Около 800 българи имигрират годишно в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ей Sugarplum! :lol:
Без лични нападки бе! :lol:
Ти отде знаеш къв е пола и ква е сексуалната ориентация на тия дансещите на Аватара на 7George ? :idea:
И отде знаеш, кой пише ? :idea:
Ми те може да са 7 ! :?:

А иначе Квебек е Канадския Паи, а Монреал е черешката в пая !

Исторически имиграцията в Канада възникнала така:
Първо били тез от Онтарио, щото те са по отворени да правят пари, а ние тука по ни бива да ги харчим.
Та като си направили емигрантска програма начело на държавата пак бил както обикновенно кебекар и като видели Торонто какъв Кандахар става и праснали това изискване за френския, щото чичо талибан и френски е нещо като морското свинче и научния сътрудник и имаше още едно нещо ма не си го спомням като съм сред толкоз фурии(исках да кажа валкюри :lol: ) тука.

Така Кебек се предвардил да стане един Пенджаб, но сега заприличва на един Мазгреб.

Освен туй из ваще канадски щати затуй имате проблеми с жените, като ценителки на всичко хубаво и стойностно, щото не им говорите на френски. :smlove:
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

troll написа:Ей Sugarplum! :lol:
Без лични нападки бе! :lol:
Ти отде знаеш къв е пола и ква е сексуалната ориентация на тия дансещите на Аватара на 7George ? :idea:
И отде знаеш, кой пише ? :idea:
Ми те може да са 7 ! :?:

А иначе Квебек е Канадския Паи, а Монреал е черешката в пая !

Исторически имиграцията в Канада възникнала така:
Първо били тез от Онтарио, щото те са по отворени да правят пари, а ние тука по ни бива да ги харчим.
Та като си направили емигрантска програма начело на държавата пак бил както обикновенно кебекар и като видели Торонто какъв Кандахар става и праснали това изискване за френския, щото чичо талибан и френски е нещо като морското свинче и научния сътрудник и имаше още едно нещо ма не си го спомням като съм сред толкоз фурии(исках да кажа валкюри :lol: ) тука.

Така Кебек се предвардил да стане един Пенджаб, но сега заприличва на един Мазгреб.

Освен туй из ваще канадски щати затуй имате проблеми с жените, като ценителки на всичко хубаво и стойностно, щото не им говорите на френски. :smlove:
Полът не е от значение :D Седмакът като чу Sugar и изплези език :D
А не беше нападка, а закачка :lol: Ти как се оправяш по средата ако започнат двама да си мерят това- онова? :beer:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Аз си имам един важен принцип, които нарушавам често:
"Ако нещо ще стане и без мен, поне да стане с мен" :lol:

Иначе казано аз съм винаги готов за измерване, премерване и надмерване. :lol:
Но съгласно добрия стар джентълменски стил, първо трябва да му се дръпне една здрава лакардия, щото иначе няма нищо интересно в меренето. :lol:
И изобщо туй е като Олимпиядата! Важно е участието! :beer:
Или като риболова - клечиш с една въдица до водата! Ама като почнеш да разправяш ...! :lol:
Или като емиграцията - гърбиш у заводо, ама във форума разправяш, че си на социал и бачкаш на черно. :lol:
Без хвалби не може! Те са част от успеха! (то и без друго ти фащат вяра наполовината на половина :lol: )
smotan

Мнение от smotan »

И сега нещо от Stephen King по темата:

"French is the language that turns dirt into romance."
Аватар
troll

Мнение от troll »

smotan написа:И сега нещо от Stephen King по темата:

"French is the language that turns dirt into romance."
:lol:
Всяка година 800 българи идват тука и почват да правят едни работи , но понеже го обесняват на френски то изглежда романтично! :lol:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

troll написа:Аз си имам един важен принцип, които нарушавам често:
"Ако нещо ще стане и без мен, поне да стане с мен" :lol:

