Детска градина в Монреал

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
Заключено
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

Не, само ти имаш деца и само ти си компетентна :lol: :lol:

Доколкото си спомням, преди 4 години (май повече :roll: ) аз написах първата и единствена статия на портала на бгканада за детските градини :wink:
mama_kenga

Мнение от mama_kenga »

Да ни пази господ, щом ти си я написала. Добре, че не съм я чела!
Аватар
krimon
гугуле

Мнение от krimon »

глей, глей, каква съм била проницателна още 2002/2003 г. :lol: :lol:
3. Записване на детето

Обичайна практика тук е бременната жена да запише детето си в лист на чакащите, за да може да му дойде реда, когато стане на 2 – 3 години. Още по-трудно е за новопристигнал имигрант да запише детето си. Често вашето дете попада в списък с около 100 - 200 деца. Вие сте след тях.... В една градина от 60 места, за деца под 18 месеца местата са 8 – 10. Затова масова практика тук е жената още като забременее да сложи своето име в листа на чакащите. Запишете децата от самото начало във всички градини в квартала и чакайте. Успешна практика е някой от познатите ви, който има дете в градината, да ви препоръча. Връзките са много важни.
Независимо от дългият списък и очевидните проблеми е добре да се запише детето в няколко по-близки детски градини и човек да се опита да направи по-сериозна комуникация ... Звънете всеки месец по телефона в градините, където сте се записали и питайте дали не се е освободило място. Добра идея е да водите детето с вас – да го видят, да го харесат. Не се плашете от дългите списъци с чакащи. Това са общи списъци. Когато разделите децата по възраст и после приемете факта, че има случаи, в които записани не се обаждат или се отказват - шансовете ви се увеличават.
значи положението е същото към днешна дата :roll:
Общи правила:
- За частните градини по-лесно се намират места.
- За по-малките деца се намира по-трудно място /под 2 години/.
http://www.bgcanada.com/portal/index.ph ... icle&id=38
dani_d

Мнение от dani_d »

bateto написа:дани д би ли коментирала по същество изказаното ми мнение ,че в детските градини в Канада децата нямат креватчета ,а спят направо на земята на дюшечета и в много от тях се хранят също на пода ,а не на маса.така ли е или не ,а това ,че децата са щасливи и доволни да посещават детските градини не го отричам,най малкото защото нямам лични впечетления.
ако не си информирана или нямаш мнение по въпроса не ми отговаряй,подобре ще е да не кажеш нищо отколкото нещо за което никой не те пита. :wink:
:lol: този пак е неподготвен...естествено,че знам нали сина ми ходи тук в градина :D,спят да на земята на дюшеци и какво от това :roll: :lol:...но не се хранят на никакъв под а си имат масички.Не виждам нищо стряскащо в това на какво се спи в градините за мен е важно детето ми е да се чувства добре,а не да изпада в истерии всяка сутрин и да ми разказва как учителката оскубала едно дете а на друго казала глупак :roll: отвратително,но иначе те там си спяха на легла със закупени от родителите завивки,килими,DVD,цял ден се въртеше планета тв... :lol: на вас кое ви харесва повече :wink: :lol: :D.
Аватар
ablood
Обратна връзка:

Търсиш, намираш

Мнение от ablood »

Три пъти се местим и трите пъти веднага намираме градина за децата. Просто обикаляш наоколо, звъниш на няколко врати... и...
Ако нямате аргументи срещу мнението ми, моля не подхващайте личността ми.
Аватар
filipne
Изгонен от форума
Обратна връзка:

Мнение от filipne »

krimon написа:глей, глей, каква съм била проницателна още 2002/2003 г. :lol: :lol:

значи положението е същото към днешна дата :roll:

[
Ами аз като писах по-напред, че за 6 години положението не се е подобрило , оцеляващата скочи да рече, че нейни приятели нямали никакви проблеми тогава. Ама сега май тя има проблеми , та провижда помалко за какво става въпрос.
mama_kenga

Re: Търсиш, намираш

Мнение от mama_kenga »

ablood написа:Три пъти се местим и трите пъти веднага намираме градина за децата. Просто обикаляш наоколо, звъниш на няколко врати... и...
Ето това е мъжка приказка! :beer: :beer:
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

Според мен, най-добре е да се направи списък на градините (по географски принцип и други критерии), и да се обиколят градините (започвайки от най-предпочитаните) заедно с детето. Плюс е (според мен) да видят детето, че е бяло, спретнато, възпитано, мило. Ако имате препоръка (писмена или пък просто познавате родители на деца, посещаващи съответната градина), ще е плюс. Разбира се, трябва и късмет, за да уцелите десетката, но който търси - намира.
Шанса градината вас да ви намери е, някак си, мъничък... :D
Когато търсихме градина за малкия, обиколихме 7-8 такива (района на Декари/Куин Мери), и тогава хазяйката ни каза за свободно място в детска градина, където ходи дете на техни приятели и съседи. Градината беше на 600м. от нас и беше приемлива - малкия беше там около година, после отиде в prématernelle (гarderie en milieu scolaire), според мен, най-доброто за 4-годишните)...
Та така...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Заключено