bgmontreal написа: Да прекарваш по 3 часа с детето си и то след като си идваш изморен от работа (или поне така би трябвало да бъде), не е най-здравословното нещо, а на мен пък цинично ми се вижда детето ти да е част от някаква организираност или график
НОООО идеята ми е, че работата на жената не трябва да е самоцел, а част от общ план, защото когато детето порасне и се обърнеш назад ... не можеш да върнеш изгубеното!!
Парите и кариерата не са всичко!!!!!!!
Домакиня или не
Батето написа:
Аз пък съм на мнение че трябва да ги диферансираме по качества, умения, знание на езици и образование. Ако бяха по квалифицирани ( ръководни кадри а не обслужващ персионал ) печелейки като повечето местнно родени жени в Онтарио щяха да могат да си платят детската градина независимо че е 2500 $ а не да седят в къщи защото икономически не било изгодно да ходят на работа.така ,че би трябвало да диферансираме провинциите ,
Линко ти друго обяснение имаш ли как едни могат да си платят детската градина а на други им било скъпо и не могат?
И да ръководните кардри са в болшинството си местно родени, говорещи 2-ва езика перфектно, завършили добри и скъпи училища с години стаж на позициите които заемат.
На мен не ми се налага да търся каквото и да било защото отдавна ръководя това което искам да ръководя.
И да ръководните кардри са в болшинството си местно родени, говорещи 2-ва езика перфектно, завършили добри и скъпи училища с години стаж на позициите които заемат.
На мен не ми се налага да търся каквото и да било защото отдавна ръководя това което искам да ръководя.
Хълчо, случайно да си чувал за т. нар. soccer mom (hockey mom)? Дали са такива заради икономиите според теб или дали им липсва образование и перспективи за кариера? Или дали този термин са го измислили само за мързеливите българки?Hullman написа:Батето написа:Аз пък съм на мнение че трябва да ги диферансираме по качества, умения, знание на езици и образование. Ако бяха по квалифицирани ( ръководни кадри а не обслужващ персионал ) печелейки като повечето местнно родени жени в Онтарио щяха да могат да си платят детската градина независимо че е 2500 $ а не да седят в къщи защото икономически не било изгодно да ходят на работа.така ,че би трябвало да диферансираме провинциите ,
In North American social, cultural and political discourse, soccer mom broadly refers to a middle- or upper-middle class housewife having school-age children.
http://en.wikipedia.org/wiki/Soccer_mom
Мама Кенга да не са я баннали пак от бг-маммата, че търси да се изявява на тези теми тук?
Последно промяна от survivor на Вто Мар 11, 2008 9:27 am, променено общо 1 път.
Mислех да не се меся в тази тема, ама не издържах.
Hullman, ти къде си учил и кога? Да не е в 3та сменна преди 20 години? Не, че има нещо лошо, ама все пак...Hullman написа: Знаеш ли колко съученички от гимназията които като не ги приеха студентки заявиха следното:
След като nе ме приеха за студентка не ми остава друго освен да се оженя и с децата в къщи до печката. Така и стана.
Ама моля ви се те всички дами от БГ до една са завършили все престижни университети знаят по 2 езика и са били най малко директорки и в Бг и в Канада
Абе вие кога ще разберете че:
за да минеш тънко, ( да стане бързо идването в Канада през Квебек ) да не ви трябва кола, да е жилището близо до метрото, да са евтини детските градини по 7 $ на ден, да е евтина застраховката на колата има цена.
За да минете тънко се забивате се при най голямите шовенисти в Квебек които не понсаят Канада камо ли вас, никога няма да проговорите френски на най ужасния диалект който съм чувал, чак ви се привиждат ръководни позиции.
И как ги карате тези деца на хокей с огромните чанти като нямате коли с метрото ли?
Нали довчера нямахте коли и точно заради това отидохте в Монтреал?
Още ли не разбрахте че всички тези тънки сметки накрая ви излизат през носа, като това че винаги 90 % от вас ще бъдат обслужващ персионал. Е ще има и 10 % изключения но всички не може да сте в тези 10 %.
Абе вие кога ще разберете че:
за да минеш тънко, ( да стане бързо идването в Канада през Квебек ) да не ви трябва кола, да е жилището близо до метрото, да са евтини детските градини по 7 $ на ден, да е евтина застраховката на колата има цена.
За да минете тънко се забивате се при най голямите шовенисти в Квебек които не понсаят Канада камо ли вас, никога няма да проговорите френски на най ужасния диалект който съм чувал, чак ви се привиждат ръководни позиции.
И как ги карате тези деца на хокей с огромните чанти като нямате коли с метрото ли?
Нали довчера нямахте коли и точно заради това отидохте в Монтреал?
Още ли не разбрахте че всички тези тънки сметки накрая ви излизат през носа, като това че винаги 90 % от вас ще бъдат обслужващ персионал. Е ще има и 10 % изключения но всички не може да сте в тези 10 %.

Имам и друг аргумент за вас и въпрос.
Като толкова искате да си гледате децата сами защо се забихте в Квебек?
Не беше ли една от причините детската градина да е 7 долара на ден.?
Сега какво стана? Хем не ползвате евтината детска градина заради която отидохте в Квебек, хем забихте половинките си ( мъжете ) да се мъчат по разни фабрики или като обслужващ персионал за далеч по малко пари от колкото в други провинции на Канада.
Като ще си гледате децата сами поне да бяхте отишли в провинция където мъжете ви щяха да получават повече и да има възможеност да растат професионално вместо да ги мъчите в Квебек.
До вчера плакахте че няма места по детските градини и ги хвалехте колко са хубави и какви добри жени гледали децата там, отгоре на всичко били евтини. Днес вече не ги искате и искате да си гледате децата сами.
Последно какво избирате? Все ми се струва че си противоречите.
Като толкова искате да си гледате децата сами защо се забихте в Квебек?
Не беше ли една от причините детската градина да е 7 долара на ден.?
Сега какво стана? Хем не ползвате евтината детска градина заради която отидохте в Квебек, хем забихте половинките си ( мъжете ) да се мъчат по разни фабрики или като обслужващ персионал за далеч по малко пари от колкото в други провинции на Канада.
Като ще си гледате децата сами поне да бяхте отишли в провинция където мъжете ви щяха да получават повече и да има възможеност да растат професионално вместо да ги мъчите в Квебек.
До вчера плакахте че няма места по детските градини и ги хвалехте колко са хубави и какви добри жени гледали децата там, отгоре на всичко били евтини. Днес вече не ги искате и искате да си гледате децата сами.
Последно какво избирате? Все ми се струва че си противоречите.