Около 800 българи имигрират годишно в Квебек

Това е форум посветен на процедурата по имиграция в провинция Квебек - документи, интервюта, визи, пътуване.
Аватар
paparazzo

Мнение от paparazzo »

-е това от къде го изсмука не е ми ясно-нищо общо с реалността-само се правиш на интересна-нема лошо...
:D :D :D
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
Аватар
7George

Мнение от 7George »

pticheto написа:Тези, които са станали лекари там, са станали отдавна, сега е почти невъзможно,както е почти невъзможно да минеш по федералната процедура-искат IELTS, за съжаление вече и Кебек искат Tcf .

Лъжат , че търсят лекари- те са само за забутаните райони и полярните области, освен това наскоро са усложнили многократно и изпитите -който иска -да провери.Вече се чудя не лъжат ли и за останалите специалисти, че тогава е страшно, а не че там си нямат. а между другото са казали, че съвсем други професии и области са приоритетни .Всичко е реклама и дори обратното на това ,което се тръби .а лекарите специално ги търсят да работят нещо друго.
Ей, ама то много ясно се виждало от БГ как стоят нещата, направо ни отваряте очите..

Истината е, че не е лесно, за всяка една професионална реализация. Но мнозина са го постигнали, значи може, зависи от желанието и възможностите.
Който се е уплашил от един ИЕЛТС - няма какво да мисли за идване тука, трудно ще му е всичко...
А за медицинските кадри - въпросът е сложен. Официалната статистика сочи че в Албърта, където има силен недостиг на такива, един от факторите е скъпият живот - дипломират се и напускат провинцията, щото имат студентски заем да връщат, а и заем за къща полвин милион и нагоре сложи още и тя става дебела и т.н.т.
Аватар
7George

Мнение от 7George »

повечето имигранти жижеят "без да се лишават от нищо" с 1300$/месец тричленно семейство

И това къде може да оцелее с толкова приходи тричленно семейство - освен в Кебек, ако това идва на черно, върху сошъла... :shock:
Sugarplum

?

Мнение от Sugarplum »

Ти сега съвсем ги "Конфюзи" всички спецове от БГто :D
Аватар
7George

Re: ?

Мнение от 7George »

Sugarplum написа:Ти сега съвсем ги "Конфюзи" всички спецове от БГто :D

И аз като батето, искам да им спестя някои заблуди на новите емигранти. Малко инфо, особено за тия дето могат да четат между редовете.

Признавам си, че преди да дойда в Канада, не знаех много неща за тук. "Идвайте, работа има" - това бяха ми казали моите познати.... И за тоя форум не знаех.

Ама никого не мога да спра също - всеки си има право на 800 дни, нека опита.. :D
Аватар
paparazzo

Re: ?

Мнение от paparazzo »

[quote="7George"]
особено за тия дето могат да четат между редовете.

еми така е да-ще си спестят 3-4 години гърбене по трастиката-то и във БГ можеш да разнасяш пици-щом имаш мерак...
:) :) :)
-АЗ СЪМ ЗА КЮЧЕКА....
Аватар
troll

Мнение от troll »

Абе вии, що заблуждавате, честните кандидат-емигранти?
Вии ли знаете или г-жа Христина Мирчева, отговорник в имиграционната служба на Квебек във Виена! Тя разполага с толкова информация , че сигурно има работа да я чете още два живота. :lol:
Вие си познавате ваща тръстика, а тя има изследвания за тръстиката, за захарната тръстика и за много други тръстики. Аз вчера си купих енциклопедията "Кебекарската тръстика - най малко резаната и затуй най-високата в света" - изданието е луксозно и е платено от Кебекарското правителство с пари получени от Федералните. :lol:
Щях да ви я рекламирам, ама е само на френски (тука не сме билингуална провинция като Онтарио :lol: )
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

troll написа:Абе вии, що заблуждавате, честните кандидат-емигранти?
Вии ли знаете или г-жа Христина Мирчева, отговорник в имиграционната служба на Квебек във Виена! Тя разполага с толкова информация , че сигурно има работа да я чете още два живота. :lol:
Вие си познавате ваща тръстика, а тя има изследвания за тръстиката, за захарната тръстика и за много други тръстики. Аз вчера си купих енциклопедията "Кебекарската тръстика - най малко резаната и затуй най-високата в света" - изданието е луксозно и е платено от Кебекарското правителство с пари получени от Федералните. :lol:
Щях да ви я рекламирам, ама е само на френски (тука не сме билингуална провинция като Онтарио :lol: )
Кебекарската е Камъш-Sugarcane е извън Кебек>>>go,go west
Аватар
7George

Мнение от 7George »

За сладките сливи разбрахме, търсете ги по към Marine Drive & Wreck Beach... :lol: :D
Аватар
troll

Мнение от troll »

