Има ли Емигранти в България ?

Конкретни въпроси и проблеми от житието-битието в останалите провинции (без Квебек)
Аватар
optics
Модератор

Мнение от optics »

Pepon написа:
Dparo u TaHq написа:Хубави ли са пиците там?
С пиците се свиква някак, макар да ги правят не със слънчогледово олио, а с canola oil, което много често е доста вмирисано. Виж с доматите и чушките ще ударите на камък - то все едно са от гума правени и нямат никакъв вкус. А от цените им свят ще ви се завие.
За доматите и чушките това са пълни глупости. Майка ми ги опита и въпреки първоначалната скептична настройка, много ги хареса.
Е, има домати и домати, просто трябва да гледаш какво купуваш (и не говоря за органик или нещо екзотично)
Pepon

Мнение от Pepon »

На всички, които са забравили вече истинският вкус на доматите и чушките мога само да препоръчам да си дойдат до БГ в края на лятото и да си го припомнят. Може пък тогава да си дадат сметка какво точно им се предлага в Канада като заместител.
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
speedy

Мнение от speedy »

По-някакво странно съвпадение истинският вкус на доматите и чушките в Канада също може да се усети в края на лятото. Какво ли е е обяснението?

В смътните ми спомени за градината на баба ми през февруари няма колци с висящи едри червени домати. Може би още през януари сме ги изяждали, барабар с колците.
За оплаквания: Armenian Holy Trinity Church - (416) 431-3001
Dparo u TaHq

Мнение от Dparo u TaHq »

:roll: Разбирам,че емиграцията в България е най-силно изразена,когато в Канада се берат доматите и чушките(заедно с мъркучите за по-пластмасов вкус) :lol: :dent:
Пиците (въпроса беше риторичен)....предпочитам печено Пиле(може и кокошка) :roll:
От толкова много работа на тръстиката как изобщо остава време за ядене.Поне за нас след многото работа ,ще си създаваме отбора от дечица (поне трички) и за ядене няма да има време :lol:
Aries

Мнение от Aries »

Pepon написа:На всички, които са забравили вече истинският вкус на доматите и чушките мога само да препоръчам да си дойдат до БГ в края на лятото и да си го припомнят. Може пък тогава да си дадат сметка какво точно им се предлага в Канада като заместител.
Ами пепон, ставаш смешен, то тук такова нещо като хубави чушки няма... о, били скъпи... ами нали знаеш - каквото плащаш, такова ядеш (и ако пак твърдиш, че не може да намериш хубави чушки тук, да взема да ти пратя едно кило...)
Pepon

Мнение от Pepon »

Aries написа:[Ами пепон, ставаш смешен, то тук такова нещо като хубави чушки няма... о, били скъпи... ами нали знаеш - каквото плащаш, такова ядеш (и ако пак твърдиш, че не може да намериш хубави чушки тук, да взема да ти пратя едно кило...)
Ами прати, но да не са от онези мутанти с вкус на каучук дето ги продават в Sobey's и Loblaws по 1.49$/lb. /4.30 лв/кг/ :D
"You can always count on Americans to do the right thing. After they've tried everything else."

Winston Churchill
Aries

Мнение от Aries »

Pepon написа:
Aries написа:[Ами пепон, ставаш смешен, то тук такова нещо като хубави чушки няма... о, били скъпи... ами нали знаеш - каквото плащаш, такова ядеш (и ако пак твърдиш, че не може да намериш хубави чушки тук, да взема да ти пратя едно кило...)
Ами прати, но да не са от онези мутанти с вкус на каучук дето ги продават в Sobey's и Loblaws по 1.49$/lb. /4.30 лв/кг/ :D
Ами дай си адреса и ще организираме нещо.
Марката е Misto. Цена 6.50 за 1.1 kg Местоположение - Costco. Ама явно от магазин до магазин има разлика в Канада (аз като кажа на хората, че колата в Калгари има вкус на Алтай не ми вярват). Може да опиташ и Safeway (ама да не ти се сторят с вкус на гума заради цената...)
Хора, сериозно, престанете с този гумен вкус. Вярвахме ви докато бяхме в БГ. Сега сме тук и виждаме реалността, а тя е, че плодовете и зеленчуците тук са с много по-високо качество от тези в БГ.
Да вземем за пример гроздето - в БГ ти продават основно винени сортове, които не могат и на пръста да стъпят на тукашното хамериканско.
dani_d

Мнение от dani_d »

Супер приоритет...тия явно гладни са ги държали,сааамо за храна говорят :lol: :lol: :lol:...на мен пък храната тук ми харесва :Dи в БГ също ми харесва :D...замрънкали като бабите пред пенсия в БГ :lol: или като военни без 13 заплата :lol: :lol: :lol: а,може би като...Dparo u TaHq ама и вие друга работа си нямате...елате и вижте...ако кажа,че ми е добре(а това си е така) ,а вие не успеете...има да ме псуватееее така, че това е излишно...за всеки си е индивидуално...който е дошъл без мозък такъв си остава :D...така,че...като ви е толкова силно желанието елате и дано сте много щастливи...аз познавам тук много такива БЪЛГАРИ...никога не бих се подценила и унижила,като господата от горните постове...ама,че простотия :roll: как са я събрали толкова не знам...
Публикувай отговор