Иначе казано аз съм винаги готов за измерване, премерване и надмерване. :lol:
Но съгласно добрия стар джентълменски стил, първо трябва да му се дръпне една здрава лакардия, щото иначе няма нищо интересно в меренето. :lol:
И изобщо туй е като Олимпиядата! Важно е участието! :beer:
Или като риболова - клечиш с една въдица до водата! Ама като почнеш да разправяш ...! :lol:
Или като емиграцията - гърбиш у заводо, ама във форума разправяш, че си на социал и бачкаш на черно. :lol:
Без хвалби не може! Те са част от успеха! (то и без друго ти фащат вяра наполовината на половина :lol: )
:D Всичко ОК. Само дето си пропуснал някогашната надпревара за "Купата на Съветската Армия", ако е вярно това което са ми казвали :wink:
Аватар
troll

Мнение от troll »

Ако и аз се бях писал там нямаше да има нужда от купа, а и от въпросната армия. :lol:
Ако е вярно това , което са ти казвали. :lol:
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

troll написа:Ако и аз се бях писал там нямаше да има нужда от купа, а и от въпросната армия. :lol:
Ако е вярно това , което са ти казвали. :lol:
Абе кви ли не ги разправят :D Някои още влакове взривяват
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Sugarplum написа: Абе ти много се облизваш бе :oops: Жена ти да не ти е показала средния показалец вече :?:
И аз го разбирам като закачка, нали съм позитивист... :D
Така, като ме четеш, на мъж за една жена ли само, ти приличам? :wink:
Теб може багера да ти стига засега, ама знаеш ли как ще се извъртят нещата---

По повод аватара ми: аз си мислех преди, че тия каубои са само на снимките... ама се оказа че в местните дискотеки (нощни барове) танцуващите са 50% с каубойски шапки, мацките и те... А певицата последния път на сцената си беше изула ботушите и мааше боса, щото топло и.. :beer:

Приятен уикенд на всички бг-канадци, новопристигнали и заминаващи скоро... :P
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

7George написа:
Sugarplum написа: Абе ти много се облизваш бе :oops: Жена ти да не ти е показала средния показалец вече :?:
И аз го разбирам като закачка, нали съм позитивист... :D
Така, като ме четеш, на мъж за една жена ли само, ти приличам? :wink:
Теб може багера да ти стига засега, ама знаеш ли как ще се извъртят нещата---

По повод аватара ми: аз си мислех преди, че тия каубои са само на снимките... ама се оказа че в местните дискотеки (нощни барове) танцуващите са 50% с каубойски шапки, мацките и те... А певицата последния път на сцената си беше изула ботушите и мааше боса, щото топло и.. :beer:

Приятен уикенд на всички бг-канадци, новопристигнали и заминаващи скоро... :P
Значи отскоро те пускат на бар или ти биха шута :?: :D
Аватар
7George

Мнение от 7George »

7George, kaто са толкова лесни IELTS и TCF, с колко точки те пуснаха в Канада, а? Сподели, че е интересно.а, да, ти френски много трудно би учил.
а знаеш ли защо напускат Кебек дори без да са стъпили там?Само защото френския им е много труден и не им се занимава,мислят че в другите провинции е лесно.Успели са да излъгажат консейе и федералните с декларацията , която са подписали, че ще отидат там.
А човек да ходи чак до Ванкувър само заради климата- това е глупаво.Цените на жилищата са едни от най -високите, много по-дълъг е пътят.Там гледат да привличат главно бизнесмени. А климатът в Нова Скотия също е хубав, по-близо е, работата и транспортът са проблем.
А в Кебек има много преференции- до 3тия месец безплатно осигуряване и социал, инвестиции има, апартаменти има, доста по-евтини, големи градове. Не са биологични автомати и безлични и кухи.Френският им е ужасен обаче.
За лекарите -как заради пари Кебек прецака скоро хората , а нали уж искали независимост от Канада - това е поклон пред федералните.
Птиче, мисля че 6 ми беше средно от IELTS (по федералната), стигна ми. За това има 2 - 3 теми из форума, намери ги.

