Доколкото си спомням, преди 4 години (май повече

3. Записване на детето
Обичайна практика тук е бременната жена да запише детето си в лист на чакащите, за да може да му дойде реда, когато стане на 2 – 3 години. Още по-трудно е за новопристигнал имигрант да запише детето си. Често вашето дете попада в списък с около 100 - 200 деца. Вие сте след тях.... В една градина от 60 места, за деца под 18 месеца местата са 8 – 10. Затова масова практика тук е жената още като забременее да сложи своето име в листа на чакащите. Запишете децата от самото начало във всички градини в квартала и чакайте. Успешна практика е някой от познатите ви, който има дете в градината, да ви препоръча. Връзките са много важни.
значи положението е същото към днешна датаНезависимо от дългият списък и очевидните проблеми е добре да се запише детето в няколко по-близки детски градини и човек да се опита да направи по-сериозна комуникация ... Звънете всеки месец по телефона в градините, където сте се записали и питайте дали не се е освободило място. Добра идея е да водите детето с вас – да го видят, да го харесат. Не се плашете от дългите списъци с чакащи. Това са общи списъци. Когато разделите децата по възраст и после приемете факта, че има случаи, в които записани не се обаждат или се отказват - шансовете ви се увеличават.
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=38Общи правила:
- За частните градини по-лесно се намират места.
- За по-малките деца се намира по-трудно място /под 2 години/.
bateto написа:дани д би ли коментирала по същество изказаното ми мнение ,че в детските градини в Канада децата нямат креватчета ,а спят направо на земята на дюшечета и в много от тях се хранят също на пода ,а не на маса.така ли е или не ,а това ,че децата са щасливи и доволни да посещават детските градини не го отричам,най малкото защото нямам лични впечетления.
ако не си информирана или нямаш мнение по въпроса не ми отговаряй,подобре ще е да не кажеш нищо отколкото нещо за което никой не те пита.
Ами аз като писах по-напред, че за 6 години положението не се е подобрило , оцеляващата скочи да рече, че нейни приятели нямали никакви проблеми тогава. Ама сега май тя има проблеми , та провижда помалко за какво става въпрос.krimon написа:глей, глей, каква съм била проницателна още 2002/2003 г.![]()
![]()
значи положението е същото към днешна дата
[
Ето това е мъжка приказка!ablood написа:Три пъти се местим и трите пъти веднага намираме градина за децата. Просто обикаляш наоколо, звъниш на няколко врати... и...