Пенсио моя...
Тотев, мен не ме намесвайtotev написа:аха хората пари направиха от банички, нашата Джой минава на следващия левел- бри и жамбон![]()
за да инвестира в Сл Бр с постоянно намаляващ доход абе Джой само се базика с нас тъпче яко в РРСП-то и е първа за плащане на данъци, като истински партиен секретар дава пример сред хайманите

Да бе, и после разправяш че балъците се ловелиbateto написа:мите ето ти ги -социал и детски за 2 деца -2000д
50 часа седмично на пицата -2000-2500 д. на месец
8 чистения на еврейска къща по 80 д. парчето
рто ти ги миниму 50 000 д доход за едно социално слабо семейство
имай на предвид ,че 50% от новата Бг. имиграция в Мтл така я кара.кво чудно има

Аз викам що да спираме на $50К чисти за социалист:
социал и детски за 2 деца -2000д
80 часа седмично на пицата -3000-3500 д. на месец
18 чистения на еврейска къща по 80 д. парчето
ето как се правят $80000 чисти на социал!!!
После купувате като батето 2 имота за по $1.5 милиона долара в Уестмаунт и връткате синджира

Мите, ти така както си подскачкаш и се правиш на приятно утрепан, така очакваш в спора всичко да ти се изпее къде е хавата.
Я глей бгмона как сви крушата и млъкна.
Щото няма 6-5, или се признава финансово неграмотен, или си издава бизнес-тайни. 
Само аз като най-проста ви изпявам всичко на чисто как стават нещата. Май и аз трябва да млъкна, все трябва да има и заблудени да хранят канадската държава (и бгмона) .

Я глей бгмона как сви крушата и млъкна.

Само аз като най-проста ви изпявам всичко на чисто как стават нещата. Май и аз трябва да млъкна, все трябва да има и заблудени да хранят канадската държава (и бгмона) .

Мите ти в кой свят живееш? Нека говирим за 1 родител и дете за да е по лесно от колкото 2-ма родители с 2 деца.Хълц, ти изби рибата Де ги тия социалджии дето правят $50К чисти на година
Социал, детски, субсидирано жилище от държавата под наем за социално слаби за 300 $ на месец като нпазарна цена на жилището под наем е 900 $.
Социал, детски, са 1000 + 300 от жилище ( 600 /2 за един родител ) = 1300 $ * 12 = 15 600 чисти без данъци подарък от държавата.
Остава да се изкарат още 50 000 - 15 600( от държавата.) = 34 400 / 12 = 2 866 на месец.
Тези 2 866 се изкарват със затворени очи.
2866 / 25 работни дни = 114 $ на ден ти трябват.
Само на пицата се изкарват 12- 15 на час чисти. 8-9 $ от заплата кеш платени от собственика на пицата и още 6-7 на час от бакшиш.
Това са 15 - 16 на час чисти. Без данък. Ако работиш 9 часа по 15 $ средно са 135 на ден. От тях махни 20 $ като 13 $ за бензин и още 7 $ за подръжка на колата. 135 $ - 20 $ = 115 колкто ни трябват.
Те май станаха лесно 50 000 $.чисти без данъци. Отиваш на работа в 11 сутринта и в 22.00 часа си готов с тези 115 $.
Това е най бакалската сметка.
Да ти казвам ли че има и професии като строителство, или монтиране на гранит в бани, кухни, където има недостиг на хора и се плаща по 20 $ на час на черно кеш от малки контрактори които получават кеш от клиента контракторите имат 2-3 човека около тях да им помагат.
Самите клиенти се натискат да платят кеш. Като им кажеш реалната цена за ремонт с фактура плюс ПСТ плюс ГСТ която така или иначе не им трябва защото си ремонтират собственото жилище знаеш ли как бързо казват клиентите:
- ще ти платя кеш не ми трябва фактура с такси.
Разбра ли сега как този човек има 18 000 $ предимство от спестени данъци пред друг който работи на бяло за 50 000 но плаща 18 000 само данък.
Естествено че е най-бакалската щото фантазьор като тебе друга не може да изкараHullman написа:Само на пицата се изкарват 12- 15 на час чисти. 8-9 $ от заплата кеш платени от собственика на пицата и още 6-7 на час от бакшиш.
Това са 15 - 16 на час чисти. Без данък. Ако работиш 9 часа по 15 $ средно са 135 на ден. От тях махни 20 $ като 13 $ за бензин и още 7 $ за подръжка на колата. 135 $ - 20 $ = 115 колкто ни трябват.
Те май станаха лесно 50 000 $.чисти без данъци. Отиваш на работа в 11 сутринта и в 22.00 часа си готов с тези 115 $.
Това е най бакалската сметка.