@ Живял съм близо година в Атлантическа Канада, знам как е;

@ За Кебек не искам да говоря тук... Отделяйте се!

@ Аз съм да има и частно здравеопазване, и за това има тема, обсъждали сме го...
@ Пътят от някъде бил по-дълъг, другаде било по.близо; това не го разбирам, до Азия е обратно, например; ние ще емигрираме или ще се лигавим да си ходим до БГ, то и в цените не се усеща много...
monny

Мнение от monny »

вестник стандарт

Мамят с 2000 евро за работа в Квебек
Водопроводчици изкарват по 40 долара на час, българи въртят бизнес с имоти в Канада

ВАРНА. Мошеници трупат пачки от кандидат-емигранти за Канада. Фалшиви посредници прибират по 1000-2000 евро за съвети и подготовка на документи на мераклии да се заселят във френската провинция Квебек. Измамниците давали акъл на клиентите, че е достатъчно да назубрят десетина фрази на френски, за да бъдат одобрени на интервюто. Прецизната точкова система на събеседването обаче веднага отхвърляла наивниците.
Правителството на Квебек няма нито един оторизиран представител в България. Единствената официална имигрантска служба за Източна Европа е във Виена, заяви във Варна вчера Христина Мирчева, която отговаря за информацията. Над 1000 българи подавали всяка година молби да се преселят в провинцията на Канада.
Водопроводчиците са най-търсени и добре платени, твърди Мирчева. Те изкарвали по 30-40 долара при минимална за страната ставка от 8,5 долара. Лаборантите си докарвали по 50 хиляди долара на година. Българските преподаватели по математика, химия и физика бързо си намирали работа и градели успешна кариера в местните университети и колежи. Сънародници от първата наша емигрантска вълна през 90-те години завъртели бизнес като собственици на агенции за недвижими имоти. Архитект Владимир Топузаков е сред най-прочутите българи там, след като му дали да ръководи проекта за нова част на двореца на конгресите в провинцията. Негови колеги емигранти пък вдигали халета за самолети на една от най-големите авиокомпании.
Кръстина Маринова

http://www.standartnews.com/bg/article. ... cle=222766
bateto

Мнение от bateto »

бати и глупостите дето ги дрънка тая кокошка от посолството.
ИСТИНСКИ водопроводчик за по малко от 80-90д. на час няма да се хване на контракт.обаче да не пропускаме възможноста да си изясним как се става ИСТИНСКИ водопроводчик.на кратко казано взема 10-15 години.
сега да изясним и как се става ОБИКНОВЕН водопроводчик:
-учи се в колеж около 2 години след което се излиза нещо като чирак,после следва калфа и най накрая майстор,съответно :
-водопроводчик първа година със старт 15-16д. на час
-след определен брой часове стаж ,около година излизаш на втори разряд-водопроводчик втора година -1-20д. на час
-по същата схема сле още година -водопроводчик трета година 21-23д. на час
-следва джърнемен-23-25д. на час
-формен-25-27д. на час и накрая -
-супер вайзър-27-30д. на час
това взема около мун. 5-6 год за да стигнеш до 30д. на час като наемен труд
за ИСТИНСКИ водопроводчици тая да забрави,това са контрактори които вземат контракти за 100д. на час за което се искат много здрави позиции в бизнеса ,банките ,синдикатите и е почти неусъществима мечта за редови имигрант.също така яко трябва да си кихаш на определените хора за да се докопаш до тоя контракт.например за да вземеш контракт за проект на стойност 250К долара финансиран от банката ,трябва да си неин мембър на контракторите за което си плащаш ежемесични не малки такси и да заделиш едни 20-30К за да си ти .
ей големи лъжи се разнасят из България относно тая канада и балъците яко кълват :D
IFF

Мнение от IFF »

.
Последно промяна от IFF на Чет Ное 25, 2010 5:39 pm, променено общо 1 път.
bateto

Мнение от bateto »

да много са ,като си платиш наема и тока с тях може и да ти останат 20 кинта за каса бира. :D
Публикувай отговор