Joy написа: Един социалджия работещ на черно хипотетически би могъл да спестява повече от работещ на бяло с доход от 100к и нагоре. Зависи кой как се разпростира на чергата, колко и какви заеми връща и т.н.
Аз си мислех, че става въпрос за КАЧЕСТВО на живот, а не за това кой колко може да спестява.
"Хипотетически", аз мога да спестя много повече от един "социалджия, работещ на черно", само че не го правя, защото искам да живея качествено - да имам хубав дом, да карам хубава кола, да ходя където ми харесва, да ходя в Eвропа когато ми се отдаде възможност (това го правя поне веднъж годишно, BTW) изобщо, да правя това, което ми харесва.
С мама ти Кенга не се долюбваме много от едно време, обаче тук не мога да не се съглася с нея. Изказването ти, че тя е "синоним на работещ на бяло с нисък доход" е арогантно. Ти пък откъде знаеш какъв доход има тя? Изобщо поведението ти е арогантно - като че ли ти си най-компетентната в този форум по финансови въпроси, бг-монреал ряпа да яде. Да обаче ако нямах финансов съветник, които се грижи за 'свободните" ми пари, по-скоро бих попитала бг-монреал, отколкото теб. Иначе аз от финанси не разбирам.