Вместо да се майтапите вземете пишете както трябва:
С факти и полезна информация, та да могат новодошлите да не ги учат тез неща тука и да се подготвят морално още от Европата.
Аз ще напиша как е в Квебек, пък белким, някой от майтапчиите се сети да напише как е при тях.
1. Резането на тръстика в Квебек е много различно от другите провинции, щото се реже в Квебек.
2. Трябва да са изпълнени всички изисквания поставени от една комисия,която се грижи за здравето на работещите се.
- Главно изискване е да не се реже, щото туй е опасно;
- Режещия инструмент трябва да е тъп;
- Не бива да се реже повече от определено време;
- Трябва да си със спецялно облекло и защитни матеряли;
- Когато температурата е под 59.5 градуса не се реже на открито, а се осигурява тръстика да се реже на закрито в отоплено, но добре проветрено помещение.
- Когато температурата е над 69.5 градуса не се реже на открито, а се осигурява тръстика да се реже на закрито в охладено, но добре проветрено помещение.
3. Реже се само с сертифицирани инструменти, за които е доказано , че не режат и не тежът много, щото иначе може да се стигне до трудова злополука.
4. Режещия тръстиката трябва да членува в Ордера на режещите тръстика.
5. Режещия тръстика трябва да е минал курса на френски : "Как я режем у Кебек, ла" и след туй след 15 месечен стаж по резане на тръстика в Бе Джеймс се полага изпит, които завършва със събеседване с комисията.
6. Режещия тръстиката, трябва да членува в "Профсъюза на режещите тръстика прави" ако я реже прав или да членува в "Профсъюза на режещите тръстика седнали" ако я реже седнал или да членува в "Профсъюза на режещите тръстика легнал" ако я реже легнал.
7. Ако тръстиката не ще да расте или се появява само сезонно, то правителството на Квебек плаща глоба на режещия тръстиката щото не е осигурило тръстика.
8. Фондовете по горната точка се превеждат от федералните фондове за запазване на целоста на страната.
9. Български или издадени в трети страни дипломи, сертификати или бележки от бригадира за разряд се признават изцяло, веднага и без каквито и да е административни проблеми, но преди туй трябва да имате бележка справка от КАТ,справка от Осигурителна Компания, акт от Кметството, уверение от Президенството, Сертификат подписан от народните представители от Народното събрание , когато сте били родени (приемат се и пълномощници или попечители) всичко туй и още някой неща преведени от преводач, член на ордера на преводачите на Квебек и заклето от заклет експерт-счетоводител и Апостилирано се внася в Квебекското Министерство на образованието, което го изпраща за превод във Франция и след туй го легализира и вече можете да се явявате на всички изпити, които се изискват за да режете тръстика в Квебек.
Емигрант! Терминатор! Губернатор !
Аватар
7George

Мнение от 7George »

Четете форума! Клавиатурата ми се изтърка вече!
Продължавам да се цитирам, примерно:
http://www.bgcanada.com/pforum/viewtopi ... %E8#303345

Аз в Кебек никога не съм бил. Но една голяма част от имигрантите там сменят провинцията, рано или късно. Как е другаде? Трудно, но възможно...
pticheto

Мнение от pticheto »

7George, kaто са толкова лесни IELTS и TCF, с колко точки те пуснаха в Канада, а? Сподели, че е интересно.а, да, ти френски много трудно би учил.
а знаеш ли защо напускат Кебек дори без да са стъпили там?Само защото френския им е много труден и не им се занимава,мислят че в другите провинции е лесно.Успели са да излъгажат консейе и федералните с декларацията , която са подписали, че ще отидат там.
А човек да ходи чак до Ванкувър само заради климата- това е глупаво.Цените на жилищата са едни от най -високите, много по-дълъг е пътят.Там гледат да привличат главно бизнесмени. А климатът в Нова Скотия също е хубав, по-близо е, работата и транспортът са проблем.
А в Кебек има много преференции- до 3тия месец безплатно осигуряване и социал, инвестиции има, апартаменти има, доста по-евтини, големи градове. Не са биологични автомати и безлични и кухи.Френският им е ужасен обаче.
За лекарите -как заради пари Кебек прецака скоро хората , а нали уж искали независимост от Канада - това е поклон пред федералните. http://www.cmq.org/CmsPages/DHCEU/PageC ... 8fa1206ee8
Не е вярно , че работят като представители само- това е във федерал, но зле ли им е ?за много пари не си струва Сизифовия труд
smotan

Мнение от smotan »

pticheto написа:7George, kaто са толкова лесни IELTS и TCF, с колко точки те пуснаха в Канада, а? Сподели, че е интересно.а, да, ти френски много трудно би учил.
Джорджи, проблеми с френския си имал, разбирам. Нема се пуашиш - ще го учим заедно!!!

Бай дъ уей, това с TCF нещо ново ли е? Щото аз наскоро минах интервю с отвратителен, по моите си критерии, френски...и не се сетиха да ме питат за TCF... Не че няма да го мина и него зашеметяващо, ако се наложи...Но все пак, като всяка работа, езиците не са за всеки, както и Квебек, и Канада, за Бг да не говорим...Въпрос на избор и желание.

Честит ден на банановия хляб, на тези които празнуват!
pticheto

Мнение от pticheto »

Смотан, извинявай такъв ти е ника, имал си голям късмет на интервюто.Хората си плащат курсовете, а аз понеже не съм си платила, ми се направи проблем, въпреки че не може да се сравнява френски изучаван 1 година на курсове, и моя - официално 7, а реално повече.Много съм разочарована и не ме удовлетворява реванш.
За хора които нямат достатъчно точки им искат международния изпит, но има тенденция да го искат по принцип както и за федерал
Sugarplum

Мнение от Sugarplum »

7George написа:

За сладките сливи разбрахме, търсете ги по към Marine Drive & Wreck Beach... :lol: :D
Абе ти много се облизваш бе :oops: Жена ти да не ти е показала средния показалец вече :?:
Публикувай отговор