Ïàðèòå ÷îâåê å õóáàâî äà ãè èìà êîãàòî ìó òðÿáâàò.
Àêî íå ìó òðÿáâàò å ðàçóìíî äà ñè ãè èíâåñòèðà êàêòî íàìåðè çà äîáðå.
Çà ìåí ïîëçà îò èíâåñòèöèè â ÐÐÑÏ èëè ïåíñèè èìà ñàìî àêî ðàáîòîäàòåëÿ òè äàâà ïîíå 40% îòãîðå íà òâîèòå ïàðè.
Íî õîðà âñÿêàêâè, à è ñèñòåìàòà òðèÿáâà äà èìà ïàðè êîèòî äà âúðòè.
À çà ñîöèàëàäæèèòå è ðàáîòåùèòå íà ÷åðíî - ÀÁÅ ÑÏÐÅÒÅ ÄÀ ÈÌ ÇÀÂÈÆÄÀÒÅ ÁÅ, àêî òîëêîâà èñêàòå, ìèíåòå è âèå íà ñîöèàë. Àìàí îò êîìïëåêñàðè è íåäîâîëíè îò æèâîòà ñè !
Åäíàòà âçèìàëà 20$ íà ÷àñ, íèêîé íà ñîöèàë íÿìàë äîõîä êîëêîòî íåéíèÿ ... òÿ å ãîëÿìà ðàáîòà, äðóãèòå ñà íèçøè ...
×îâåùèíà êàòî íÿìà ÷îâåê, è 40 íà ÷àñ äà âçèìà ïàê ùå çàâèæäà íà òîçè êîéòî èçêàðâà 10 íà ÷åðíî ...
Íîðìàëíèòå õîðà, êîèòî èñêàò äà ïðîìåíÿò íåùî, âëèçàò â ïîëèòèêàòà è ãî ïðîìåíÿò, äðóãèòå ñàìî ëàÿò ...
À àç ñúì äîâîëåí, ÷å îò ãîäèíà íà ãîäèíà ïî-ãîëåìè äàíúöè ïëàùàì.

Àêî íå ìó òðÿáâàò å ðàçóìíî äà ñè ãè èíâåñòèðà êàêòî íàìåðè çà äîáðå.
Çà ìåí ïîëçà îò èíâåñòèöèè â ÐÐÑÏ èëè ïåíñèè èìà ñàìî àêî ðàáîòîäàòåëÿ òè äàâà ïîíå 40% îòãîðå íà òâîèòå ïàðè.
Íî õîðà âñÿêàêâè, à è ñèñòåìàòà òðèÿáâà äà èìà ïàðè êîèòî äà âúðòè.
À çà ñîöèàëàäæèèòå è ðàáîòåùèòå íà ÷åðíî - ÀÁÅ ÑÏÐÅÒÅ ÄÀ ÈÌ ÇÀÂÈÆÄÀÒÅ ÁÅ, àêî òîëêîâà èñêàòå, ìèíåòå è âèå íà ñîöèàë. Àìàí îò êîìïëåêñàðè è íåäîâîëíè îò æèâîòà ñè !
Åäíàòà âçèìàëà 20$ íà ÷àñ, íèêîé íà ñîöèàë íÿìàë äîõîä êîëêîòî íåéíèÿ ... òÿ å ãîëÿìà ðàáîòà, äðóãèòå ñà íèçøè ...
×îâåùèíà êàòî íÿìà ÷îâåê, è 40 íà ÷àñ äà âçèìà ïàê ùå çàâèæäà íà òîçè êîéòî èçêàðâà 10 íà ÷åðíî ...
Íîðìàëíèòå õîðà, êîèòî èñêàò äà ïðîìåíÿò íåùî, âëèçàò â ïîëèòèêàòà è ãî ïðîìåíÿò, äðóãèòå ñàìî ëàÿò ...
À àç ñúì äîâîëåí, ÷å îò ãîäèíà íà ãîäèíà ïî-ãîëåìè äàíúöè ïëàùàì.

