »

Hullman написа:
Доколкото си спомням, Хълмен има завършен едногодишен колеж,
Тази същата програма я има в 2-ва варианта по избор. Едната която избрах аз е 1-на календарна година с повече часове на ден и по натоварена или другата за 2-ве учебни години от септември до май.
Пак повтарям вярвам на хората от CGA повече които с това се занимават и с това си вадят хляба и са стояли пред мен в класа ми от колкото на хора които не знам какво правят и дали не са електро инжинери примерно.

Не знаем и какво признават CGA от програмата която питащата дамата ще избере. Може и 3 години да учи и пак да не е свършена и 1/5 от "огромната част"
Другият ми аргумент е че дамата пише за кооп практика в програмта от 3 години. Когато си на кооп практика да кажем за 5 месеца не ходиш на училище и не взимаш изпити. Разликата тогава между програмата за 2-ве години и тази за 3 години се състои в практиката а не във много допълнителни взети изпити
Хъл, ако за малко спреш да се прехласваш по това, което пишеш и се опиташ да вникнеш в това, което ти се казва, ще видиш, че точно това съветвеме - да се провери внимателно каква част от CGA се покрива от тези програми. Ако са сериозни би трябвало да покрива всичко до 4-то ниво и да и остават само 1 година учене. Ако ли не, то просто не си заслужава.
P.S. Не би трябвало да е проблем за теб да отговориш на въпроса:
Inventories ------- begining ------ end
Direct materials 20,000 30,000
Work in process 40,000 25,000
Finished goods 28,000 35,000
Direct material purchased 100,000
Direct manufacturing labour payroll 80,000
Direct manufacturing labour rate per hour 10
Factory overhead rate per direct manufacturing labour cost 8

what was the cost of goods manufactured?
Въпроса е наистина елементарен и се изучава в началните курсове, (които се предполага, че си покрил със супер ускорената си едногодишна програма)
Аватар
bgmontreal
Обратна връзка:

Мнение от bgmontreal »

Aries ти си ужасен - гледам го хъла виси от часове в подфорума и прелиства ту речника, ту учебника и накрая ... ще ми отговори на мен някаква глупост ;)
haimana

Мнение от haimana »

242000 :nenam:
irina_77

Мнение от irina_77 »

Мерси за коментарите относно запитването ми, разучих 2 и 3-годишните програми в колежа:
2 год. Accounting ниама признаване от CGA (или има но много малко от курсовете)
3 год.Business Adm.-Accounting-3 level CGA
3 год. Accounting and Finance-11 exemption credits towards CGA и триабва да се даржат 3 challenge exams.
Сте запиша една от 3-год. програми,но тези 11 exemtion credits + 3 challenge exams не ми стана иасно на какво ниво CGA отговариат; Имате ли представа какви са тези challenge exams? :?
Аватар
Koko

Мнение от Koko »

irina_77 написа:Мерси за коментарите относно запитването ми, разучих 2 и 3-годишните програми в колежа:
3 год. Accounting and Finance-11 exemption credits towards CGA и триабва да се даржат 3 challenge exams.
Сте запиша една от 3-год. програми,но тези 11 exemtion credits + 3 challenge exams не ми стана иасно на какво ниво CGA отговариат; Имате ли представа какви са тези challenge exams? :?
Ако взимаш изпитите директно в програмата CGA, то тогава за всеки изпит има 3 месечен учебен цикъл в рамките на който трябва да подготвяш и предадеш 9 или 10 асаймънта т.е. по един асаймънт седмично, и на база събраните точки от асаймънтите те допускат до изпита който е в края на третия месец. (Ако не събереш точките - не те допускат до изпита и трябва да повториш курса отначало).

Challenge exams ще рече че ти дават право да се явяваш на изпит в CGA без да си предавала асаймънти, т.е. от асоциацията приемат че колежанската ти програма те е подготвила достатътчо добре за да се явиш на въпросните 3 изпита директно.
Ако правилно се досещам става дума за изпитите от 4-то ниво.
Be yourself - no one else is more qualified.

"Accountant" - Someone who does precision guesswork based on unreliable data provided by those of questionable knowledge. (See also: Wizard, Magician)
Aries

Мнение от Aries »

irina_77 написа:Мерси за коментарите относно запитването ми, разучих 2 и 3-годишните програми в колежа:
По последната програма ти признават ето тези изпити:
FA1, EM1, LW1, FA2, MA1, CM1, FA3, BC1, FN1, MS1, QA1
и ще държиш изпит на някои три от тези:
MA2, AT1, AU1, BC2, TX1, FA4
Този ще трябва да го учиш: 001
Така минаваш 4-то ниво. Следва профилиране (два изпита от тези: TX2, AU2, MU1, MS2, FN2, PF1) и PA1 и PA2.
Изпитите (3-те) ще трябва да ги платиш (около 400 мисля, че беше таксата). Останалите 5 изпита могат да се вземат за година.
По втората програма: 3 level са всъщност 11-те изпита, които ти се признават по третата програма. Разликата е, че ще трябва да учиш 3-те на които иначе те допускат.
За да направиш сравнение - 11-те изпита се взимат за 3 години (един на 3 месеца) съвместявайки работата с училището. Ако не работиш може да покриваш и по 2 на 3-месечие и да сведеш времето до 1,5 години, но е доста трудно с напасването на изпитите.
Има още една подробност - за да се дипломираш към CGA трябва:
1. Да имаш диплома за висше образование (без значение програмата).
2. Професионален опит от 3 години - To achieve certification, you are required to obtain 36 months of work experience in accounting and/or financial management related employment to complement your course knowledge.
Twenty-four of the required 36 months must be at a senior level of work experience. CGA students may meet this experience requirement in any business sector and in a variety of fields
Hullman

Мнение от Hullman »

Така, така. Хълман като обясняваше вчера че тая работа със CGA не става толкова лесно и за 12 месеца след завършването на колежа та бил той и 3 годишен някои хора спореха с него.
А днес песента на Хълман запяха та даже и условия има които не е сигуно че питащата дама ги изпълнява на този етап.:)
Aries

Мнение от Aries »

Hullman написа:Така, така. Хълман като обясняваше вчера че тая работа със CGA не става толкова лесно и за 12 месеца след завършването на колежа та бил той и 3 годишен някои хора спореха с него.
А днес песента на Хълман запяха та даже и условия има които не е сигуно че питащата дама ги изпълнява на този етап.:)
Хъл, и кое не му е лесното. Една година след колежа да бъдеш сертифициран CGA. Ти изобщо наясно ли си за какво става въпрос?
Иначе и аз съм на мнение, че е загуба на време (ако вече имаш едно образование) да записваш колеж след като може да учиш и работиш едновременно. Нещата стават за същото време (само трябва да имаш самодисциплина) и натрупваш опит.
И Хъл, нещата в CGA програмите не са като в твоето Continuing study курсче... Все още не виждам да си решил задачата, а тя е левел 1 (по средата на първата година).
Aries

Мнение от Aries »

Hullman написа:тая работа със CGA не става толкова лесно
Ех, Хъли, то ако тая работа ставаше толкова лесно и ако беше за всяка уста лъжица дали заплатите щяха да са такива?
тук
И забележи - говорим за студенти, не за сертифицирани и завършили пълния курс...
Публикувай отговор