Преуспелите в Ca колко пъти сте бли на почивка?????????????

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Публикувай отговор
Аватар
Ivan1007

Мнение от Ivan1007 »

anju написа:
bateto написа:дайте да видиме кои професии и при какви обстоятелства изкарват тия пари
аз започвам така -освен шофьори и дюлгери за които не е нужна местна квалификация ,всички останали е задължително да минат през местни колежи или вузове или проф училища за да стартират на 15-16д
изключвам компютърджиите ,те нека да си замълчат ,за тях правилата на играта тук са други.
Xайде добави и счетоводители и химици а сигурно и още има нека се включат
батето, ние от прериите въобще нема а са обаждаме, за да не ти развaляме теорията.
:D
Тясната съветизация в широкия смисъл на думата води до широка идиотизация в тесния смисъл на думата.

Be careful when you follow the Masses! Sometimes M is silent.
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

Army-то,това е човека :lol:
Той е скрит Талант!
Ивайло (19683623923729) поспри се....,стига сте плюли Канадата,че чак тук "опръскахте ",банални ставате - да не посетя форума и поредните измислици-премислици
Ако нямаш пари кажи,ще помогнем кой с каквото може :krila:
speedy

Мнение от speedy »

Pincher написа: primerno v MicroSoft vzemat po 70K
v golemite us banki 50-60k., ne poveche.
koito vzema poveche to e ako e v upravitelnia savet ili direktor (tam ima bonusi, opcii i t.n.)
Обобщаването е голяма работа. В Microsoft има хора, които взимат $30к и такива които взимат $130к без да са директори. Важи за още куп места.

Един съвет (обикновено не ги раздавам без да ме питат):

Ако работите във фирма, най-добре е да сте в тази част, която е свързана с приходите - продажбите и всичко свързано с основната дейност на фирмата. Инженер по вентилационна техника във фирма за вентилационни системи вероятно взима повече пари от същия инженер във фирма за производство на копчета. Търговец (читав, разбира се), в която и да е фирма, нормално взима повече пари от всички други работещи във фирмата.

Вселки може да си направи сметка къце иска да бъде.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
monny

Мнение от monny »

anju написа:Както обикновено може би ще получа подигравки като говоря за coop - но аз като ходих счетоводителите най-първи ги уредиха за work placement и даже някои от тях си останаха за постоянно после без да са направили никакво приравняване - направо пресни пресни от където са дошли.
Но българите са тежкари и за без пари не работят пък било и само за 3 месеца.
познавам някоя и друга жена и нито един мъж намерил си работа по този начин. И понеже съм тежкар няма да загубя 3 месеца х 2500 = 7500 $ за да работя ангария в някоя арабска фирма, и хич работа да нямам пак няма да отида там :D
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

monny написа:
anju написа:Както обикновено може би ще получа подигравки като говоря за coop - но аз като ходих счетоводителите най-първи ги уредиха за work placement и даже някои от тях си останаха за постоянно после без да са направили никакво приравняване - направо пресни пресни от където са дошли.
познавам някоя и друга жена и нито един мъж намерил си работа по този начин. И понеже съм тежкар няма да загубя 3 месеца х 2500 = 7500 $ за да работя ангария в някоя арабска фирма, и хич работа да нямам пак няма да отида там :D

Тъй,тъй Монни "бъди мъШ и на думата си дръШ" :D Като си теШкар гониш ли вече 150те кила :???
anju

Мнение от anju »

monny написа:
Естествено, че няма да отидеш. Не случайно бях единствената българка там.
Само че хората (50% мъже и 50% жени) след трите месеца си останаха на квалифицирана работа и хич и не им хрумва да плюят по форумите какво робство е в Kанада, пък ти си говори за арaбски ангарии.
Или пък други да ми разправят че трябва да карам тукашно образование, никои даже и не ми е поискал дипломата за виcше като ме е назначавал.
monny

Мнение от monny »

anju написа:
monny написа:
Естествено, че няма да отидеш. Не случайно бях единствената българка там.
Само че хората (50% мъже и 50% жени) след трите месеца си останаха на квалифицирана работа и хич и не им хрумва да плюят по форумите какво робство е в Kанада, пък ти си говори за арaбски ангарии.
Или пък други да ми разправят че трябва да карам тукашно образование, никои даже и не ми е поискал дипломата за виcше като ме е назначавал.

много се радвам че са те назначили, а защо не споделиш какви хората около теб и каква ти е заплатата, защото при маймуни /дори и в големи фирми на ниските нива са маймуни/ и с ниска заплата не искам да работя
speedy

Мнение от speedy »

monny написа:
Така де, тежкарите които тръпнат да намерят работа за по $2500/месец (30 000/година) не можеш ги накара да се помръднат за ангария. :D
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
anju

Мнение от anju »

monny написа:
anju написа:
monny написа:
anju написа: много се радвам че са те назначили, а защо не споделиш какви хората около теб и каква ти е заплатата, защото при маймуни /дори и в големи фирми на ниските нива са маймуни/ и с ниска заплата не искам да работя
Лично аз сама си намерих работата и не се възползвах от work placement, но видях как много от другите "студенти" ги назначиха без да им искат никакво приравняване на дипломата.
Не съм на ниско ниво. Не споделям повече за да не развалям анонимността си във форума (освен за тези, които ме знаят коя съм, но те са малко).
Мисълта ми е, че това е начин да се започне, може и да е кофти в началото, но поне се намърдваш някъде и не работиш по магазините и заведенията. А после вече е по-лесно да си го направиш по-хубаво ако не тие харесало първото място.