Пропусна да добавиш, че отгоре на всичко ти ВРЪЩАТ данъци (около 25% от внесената сума), когато вкарваш пари там. 30% (а при добра заплата и повече) за първата година - никак не е зле.bgmontreal написа:джой - моля те послушай Любо и се поограмоти, че стана за смях!Joy написа:Сега как да напиша и аз, че и аз мнооого се смея...bgmontreal написа: Joy имам голяма новина за теб ... ми то е еднакво! Само дето ти плащаш данъци на спестеното сега, а аз евентуално ще им плащам данъци след 25 години.
Винаги трябва да има като теб иначе кладенеца ще пресъхне
Сега как да напиша, че мнооого се смея![]()
![]()
Разликата между твоите "спестени за пенсия" и моите е, че моите "работят" и носят доход, пък твоите се ползват от банки и носят доход на всеки друг, не и на теб.![]()
Няма нищо лошо, че канадците вярват на спестовни сметки (без лихви при това) за стари години, само че...де гиди луди българи да се връзват?![]()
точно твоите работят за държавата и банката, защото им плащаш данъци, а моите си работят на 4.25% и няма данъци, поне още 20 години
Пак ти повтарям ограмоти се, но пък и от друга страна тая система зависи от хора като теб
Интересно ми е парите на JOY как работят за нея - форекс или акции, които не можеш да държиш в RRSP?
В пиците и строитеслвтвото оправия няма.
Данъчните го знаят но но си затварят очите. Като няма шофьори на пици пиците продават по малко, от там по малко данък за държавата. По малко роялти за франчайза, харчи се повече бензин, чупят се повече коли. Данъчните като обложат, пицата, франчайза, бензиностанцията, сервиза за коли и части за коли, сложи и ГСТ и ПСТ и виж какво става.,
В строителството същото. Разходи за ремонт на лична къща не се признава ако живееш в нея и не даваш под наем а такива са 90 % от къщите и затова фактура не ти трябва.
Материлите за строителство обаче вървят, пикапи на контрактори се карат, бензин се гори, машини за работа в строителство се купуват на всичко това се плаща ПСТ, ГСТ и данъчните доволно потриват ръце.
Данъчните го знаят но но си затварят очите. Като няма шофьори на пици пиците продават по малко, от там по малко данък за държавата. По малко роялти за франчайза, харчи се повече бензин, чупят се повече коли. Данъчните като обложат, пицата, франчайза, бензиностанцията, сервиза за коли и части за коли, сложи и ГСТ и ПСТ и виж какво става.,
В строителството същото. Разходи за ремонт на лична къща не се признава ако живееш в нея и не даваш под наем а такива са 90 % от къщите и затова фактура не ти трябва.
Материлите за строителство обаче вървят, пикапи на контрактори се карат, бензин се гори, машини за работа в строителство се купуват на всичко това се плаща ПСТ, ГСТ и данъчните доволно потриват ръце.
митето написа
Иди в една пица между 17 - 22 часа да видиш с колко пици излиза всеки шофьор.
В тези часове между 17 - 22 часа дохода им е над 20 $ на час заради тези 5 бакшиша
Аз лично обядвам всеки ден в 14- 14.30 часа. Други обядват между 12 - 14 часа. Така че работа до 15 часа има след 17 часа до 22 часа също има.
Мите 6 долара от бакшиш се взимат от 2 доставки на пица. Съгласен съм че между 15 - 17 часа има по малко поръчки но в часовете между 17 и 22 часа шофьорите излизат с 5 пици които разкарват за по малко то 1 час. Това са 5 доставки и 5 бакшиша. Тези 5 бакшиша компенсират по малкото доставки между 15 - 17 часа.Ти кво, да не би от 11 часа да разнасяш пици за закуска или може би в 15.00-16.00 часа следобеда, за следобедна закуска Laughing Комедиант
Иди в една пица между 17 - 22 часа да видиш с колко пици излиза всеки шофьор.
В тези часове между 17 - 22 часа дохода им е над 20 $ на час заради тези 5 бакшиша
Аз лично обядвам всеки ден в 14- 14.30 часа. Други обядват между 12 - 14 часа. Така че работа до 15 часа има след 17 часа до 22 часа също има.
И кво обядваш бе смешко, поръчка пица всеки ден лиHullman написа:Аз лично обядвам всеки ден в 14- 14.30 часа. Други обядват между 12 - 14 часа. Така че работа до 15 часа има след 17 часа до 22 часа също има.

heat написа:Парите човек е хубаво да ги има когато му трябват.
Ако не му трябват е разумно да си ги инвестира както намери за добре.
За мен полза от инвестиции в РРСП или пенсии има само ако работодателя ти дава поне 40% отгоре на твоите пари.
Но хора всякакви, а и системата триябва да има пари които да върти.
А за социаладжиите и работещите на черно - АБЕ СПРЕТЕ ДА ИМ ЗАВИЖДАТЕ БЕ, ако толкова искате, минете и вие на социал. Аман от комплексари и недоволни от живота си !
Едната взимала 20$ на час, никой на социал нямал доход колкото нейния ... тя е голяма работа, другите са низши ...
Човещина като няма човек, и 40 на час да взима пак ще завижда на този който изкарва 10 на черно ...
Нормалните хора, които искат да променят нещо, влизат в политиката и го променят, другите само лаят ...
А аз съм доволен, че от година на година по-големи данъци плащам.![]()
Пич, я изпусни парата, моля! Не виждам къде съм казала, че взимам 20 долара на час - казах само, че не съм чувала за работа на черно, за която плащат 20 долара. Цифрата използвам условно, кръгличка една такава , просто е пример.
не бих разказвала колко пари взимам, не са 20 - нагоре.