Впечатления за St.Leonard

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в провинцията.
TarikMom

Впечатления за St.Leonard

Мнение от TarikMom »

Някой живял ли е в St.Leonard? Какви са ви впечатленията? Според мен отношението на качеството на квартирите и цената е добро, но бих искала да чуя и други мнения.
Благодаря предварително
bateto

Мнение от bateto »

зависи коя част на квартала.в северната/над 40/ живеят предимно по заможни италианци,като буферната зона е заселена от няколко общности с които не е препоръчително да си съсед-тайландци,хаитяни и африканци.
южната по стара предимно възрастни италианци ,които отдават под наем ,около жан талон са само мангали и латинци.
ако работиш в парк индустриел анжу,монтреал норд,монтреал ийст или ривиер де прери е удобно место като изходна точка.ако работиш на запад по 1 час на ден отиване и 1 час връщане ще дремеш в трафика.
обикновенно там където е по евтино не е много стока.
Аватар
IvHaydu
Хайдутин на годината
Хайдутин на годината

Мнение от IvHaydu »

http://ville.montreal.qc.ca/portal/page ... ema=PORTAL

Главно италианци и кебекари (и араби...); в северната част, към границата с Montreal-Nord, има черни; на самия Жан-Талон са само араби и латинци, под него (към Rosemont) е ОК. Няма жълти и индийци. Не е далеч от центъра (сутрин 20 мин., привечер 30, особено ако хванеш Rosemont, а не 40-ката...). На мен лично ми харесва - има малко от темперамента на италианците, а не само заспалата мудност на кебекарите или мизерията на "цветнокожите" (нищо напротив различните по цвят наши братя и сестри, но аз лично предпочитам бледоликите).
Има много италиански кафенета и кръчми. Яко мачове и Ф1. Чат-пат разни млади дупета се вживяват като Хакинен, почти изкарвйки буталата на старичките си хонди сивик през хромираните ауспуси, но пък пържолата върви с кокала все пак...
:beer:
Репутацията е онова, което хората знаят за теб. Честта е онова, което сам знаеш за себе си. Пази честта си. И майната и на репутацията...
По-добре временни неуспехи, отколкото временни успехи!
Аватар
edelwais

Мнение от edelwais »

хм,

английската версия на линка по-горе дава население 69,604,
а френската - 71,730.

За фут/метър, паунд/кило - хубаво,
ама какви са англо/френските мерни единици за човек?

:lol:
Пътувахме много, но изобщо ... едва ли.
Публикувай отговор