А ти като така и така си дошъл в Канада навсякъде ще виждаш тези, които наричаш маймуни.
bateto

Мнение от bateto »

анжу,ти кълнеш ли се ,че всичко това което казваш е правило ,а не изключение.
например в моя бизнес аз бях склонен да ме наемат фор фри за 6 месеца и не те на мен да плащат ,а аз на тях само и само да направя опит.
в последствие когато ги имах тия 6 месеца и си мислех ,че тоя проблем ме е отминал,се оказа ,че трябва да съм с 3 години.вече ги имам ,но реша ли да сменя работата се оказва ,че са малко,търсят се 5.
от друга страна пък ми счупва тел стария ми работодател ,който ми търсеше 3 -ела ,че ела ,а аз му викам ,да ама нямам все още 3.
да не те занимавам с глупости ,ама като си казала А ,кажи и Б на аудиторията,кажи коя си и за какво те търсят ,за да не си поредната свиня в очите ми дето се изживява на примабалерина. :wink:
anju

Мнение от anju »

bateto написа:анжу,ти кълнеш ли се ,че всичко това което казваш е правило ,а не изключение.
например в моя бизнес аз бях склонен да ме наемат фор фри за 6 месеца и не те на мен да плащат ,а аз на тях само и само да направя опит.
в последствие когато ги имах тия 6 месеца и си мислех ,че тоя проблем ме е отминал,се оказа ,че трябва да съм с 3 години.вече ги имам ,но реша ли да сменя работата се оказва ,че са малко,търсят се 5.
от друга страна пък ми счупва тел стария ми работодател ,който ми търсеше 3 -ела ,че ела ,а аз му викам ,да ама нямам все още 3.
да не те занимавам с глупости ,ама като си казала А ,кажи и Б на аудиторията,кажи коя си и за какво те търсят ,за да не си поредната свиня в очите ми дето се изживява на примабалерина. :wink:
Не съм нито правило, нито изключение. Вярно, че не са толкова много случаите като моя, но пък не са и изключение. От личните ми познати имам 1 програмист, 2ма с образование ВИАС, Софиа които си намериха хубави работи с кооп. от студентите от групата - също няколко човека, не ги помня вече колко, но бяха икономисти, компютри и pharmaceutical.
Аз съм химик. И от опит гарантирам че ако имаш английски и добър стаж от БГ ще се оправиш поне в моята професия. коoпа е мястото където да те набутат по интервюта ако те е срам да правиш cold calls или по няква причина не ти обръщат внимание на резюмето.
monny

Мнение от monny »

е аз пък ходих на този кооп, казаха ми следното - нашата програма е от три части:
първо - ще ви учим как да си пишете резюме, за което ще ни плащате /за това има безплатни програми на други места/
второ - ще звъните по телефоните за да си търсите работа сами, за което също ще ни плащате /и за това има безплатни програми/
трето - ако си намерите работа, ще работите без пари, но на нас отново ще плащате
както се досещате изразите ми по техен адрес бяха нецензурни
има и други подобни места където да те прее*ат
но някои говорят за подобни места с визхищение - бах ма'а му тези хора са идиоти
Аватар
Lub0
Обратна връзка:

Мнение от Lub0 »

Абе каде ги намирате тези места... на мен ми трябват няколко човека да ми работят без пари, няма да ги карам да ми плащат, според мен ще са на далавера...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
anju

Мнение от anju »

monny написа:е аз пък ходих на този кооп, казаха ми следното - нашата програма е от три части:
първо - ще ви учим как да си пишете резюме, за което ще ни плащате /за това има безплатни програми на други места/
второ - ще звъните по телефоните за да си търсите работа сами, за което също ще ни плащате /и за това има безплатни програми/
трето - ако си намерите работа, ще работите без пари, но на нас отново ще плащате
както се досещате изразите ми по техен адрес бяха нецензурни
има и други подобни места където да те прее*ат
но някои говорят за подобни места с визхищение - бах ма'а му тези хора са идиоти
Да ама тез хора сега си работят а пък ти питаш в съседния форум как да се замъкнеш към Монтреал и да заживeeш с по 600 $ на месец.
Не знам кой е идиота, още повече и щом си плащал за кооп. Къде го намери тоз малоумен кооп, има толкова много безплатни.
monny

Мнение от monny »

anju написа: Да ама тез хора сега си работят а пък ти питаш в съседния форум как да се замъкнеш към Монтреал и да заживeeш с по 600 $ на месец.
Не знам кой е идиота, още повече и щом си плащал за кооп. Къде го намери тоз малоумен кооп, има толкова много безплатни.
не съм казвал че съм ходил на кооп, а че проверих, още написах че изкарвам около 2500, което за "тез хора" е мечта, ако някога започнат да им плащат е не повече от 1500, в Монреал искам да отида по други причини,
не мога да разбера защо непрекъснато някой дава собствения си опит за съвет само ако се е прее*ал, както с този кооп, може би за да не е сам
Публикувай отговор