Бълг. инженер в канадски репортаж
Бълг. инженер в канадски репортаж
Интересен репортаж за проблемите при реализацията на квалифицирани имигранти.
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/ ... ch=1329521
http://cosmos.bcst.yahoo.com/up/player/ ... ch=1329521
Последно промяна от Alina на Сря Сеп 23, 2009 8:27 am, променено общо 1 път.
Re: Бълг. инженер в канадски репортаж
Естествено че езика е важен-спор няма.Ама е все тая -новобранеца си е новобранец.Ако не е за езика,ще се закачат за нещо друго-имаш ли канадски опит, ами член ли си на ТКЗС то и други .... само и само да редуцират заплатата.Alina написа:Както и преди съм казвала, учете сериозно езика преди да дойдете тук.
-
Re: Бълг. инженер в канадски репортаж
Това е валидно само за първата ти работа ,след това ако си кадърен нещата си идват на мястото.bp_de написа:ще се закачат за нещо друго-имаш ли канадски опит, ами член ли си на ТКЗС то и други .... само и само да редуцират заплатата.
"О, картофът е злочест зад желязната завеса.
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вадят го с ръка до днес враговете на прогреса.
А в нашия лагер го вадим с багер! " AT
Вчера половинката гледа някаква статистика, че 50-60 % от квалифицираните имигранти си заминават от Канада.
80% от рефюджетата остават.
75% от спонсорираните остават (най-често спонсорирани от рефюджета).
80% от рефюджетата остават.
75% от спонсорираните остават (най-често спонсорирани от рефюджета).
Последно промяна от Alina на Сря Сеп 23, 2009 8:26 am, променено общо 1 път.
Alina
така му вика bateto и онези от първите 50-60 %, които мучат само на български, но пък са с по 3 висши и никой не ги взима на работа, освен в завода за 8 кинта на час.Lub0 написа:На това тука ако му викате тръстика, къде е по-добре незнам... Единственият проблем е зимата, добре че има айс фишинг
Аз лично тръстика до сега не видях.....а зимата наистина е досадна и това го разбирам много добре сега при 6 слънчеви дни в седмицата.
Последно промяна от pumpy на Чет Мар 06, 2008 5:12 pm, променено общо 1 път.
Алина ,не веднъж съм казвал тук ,че Канада е рай за некадърници и неудачници.Остават единственно хора които нямат капацитет да заживеят живота си на по приятно место отколкото канада с дългата и и тежка зима ,както и Любо каза.
Ти мислиш ли например,че Любо ,ако можеше да се продаде например в Кан или Ница нямаше да смени уинтър със съмар фишинга .
Ти мислиш ли например,че Любо ,ако можеше да се продаде например в Кан или Ница нямаше да смени уинтър със съмар фишинга .

- Lub0
- Обратна връзка:
Нямаше бате защото 1) там и вницуте ти ще бъдат имигранти 2) цените на невижимите имоти са много надути 3) не говоря френски... Мен от Монтреал трудно би ме помръднал само с едното време... Единствено приемам оферти от Карибите, но и за там искам много...
Lub0 for President!
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
###############
"Геврек, геврек", викаха децата, без да знаят, че питката е смъртно ранена...
Ами седи си у преспите тогаваLub0 написа:Нямаше бате защото 1) там и вницуте ти ще бъдат имигранти 2) цените на невижимите имоти са много надути 3) не говоря френски... Мен от Монтреал трудно би ме помръднал само с едното време... Единствено приемам оферти от Карибите, но и за там искам много...

А в Ница е топло, реките не замръзват и няма ледени блокове за бутане,так,че...виж първото изречение.